• Home
  • Datascience, Innovatie en IT voor financials

Datascience, Innovatie en IT voor financials

De technologische ontwikkelingen hebben grote impact op ons werk, ook in de financiële sector. Computers nemen de financial steeds meer werk uit handen....

Lees meer

De technologische ontwikkelingen hebben grote impact op ons werk, ook in de financiële sector. Computers nemen de financial steeds meer werk uit handen. Als financial moet je dan ook op de hoogte zijn...

Lees meer

De technologische ontwikkelingen hebben grote impact op ons werk, ook in de financiële sector. Computers nemen de financial steeds meer werk uit handen. Als financial moet je dan ook op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van...

Lees meer

Datascience, Innovatie en IT voor financials: 41 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Filters

Masterclass (5)

Post Bachelor (3)

HBO Programma (3)

Modules (1)

Cursus (1)

Trainingen en Korte Cursussen (26)

De technologische ontwikkelingen hebben grote impact op ons werk, ook in de financiële sector. Computers nemen de financial steeds meer werk uit handen. Als financial moet je dan ook op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van IT. Er ontstaat immers steeds meer overlap tussen finance & IT. Denk aan ontwikkelingen als blockchain, dashboards zoals Power BI, artificial intelligence en big data. Wanneer je relevant wilt blijven als financieel professional zul je je moeten blijven verdiepen in de rol van IT en ICT in finance. Bij Markus Verbeek Praehep vind je een uitgebreid aanbod aan ICT en IT opleidingen en trainingen voor financieel professionals.
 

Ontwikkel je digitale vaardigheden met een IT cursus of training

Kennis van Excel blijft belangrijk voor de financial; je moet ermee kunnen lezen en schrijven en het is vaak de basis voor andere tools. Maar alleen daarmee red je het niet meer als financieel professional van nu. Je zult ook over een ruime hoeveelheid digitale vaardigheden moeten beschikken. Cybersecurity wordt bijvoorbeeld steeds belangrijker. Je werkt immers met de data van klanten. En die klanten moeten er natuurlijk op kunnen vertrouwen dat hun gegevens veilig zijn en niet zomaar op straat komen te liggen. Zaken als privacy en cybersecurity zijn dan ook al lang niet meer alleen de verantwoordelijkheid van de ICT-afdeling. Kennis hierover is onmisbaar voor elke financieel professional.
 

Populaire ICT- en IT-opleidingen voor financieel professionals

Markus Verbeek Praehep biedt een groeiend aantal ICT- en IT-opleidingen aan voor financials. We organiseren dat samen met professionals die hun sporen hebben verdiend én met gespecialiseerde businesspartners. De volgende opleidingen en trainingen zijn erg populair onder onze studenten:
 

  • Financieel Data-analist

Het belang van data binnen de financiële wereld neemt toe. Er zijn ook steeds meer data beschikbaar. Voor jou als finance specialist liggen er mooie carrièrekansen binnen de financiële data-analyse. Met de opleiding Financieel Data-analist verdiep je je integraal in dit onderwerp en ontwikkel je je tot een specialist in financiële data-analyse.
 

  • Post Bachelor Financiële Analyse en Business Intelligence

In de Post Bachelor Financiële Analyse en Business Intelligence ga je aan de slag met informatieverzameling en het beheer en de analyse ervan. Daarnaast richt je je op IT-systemen en IT-projectmanagement. Met deze combinatie ontwikkel je je tot professional met diepgaand inzicht in informatietechnologie.
 

  • Post Bachelor Toegepaste Data Science voor Financials

Met de Post Bachelor Toegepaste Data Science voor Financials word je klaargestoomd voor de toekomst van het financiële vakgebied. Je verdiept je in digitale ontwikkelingen en leert adviseren over de toepassing hiervan binnen je eigen organisatie. Je gaat hierbij aan de slag met SQL en Power BI om data te analyseren. Ook Python en Data Science komen uitgebreid aan bod. Met je analyses kun je het management goed adviseren over het toekomstbestendig inrichten van de organisatie.

Digitalisering biedt kansen voor de financieel professional

Veel financials zien de toenemende digitalisering in hun vakgebied als een bedreiging. Maar volgens experts uit het vakgebied biedt deze ontwikkeling juist kansen. Doordat het invoerwerk steeds meer wordt geautomatiseerd houd jij meer tijd over voor uitdagendere werkzaamheden. Daarnaast ontstaan er nieuwe rollen en functies met het oog op de digitalisering. Bereid je hier optimaal op voor met korte trainingen als Introduction to Power BI, Data-analist met Power BI of de Training Robotic Process Automation (RPA).