HBO Associate Degrees

Associate degree

Wil je een HBO-getuigschrift halen? Dan denk je waarschijnlijk al snel aan een Bacheloropleiding. Maar dat is zeker niet de enige mogelijkheid....

Lees meer

Associate degree

Wil je een HBO-getuigschrift halen? Dan denk je waarschijnlijk al snel aan een Bacheloropleiding. Maar dat is zeker niet de enige mogelijkheid. Zo vind je bij Markus Verbeek Praehep...

Lees meer

Associate degree

Wil je een HBO-getuigschrift halen? Dan denk je waarschijnlijk al snel aan een Bacheloropleiding. Maar dat is zeker niet de enige mogelijkheid. Zo vind je bij Markus Verbeek Praehep ook een breed aanbod aan Associate-degree-opleidingen...

Lees meer

HBO Associate Degrees: 26 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Filters

HBO Programma (4)

HBO Associate Degree (3)

Vakopleiding Branche-erkend (1)

Associate degree

Wil je een HBO-getuigschrift halen? Dan denk je waarschijnlijk al snel aan een Bacheloropleiding. Maar dat is zeker niet de enige mogelijkheid. Zo vind je bij Markus Verbeek Praehep ook een breed aanbod aan Associate-degree-opleidingen voor financieel professionals. Maar wat is een Associate degree eigenlijk en waarin verschilt het van een Bachelor? Dat lees je op deze pagina. Daarnaast vind je hier een compleet overzicht van onze financiële Ad's.
 

Wat is een Associate degree?

HBO Associate degree is een formele opleiding vanuit de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). Hiermee behaal je in twee jaar tijd een wettelijk erkend HBO-getuigschrift en de Ad-graad. De opleidingen zijn in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven ontwikkeld. Hierdoor sluiten ze goed aan op de arbeidsmarkt.
 

Verschil Bachelor en Associate degree

Het programma van een Ad-opleiding bevat 120 studiepunten en heeft een doorlooptijd van twee jaar. Een volledige Bachelor duurt vier jaar en bevat 240 punten. Een Associate degree is dus de helft van een HBO Bachelor. Je hebt dan ook sneller een erkend HBO-getuigschrift op zak dan met een HBO Bachelor. Daarnaast zijn Associate-degree-opleidingen vaak specifieker dan HBO Bacheloropleidingen, omdat ze zo goed aansluiten op de arbeidsmarkt.
 

Financiële Associate-degree-opleidingen

Bij Markus Verbeek Praehep kun je een Associate degree behalen in diverse richtingen, welke financiële carrière je ook ambieert:

 

Flexibel studeren

Het programma van onze Associate-degree-opleidingen is overzichtelijk opgebouwd in de vorm van modules. Je kunt je in een keer voor de gehele opleiding inschrijven, maar ook per fase of module. Hierdoor kun je je Ad flexibel indelen, zodat je deze prima kunt combineren met je baan en je privéleven.
 

Doorstuderen na Associate degree

Heb je je HBO Associate degree behaald en wil je doorstuderen met een HBO Bacheloropleiding? Dan kan dat heel eenvoudig. Voor de modules die je al gevolgd hebt tijdens de Associate degree ontvang je vrijstellingen. Zo kun je je Bacheloropleiding snel en efficiënt afronden.
 

Meer weten?

Ben je benieuwd of een Associate-degree-opleiding iets voor jou is? Lees dan ook ons blog met zes redenen om te kiezen voor een Associate degree. Heb je een vraag of wil je graag persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op. Onze opleidingsadviseurs denken graag met je mee.