Zorgadministratie

Het vakgebied zorgadministratie is volop in beweging. De rol van de zorgadministrateur is in de afgelopen jaren meer en meer verschoven van registreren...

Lees meer

Het vakgebied zorgadministratie is volop in beweging. De rol van de zorgadministrateur is in de afgelopen jaren meer en meer verschoven van registreren naar adviseren en controleren. Ook is de wet- en...

Lees meer

Het vakgebied zorgadministratie is volop in beweging. De rol van de zorgadministrateur is in de afgelopen jaren meer en meer verschoven van registreren naar adviseren en controleren. Ook is de wet- en regelgeving rondom zorgadministratie een stuk complexer...

Lees meer

Zorgadministratie: 19 opleidingen

Post Bachelor (1) Een Post Bachelor is een programma gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van een Post Bachelor zit tussen HBO- en beginnend Masterniveau in. De duur van programma varieert tussen de 3 en 12 maanden.

HBO Programma (1) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

Modules (12) Je kunt ook een losse module uit een opleiding volgen. Een module bestaat uit 4 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Trainingen en Korte Cursussen (1) Tijdens de trainingen staat jouw eigen praktijk altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kan je direct in de praktijk brengen.

Vakopleiding Branche-erkend (2) Geïnteresseerd in een vakopleiding of training die door de branche wordt erkend? Volg dan een van de onderstaande trainingen.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden Vakopleiding Branche-erkend

Het vakgebied zorgadministratie is volop in beweging. De rol van de zorgadministrateur is in de afgelopen jaren meer en meer verschoven van registreren naar adviseren en controleren. Ook is de wet- en regelgeving rondom zorgadministratie een stuk complexer geworden. Bij Markus Verbeek Praehep vind je verschillende praktijkgerichte opleidingen om je (verder) te ontwikkelen in dit interessante vakgebied.
 

Altijd een passende zorgadministratie opleiding

Het is belangrijker dan ooit voor zorginstellingen om hun administratie goed op orde te hebben. Daarom is er veel vraag naar hoog opgeleide professionals die bijblijven in hun veranderende vakgebied. Markus Verbeek Praehep biedt een breed aanbod aan zorgadministratie opleidingen. Of je nu op zoek bent naar omscholing vanuit de zorg met een opleiding medewerker zorgadministratie, een opleiding op HBO niveau of juist een specialisatie, bij Markus Verbeek Praehep vind je altijd een passende opleiding zorgadministratie.
 

Verbreed je kennis met HBO Zorgadministratie

Ben je al werkzaam als zorgadministrateur en wil je je verder ontwikkelen, zodat je van nog grotere waarde kunt zijn voor je organisatie? Dan is onze opleiding HBO Zorgadministratie iets voor jou. In dit HBO-programma ga je aan de slag met de vaardigheden die benodigd zijn voor het managen van zorgdossiers. Je verdiept je in aspecten waar je als zorgmanager mee te maken krijgt, waaronder de beheersing van budgetten. Daarbij ontwikkel je vaardigheden om de zorgadministratie van je organisatie te managen op juistheid, tijdigheid en volledigheid. Dit programma bieden we aan in samenwerking met onze businesspartner Quoratio en diverse specialisten uit de branche.
 

Specialiseer je binnen de zorgadministratie

Heb je het programma HBO Zorgadministratie afgerond of ben je al enkele jaren werkzaam in de zorgadministratie? En wil je je verder professionaliseren en je nog meer verdiepen in de zorgadministratie? Dan kun je bij Markus Verbeek Praehep kiezen uit 3 richtingen: Expert Zorgadministratie, Teamleider Zorgadministratie en Medisch Codeur. Binnen elke richting heb je de keuze uit een praktijkopleiding of HBO-programma. Met de praktijkopleiding, die bestaat uit 3 modules, zoek je echt de verdieping op, terwijl je in het HBO-programma van 6 modules je kennis zowel verbreedt als verdiept.
 

  • Onze Praktijkopleiding of HBO Expert Zorgadministratie helpt je om risico’s of knelpunten in processen op waarde te schatten. Je ontwikkelt kennis en vaardigheden om de regie te nemen over de zorgadministratie. Je verdiept je in risicobeheersing, informatiemanagement en leert meer over diverse IT-toepassingen.
  • Tijdens onze Praktijkopleiding of HBO Teamleider Zorgadministratie specialiseer je je in de rol van teamleider. Hiervoor verdiep je je in de belangrijkste thema's voor de teamleider, waaronder werken en presteren, managementvaardigheden en de organisatiecultuur.
  • Tijdens onze Praktijkopleiding of HBO Medisch Codeur leer je hoe medische gegevens op juiste wijze gecodeerd en verwerkt worden in de Landelijke Basisregistratie Ziekenhuiszorg met de behulp van de daarvoor beschikbare systemen. Je verdiept je in medisch jargon, codestelsels en de inrichting van ICT-systemen en de samenhang hiervan in het zorgadministratief proces.
 

Stapsgewijs naar je HBO Associate degree Zorgadministratie

Na het afronden van een van bovenstaande specialisaties kun je mogelijk verkort verder studeren binnen een vervolgopleiding van Markus Verbeek Praehep, zoals onze HBO Associate degree Zorgadministratie. Dit is de enige opleiding binnen dit werkveld die officieel is geaccrediteerd door de NVAO. Dit betekent dat de opleiding voldoet aan de kwaliteitseisen die het ministerie van OCW aan het hoger onderwijs stelt.
 

Meer weten over onze opleidingen zorgadministratie?

We komen graag bij je instelling langs voor een vrijblijvend gesprek over onze Zorgadministratie opleidingen. Neem contact op met onze strategisch accountmanager Belinda Kerkhove via 06 - 13 437 483 of bkerkhove@mvp.nl.