Over Markus Verbeek Praehep

Over Markus Verbeek Praehep

Praktische informatie

Op deze website tref je per opleiding de meest relevante informatie aan over de doelgroep, het programma, de kosten enzovoort. Daarnaast informeren wij je hier graag over verschillende praktische zaken­ die voor jou van belang zijn.
 

Onze adviseurs

Je zult merken dat je op deze website en via e-Connect al direct­ de antwoorden op de meeste van jouw vragen vindt. Daarnaast beschikt Markus Verbeek Praehep over een team van adviseurs dat je graag te woord staat. Tijdens de opleiding maak je veelvuldig gebruik van e-Connect. Voor vragen waarop je het antwoord niet op e-Connect terugvindt, kun je telefonisch of via internet contact opnemen met onze adviseurs. Wij zijn bereikbaar via het contactformulier en op 035 - 5 280 811, op maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur. Je wordt op een prettige en deskundige manier geholpen.
 

Start van de opleiding en lesdata

Markus Verbeek Praehep onderscheidt zich van veel andere opleidingsinstituten door een zeer flexibele planning en verschillende startmomenten per jaar. De meest uitgebreide en actuele informatie met betrekking tot de start van uw opleiding en bijbehorende lesdata vind je op de betreffende opleidingspagina's. Zodra je bent ingeschreven zie je op E-connect de exacte data van de opleiding overzichtelijk weergegeven. De avondbijeenkomsten worden in de regel verzorgd van 19.00 uur tot 22.00 uur, de dag- en zaterdagbijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur of van 10.00 uur tot 13.00 uur.
 

Studiematerialen

Je maakt gebruik van diverse studiematerialen, zoals literatuur in de vorm van een boek of een studiemap en de online leeromgeving op e-Connect. De kwaliteit van het materiaal is essentieel voor de kwaliteit­ van de opleiding. Markus Verbeek Praehep ontwikkelt en selecteert daarom zelf het meest actuele studiemateriaal voor alle opleidingen, ontwikkeld door de beste auteurs en uitgevers. Daarbij kiezen wij uitsluitend voor toonaangevende literatuur, die ook praktisch bruikbaar is na jouw opleiding.

Je ontvangt alle benodigde informatie en studiematerialen ongeveer 2 weken voor de start van de opleiding of training. Als je je laat aanmeldt, dan versturen wij zo snel mogelijk het benodigde studie­materiaal. Wat jouw situatie ook is, wij doen altijd ons uiterste best om je goed, volledig en tijdig te informeren, zodat je goed voorbereid deelneemt aan de opleiding. Bij verzending naar het buitenland wordt de kostprijs plus 10% administratiekosten in rekening gebracht.
 

21+ regeling

Toelating tot Ad- en Bacheloropleidingen is alleen mogelijk op grond van een diploma HAVO, VWO of MBO niveau 4.

Voor een opleiding kunnen aanvullende toelatingseisen worden gesteld. Wanneer dit het geval is, staat dit vermeld bij de betreffende opleiding. Onze studieadviseurs informeren je graag hierover.

Beschik je niet over een van bovenstaande diploma’s en ben je 21 jaar of ouder, dan kom je in aanmerking voor een toelatingsonderzoek in de vorm van de ‘21+ regeling’. Je legt dan een toets af, aan de hand waarvan wordt bepaald of je toelaatbaar bent tot de opleiding. De toets houdt in dat je toegelaten wordt tot de eerste fase van de opleiding. Gedurende deze fase toon je aan dat je over het juiste werk- en denkniveau beschikt. Na een succesvolle afronding van de eerste fase wordt je toegelaten tot de gehele Bacheloropleiding.
 

E-Learning

Wil je zelf jouw studietijd inplannen en studeer je het liefst vanuit jouw eigen omgeving? Kies dan voor e-Learning. De optimale begeleiding via onze digitale leeromgeving door een individuele begeleider gecombineerd met jouw zelfdiscipline, zorgt voor het succes van deze opleidingsvorm. Binnen de duur van een opleiding/module bepaal jij je eigen studietempo. Zie Onderwijsvormen voor meer informatie over e-Learning.
 

Virtual Classroom

Wil je wel vanuit huis studeren, maar is zelfstudie niets voor jou? Dan biedt onze Virtual Classroom uitkomst. De Virtual Classroom heeft alle eigenschappen van klassikaal onderwijs, maar dan zonder de reistijd en -kosten.

Kies je voor les in de virtual classroom, dan kies je voor:

  • contact met je docent en medestudenten via een live-verbinding;
  • praktisch toepasbare lesstof met vragen en opdrachten;
  • de mogelijkheid om in subgroepen aan een opdracht werken;
  • schermen delen, presenteren en in veel gevallen ook examens afleggen;
  • het houvast van vaste lestijden.
 

Landelijk instituut met verschillende opleidingsplaatsen

Markus Verbeek Praehep is in heel Nederland actief en biedt opleidingen aan in 24 plaatsen in Nederland. Deze plaatsen kun je vinden op deze pagina.

Er is er dus altijd een opleiding bij jou of je werk in de buurt. Het kan zijn dat specifieke opleidingen niet plaats kunnen vinden op de locatie die jouw eerste voorkeur heeft. In goed overleg zoeken we dan met jou naar het best passende alternatief.

Markus Verbeek Praehep maakt gebruik van uitstekende locaties, die makkelijk bereikbaar zijn met openbaar en eigen vervoer. Indien er in de opleidingsplaats zelf geen geschikte locatie is, regelt Markus Verbeek Praehep een locatie in de directe omgeving.
 

Inhalen bijeenkomsten

Markus Verbeek Praehep richt zich op mensen met een drukke baan. Wij realiseren ons dat het kan voorkomen dat je een bijeenkomst mist. Vaak bestaat de mogelijkheid om, als de planning het toelaat, gemiste bijeenkomsten in een andere plaats of op een andere avond of dag in te halen. Overleg dit altijd vooraf met Markus Verbeek Praehep.
 

Kleine studiegroepen

Markus Verbeek Praehep werkt met kleine studiegroepen. Hierdoor is er veel ruimte voor discussie en is er voldoende aandacht voor persoonlijke vraagstukken. Je deelt jouw ervaringen met jouw medestudenten. Zo leer je van jouw docent en van jouw medestudenten en hoor je hoe het er in andere organisaties aan toegaat. Bovendien breidt je zo je netwerk uit. Uit alle evaluaties blijkt dat dit door onze studenten enorm wordt gewaardeerd.
 

Markus Verbeek Praehep-examengarantie

Als je na het volgen van een opleiding het betreffende (deel)examen niet met succes heeft afgerond, dan kun je voor 50% van het normale cursusgeld de volledige (deel)opleiding nogmaals volgen. Hierbij stelt Markus Verbeek Praehep echter wel als voorwaarde dat je minimaal 80% van de bijeenkomsten heeft bijgewoond.
 

Arrangementen

Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen van maandag tot en met zaterdag. Deze bestaan uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avond­opleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In het geval van trainingen, Masterclasses, Master­programma’s en volledige Masteropleidingen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart ­locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de diverse opleidingen en trainingen.
 

Reprorechten, hand-outs en trainingsmateriaal

Bij alle opleidingen brengt Markus Verbeek Praehep de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Je betaalt meestal eenmalig € 15,- (excl. btw). Volg je een vaardigheidstraining? Dan betaal je eenmalig € 30,- (excl. btw) voor het studiemateriaal en eventueel extra kosten voor de aanvullende literatuur.
 

Btw

Op alle opleidingen en trainingen is 21% btw van toepassing. Uitzondering hierop vormen de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen. Organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, kunnen het volledige aanbod op de website btw-vrij gefactureerd krijgen. In dit geval wordt een btw-correctie van 10% toegepast. Dit betekent dus een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader als je geen btw kunt terugvorderen. Op studiemateriaal, reprorechten en arrangementskosten wordt 9% btw in rekening gebracht. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. Particulieren die de opleiding zelf betalen, worden voor alle opleidingen van btw vrijgesteld, zonder opslag. Dit geldt niet voor de trainingen.
 

Betaalbare kwaliteit en flexibiliteit

Aangezien Markus Verbeek Praehep Nederlands grootste financiële opleidingsinstituut is, is het mogelijk de opleidingen op efficiënte wijze te organiseren en aan te bieden op meerdere locaties in Nederland. Markus Verbeek Praehep weet daarmee topkwaliteit te combineren met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven.
 

Vrijstelling

Wanneer je in aanmerking denkt te komen voor vrijstellingen dan kun je deze schriftelijk aanvragen. Onvolledige aanvragen worden niet in behandeling genomen.

Omdat Markus Verbeek Praehep zijn opleidingen ontwikkelt volgens de modernste onderwijsmethoden, zijn er beperkingen gesteld aan de geldigheidsduur van een eerder behaald diploma. Er wordt in veel gevallen vrijstelling verleend wanneer het diploma niet ouder is dan 10 jaar en er bewezen is dat er voor minimaal 80% een inhoudelijke overlap aanwezig is.

De examencommissie laat je binnen 4 weken schriftelijk weten of een vrijstelling is toegekend. Het aanvraagformulier voor vrijstellingen kan per e-mail verzonden worden naar info@mvp.nl of per post naar Markus Verbeek Praehep, Antwoordnummer 1160, 1200 VB Hilversum.

Download het vrijstellingsformulier.

Wij hebben elke maand een digitale open avond!
Wil jij alles weten over onze opleidingen? Meld je dan aan voor één van onze digitale open avonden. Wij vertellen over klassikaal studeren, e-Learning en de virtual classroom. Daarnaast krijg je informatie over onze manier van lesgeven en kun je direct vragen stellen.