Zes redenen om te kiezen voor een Associate degree bij Markus Verbeek Praehep

Heb je voor je (toekomstige) baan een HBO-getuigschrift nodig? Dan denk je waarschijnlijk al snel aan een HBO Bacheloropleiding. Maar wist je dat er ook een andere mogelijkheid is? Met een HBO Associate degree (Ad) behaal je in slechts twee jaar tijd een erkend getuigschrift op HBO-niveau. Maar wat is een Associate degree precies en wat zijn de voordelen? We zetten ze voor je op een rij.
 

1. In minder tijd naar een erkend HBO-getuigschrift

Kort gezegd is een Associate degree de helft van een HBO Bachelor. Het programma bevat 120 studiepunten en heeft een doorlooptijd van twee jaar, terwijl een volledige Bachelor vier jaar duurt en 240 punten bevat. Na die twee jaar behaal je een officieel erkend Ad-getuigschrift. Je hebt dus sneller een erkend HBO-getuigschrift op zak dan met een HBO Bachelor. Het kan zelfs nóg sneller. Verschillende van onze Associate-degree-opleidingen kun je in anderhalf jaar afronden als je al in het bezit bent van het diploma Moderne Bedrijfsadministratie (MBA). Wil je het toch liever iets rustiger aan doen? Dan kun je ook kiezen voor een driejarige variant.

Associate degree als tussenstap
Student Patrick Berkhof koos er heel bewust voor om de HBO Associate degree Financieel Management te volgen als tussenstap voor de HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie. Benieuwd waarom? Hij vertelt het je graag zelf.
 

2. Betere kansen op de arbeidsmarkt

Naast HBO Bachelor en HBO Master is HBO Associate degree een formele opleiding vanuit de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). Na afronding behaal je een wettelijk erkend HBO-getuigschrift en de graad Ad. Beiden staan ontzettend goed op je cv. Zo vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt, of je nu op zoek bent naar ander werk, of een hogere functie wilt uitoefenen.
 

3. Spreiding van studielast en kosten

Doordat je niet in één keer kiest voor een vierjarige Bacheloropleiding, spreid je zowel de studielast als de kosten. Heb je behoefte aan nog meer flexibiliteit? Dan kun je je ook per fase of zelfs per module inschrijven.
 

4. Directe koppeling met de praktijk

Al onze Associate-degree-opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Je krijgt les van ervaren docenten en trainers die zelf actief zijn in de praktijk. Daarnaast ga je in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases die je aan je eigen praktijksituatie koppelt. Zo kun je wat je leert altijd direct in praktijk brengen.
 

5. Ook als je nog geen passende baan hebt

Heb je (nog) geen baan die aansluit op je Associate-degree-opleiding? Dan kun je toch aan de opleiding deelnemen. In dat geval pas je de praktijkopdrachten toe op algemene praktijksituaties en loop je drie maanden stage. Zo ontwikkel je ook zonder passende baan de benodigde beroepscompetenties.
 

6. De ideale opstap naar een HBO Bachelor

Ben je van plan om later alsnog een volledige HBO Bacheloropleiding te volgen? Dan vormt een Associate degree de ideale opstap. Alle modules die je tijdens je Ad hebt gevolgd kun je namelijk inbrengen als vrijstellingen in de Bachelor. Zo kun je snel en efficiënt je Bachelor afronden.
 

Meer weten over onze Associate-degree-opleidingen voor financieel professionals?

Overweeg je een financiële Associate-degree-opleiding te volgen? Dan kun je bij Markus Verbeek Praehep een Associate degree behalen in diverse richtingen, welke financiële carrière je ook ambieert.

Relevante opleidingen

Relevante artikelen

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur