In deze sectie vind je nieuwsitems over uiteenlopende onderwerpen die betrekking hebben op MVP, onze trainingen en evenementen.

Quoratio en Markus Verbeek Praehep (onderdeel NCOI) gaan uniek samenwerkingsverband aan

Detacheerder Quoratio en Markus Verbeek Praehep, de opleider voor financieel en administratieve professionals, trekken samen op om de arbeidsmarkt te versterken. In Bunnik hebben Jochem Kentgens, algemeen directeur van Quoratio, en Frank Bakker, directeur van Markus Verbeek Praehep, een overeenkomst getekend voor de Associate Degree Payroll Services en de Associate Degree Financieel Management. Met deze opleidingstrajecten hebben ze een uniek samenwerkingsverband bekrachtigd.

Lees meer

Thema's: Nieuws

De boekhouder moet waardevoller worden voor de organisatie

De rol van de boekhouder kan volgens CFO Han Stoop van de NCOI Groep veel waardevoller worden binnen de organisatie: “Hij is nog te weinig zichtbaar en kan veel meer betekenen voor de organisatie. Dankzij de ontwikkelingen in het vakgebied en de nieuwe tools waarover hij kan beschikken, krijgt hij meer mogelijkheden. De boekhouder kan zich ontwikkelen van verslaglegger tot analist en informatieverstrekker.”

Lees meer

Thema's: Nieuws

Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties werpt ons tien jaar terug in de tijd

Al in 2012 werd er een eerste aanzet gegeven om de wet VAR te veranderen. Er zou namelijk te vaak sprake zijn van schijnzelfstandigheid. Bovendien komen de financiële consequenties momenteel voor rekening van de zzp’er, als blijkt dat er toch sprake is van een dienstbetrekking. Een nieuwe wet zou hier verandering in moeten brengen en zowel de opdrachtnemer als opdrachtgever verantwoordelijk moeten maken. Nu, ruim 3 jaar later, bestaat de VAR echter nog steeds. De Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties, die de VAR moet vervangen, gaat pas op 1 april 2016 in en tot die tijd blijven de VAR 2014 en 2015 geldig. Maar fiscalist Jacqueline Hill-Rijsbergen is sceptisch over de nieuwe wet.

Lees meer

Thema's: Nieuws

Een goede 14-dagenbrief opstellen, hoe doet u dat?

Op 1 juli 2012 is de Wet Incassokosten, kortweg WIK genoemd, in werking getreden. Het doel van deze wet is voornamelijk om consumenten te beschermen tegen onredelijk hoge incassokosten. Onderdeel van de wet is de ’14-dagenbrief’ of ‘WIK-brief’, die verstuurd wordt naar klanten die hun factuur niet binnen de afgesproken termijn hebben voldaan. Maar vanaf wanneer beginnen die 14 dagen nu eigenlijk te tellen?

Lees meer

Thema's: Nieuws

Zorgt de komst van de micro-entiteit daadwerkelijk voor lastenverlichting?

Sinds 1 november 2015 worden ruim 650.000 ondernemingen gekenmerkt als micro-entiteit. Dit zou moeten leiden tot lastenverlichting voor deze ondernemingen, aangezien ze mogen volstaan met een zeer beperkte jaarrekening. Maar Pascalle Brand, MSc RA, vraagt zich af of het beoogde doel wel bereikt wordt.

Lees meer

Thema's: Nieuws

De Tweede Kamer, daar kun je niet op rekenen

In januari, februari en maart 2016 krijgen werknemers een loonstrook met een te hoog nettoloon. Het teveel ontvangen nettoloon moet verspreid over de maanden april tot en met december 2016 worden ‘terugbetaald’, aldus Sander Verbeke, docent en auteur studieboeken Praktijkdiploma Loonadministratie.

Lees meer

Thema's: Nieuws

CFO: van financieel directeur naar informatie-architect

De wereld wordt steeds complexer en trends en ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op. Om hier slagvaardig op te kunnen reageren, moeten bedrijven in staat zijn om snel complexe analyses en ‘what if-scenario’s’ te maken. Volgens Han Stoop, CFO van NCOI Groep, zou bijvoorbeeld iedere bedrijfstak of bedrijf zich moeten voorbereiden op een verstorende toetreder in de markt. “Een nieuw bedrijf met een andere kijk op de markt kan de comfortabele positie van veel organisaties op scherp zetten. Denk bijvoorbeeld aan Bunq, een nieuwkomer in de bancaire sector die bankieren vanuit een compleet ander uitgangspunt benadert, namelijk IT en social media. Deze onverwachte concurrentie kan ervoor zorgen dat bestaande spelers buiten spel worden gezet. Dit soort ontwikkelingen stellen hogere eisen aan de slagvaardigheid van bedrijven. Waar het gaat om het analyseren van ontwikkelingen, het maken van ‘what if-scenario’s’ en financiële planningen in het algemeen komen er gelukkig ook moderne IT-tools op de markt. Deze tools kunnen de CFO hierbij ondersteunen, maar veranderen de rol van de CFO ook drastisch.” 

Lees meer

Thema's: Nieuws

Nu ook digitale examens bij Markus Verbeek Praehep

Vanaf dit jaar is het voor een aantal opleidingen van Markus Verbeek Praehep mogelijk om een digitaal examen af te leggen. Student Pieter van Lokven beet op 5 oktober het spits af. 

Lees meer

Thema's: Nieuws

Belastingplan 2016: Hoe de politiek de aansluiting met de praktijk mist

Het belastingplan 2016 lijkt de aansluiting met de praktijk volledig te missen. Dat is de mening van belastingadviseur Jacqueline Hill-Rijsbergen die hierover een column schreef. “Box 3 is de afgelopen jaren van pretbox naar horrorbox gegaan.” 

Lees meer

Thema's: Nieuws

Case: Het succes van een persoonlijke aanpak in een incassotraject

Marketeers wisten het allang en zeker sinds de crisis begint het besef ook steeds meer bij incassobureaus door te dringen: als je je communicatie afstemt op de persoonlijke situatie van de debiteur, bereik je meer dan wanneer je iedereen dezelfde brief stuurt. Saskia van de Schoot van Janssen & Janssen c.s. Incasso & Gerechtsdeurwaarders vertelt hoe haar organisatie dit aanpakt.

Lees meer

Thema's: Nieuws

  < 1 2 3 4 5  > 

Commentaren
Blog post heeft op dit moment nog geen reacties

SPD bedrijfsadministratie is gewijzigd.

Het curriculum van SPD Bedrijfsadministratie is veranderd. Vul de tool in en ontvang een persoonlijk overzicht van je vrijstellingen.

Wijzigingen bekijken

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren