• Home
  • Ken je Rechten, Plichten en Risico's bij Boekenonderzoek

Ken je Rechten, Plichten en Risico's bij Boekenonderzoek

Leer belangen van je klanten behartigen tijdens een boekenonderzoek - 1,5 uur
PE NBA cursussen en trainingen

Duur

1 dag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

08-11-2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De Belastingdienst kan verzoeken om gegevens en informatie te verstrekken of er wordt een boekenonderzoek aangekondigd. Deze informatieverzoeken en boekenonderzoeken kunnen uitmonden in hoge navorderings- en/of naheffingsaanslagen met boetes. Wat de rechten en plichten zijn van een adviseur rondom een boekenonderzoek leer je tijdens deze training. Je krijgt ook inzichtelijk welke risico's je loopt als adviseur. Tijdens deze training van onze businesspartner Fiscount leer je onder andere welke informatie je verplicht bent aan de Belastingdienst te verstrekken.

Voor wie?

Deze training is voor (assistent-)accountants en (fiscaal) adviseurs.

Aanpak

Tijdens deze praktische training ga je, onder begeleiding van Fiscount professionals, aan de slag met je rechten, plichten en risico's bij een boekenonderzoek. Hierbij verdiep je je in actuele praktijkvragen. In hoeverre ben je als adviseur of is jouw klant verplicht om informatie te verstrekken op verzoek van een inspecteur? Welke rechten en plichten heb je met betrekking tot een boekenonderzoek en/of bezwaarprocedure? Na deze training ben je in staat om de formeelrechtelijke belangen van je klant tijdens een boekenonderzoek en een bezwaar- en beroepsprocedure te behartigen. Ook ben je beter in staat om de kansen en risico’s van je klant op formeelrechtelijk gebied in te schatten.

Permanente educatie

Permanente Educatie (PE) is van essentieel belang. Met deze training van Fiscount kun je ook aan je PE-verplichting werken en blijft je kennis actueel. De training sluit aan op de vereisten van de NOAB en het RB. Bovendien maakt deze training je onmiddellijk succesvoller in de dagelijkse praktijk.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur