Accountancy

Werk je bij een accountants- of administratiekantoor en wil je jezelf verder ontwikkelen in de accountancy? Kies dan voor een accountantsopleiding van...

Lees meer

Werk je bij een accountants- of administratiekantoor en wil je jezelf verder ontwikkelen in de accountancy? Kies dan voor een accountantsopleiding van Markus Verbeek Praehep. Of je nu net begint als assistent-accountant...

Lees meer

Werk je bij een accountants- of administratiekantoor en wil je jezelf verder ontwikkelen in de accountancy? Kies dan voor een accountantsopleiding van Markus Verbeek Praehep. Of je nu net begint als assistent-accountant of al meer ervaring hebt, bij...

Lees meer

Accountancy: 174 opleidingen

Masteropleiding (3) Een Master is een wettelijk geaccrediteerde opleiding met een nominale duur van 2 jaar. Na afronding van de opleiding heb je het recht de bijbehorende Mastergraad te voeren.

Masterclass (2) Een Masterclass is een los te volgen zelfstandig onderdeel van een erkende Masteropleiding. Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp. Na het afronden van de Masterclass kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en om verder te studeren in een volledige, erkende Masteropleiding.

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

Post Bachelor (12) Een Post Bachelor is een programma gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van een Post Bachelor zit tussen HBO- en beginnend Masterniveau in. De duur van programma varieert tussen de 3 en 12 maanden.

HBO Programma (8) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

HBO Associate Degree (1) Een HBO Associate degree is een wettelijk geaccrediteerde opleiding. Met een HBO Associate degree kun je in 2 jaar een volledig HBO-programma afsluiten met de graad Associate degree (Ad). Na afronding van de opleiding kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en verder studeren in een HBO Bacheloropleiding.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden HBO Associate Degree NVAO-geaccrediteerd

Praktijkopleiding AA en Stagebureau (18) Aankomend accountant? Bij ons kun je naast de theoretische opleiding de Praktijkopleiding AA – MKB volgen. Deze duurt nominaal 3 jaar. Beide opleidingen afgerond? Dan mag je je inschrijven als Accountant. Dat kan met een afgeronde HBO Bachelor Accountancy. Als dit niet de Bacheloropleiding Accountancy is, moet je met een schakel- of deficiëntieprogramma minstens de examens in de kernvakgebieden Audit & Assurance, Bestuurlijke Informatieverzorging en Externe Verslaggeving hebben behaald.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden Praktijkopleiding AA en Stagebureau

Modules (54) Je kunt ook een losse module uit een opleiding volgen. Een module bestaat uit 4 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Trainingen en Korte Cursussen (11) Tijdens de trainingen staat jouw eigen praktijk altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kan je direct in de praktijk brengen.

NVAO-geaccrediteerd
2 dagen Trainingen en Korte Cursussen

Vakopleiding Branche-erkend Associatie (6) De Nederlandse Associatie voor Examinering is al ruim 75 jaar een van de grootste onafhankelijke exameninstituten in Nederland met als doel: optimale borging van diploma’s en certificaten ten behoeve van een goed functionerende arbeidsmarkt. De opleidingen hieronder leiden op voor examens van de Associatie waarmee een Associatie diploma te behalen valt.

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
8 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
2 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie

Schakelprogramma (7) De onderstaande schakelprogramma’s volg je wanneer je een HBO Bacheloropleiding hebt afgerond en toegelaten wilt worden tot de opleiding Post HBO AA Accountancy – MKB. De CEA en de NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) hebben voor deze opleiding strikte vooropleidingseisen vastgesteld. Heb je geen afgeronde HBO Bachelor Accountancy? Dan volg je eerst een van de onderstaande schakelprogramma’s. De duur van deze opleidingen is afhankelijk van je vooropleiding.

PE NBA cursussen en trainingen (32) Onze PE NBA-cursussen en -trainingen zijn toegankelijk voor AA/RA accountants en financieel professionals. We bieden 1-daagse trainingen, maar ook volledige opleidingen. Op een inspirerende manier aan jouw PE-verplichting voldoen? Kies dan een training in Data Science, IT & Innovatie of een vaardigheidstraining die past bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Je Excel-skills verbeteren? Een vaktechnische training volgen? Kies een van de onderstaande trainingen.

NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NBA cursussen en trainingen
NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NBA cursussen en trainingen
NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NBA cursussen en trainingen
NVAO-geaccrediteerd
2 dagen PE NBA cursussen en trainingen

PE NIRPA cursussen en trainingen (1) Ben jij als salarisadministrateur of payrollprofessional ingeschreven bij het Nederlands Instituut voor Register Payroll Accounting (NIRPA)? Of wil je graag up-to-date blijven in dit vakgebied? Kies dan een van de onderstaande trainingen.

NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NIRPA cursussen en trainingen

Examentrainingen (14) Examentrainingen

MBO-programma (1) Een MBO-programma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-programma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige MBO-opleiding.

MBO-opleiding (1) Een MBO-opleiding is een wettelijk erkende opleiding op niveau 2, 3 of 4. Afhankelijk van welke opleiding je kiest, varieert de duur van een MBO-opleiding tussen de 12 en 24 maanden. Na afronding van een MBO-opleiding beschik je dus over een officieel erkend MBO-diploma op niveau 2, 3 of 4.

Werk je bij een accountants- of administratiekantoor en wil je jezelf verder ontwikkelen in de accountancy? Kies dan voor een accountantsopleiding van Markus Verbeek Praehep. Of je nu net begint als assistent-accountant of al meer ervaring hebt, bij ons vind je altijd een opleiding die past bij jouw kennis en ervaring. Wil je je AA-titel halen? Dan kun je bij ons de gehele route naar deze titel volgen, waaronder de unieke geïntegreerde opleiding waarmee je de doorlooptijd fors verkort. Het complete aanbod accountancy opleidingen vind je op deze pagina.
 

Waarom accountancy studeren?

Het vak van de accountant verandert. Vakinhoudelijke kennis is en blijft belangrijk, maar het invoerwerk wordt steeds meer geautomatiseerd. Daarbij wordt er steeds vaker een beroep gedaan op de accountant als adviseur op bedrijfseconomisch en fiscaal gebied en bij diverse automatiseringsvraagstukken. Met een studie accountancy ontwikkel je alle kennis en vaardigheden die je in deze rol nodig hebt. Bovendien kun je je na afronding van de accountantsopleiding in het ledenregister van de NBA laten inschrijven zodat je de hoog aangeschreven AA-titel mag voeren.
 

Accountancy-opleidingen op elk niveau

Of je nu net begint in de accountancy, of al enige jaren ervaring hebt, je vindt bij ons altijd een passende accountantsstudie op jouw niveau. Leg een goede basis met de vakopleiding Moderne Bedrijfsadministratie. Of ga juist de diepte in met een HBO Bachelor accountancy of Post HBO Accountancy-MKB opleiding. Ook als je al lange tijd in het vak zit is het belangrijk om je vakkennis bij te houden. Bijvoorbeeld met het Fit for Future Programma voor Accountants PE.
 

Hoe word je AA-Accountant?

Wil jij AA-Accountant worden? Dan kun je bij Markus Verbeek Praehep de complete route naar je AA-titel afleggen. Na de HBO Bachelor Accountancy volg je de Post HBO AA Accountancy - MKB, gevolgd door de Praktijkopleiding AA Accountancy - MKB via ons stagebureau. Je kunt de theorie en praktijk ook geïntegreerd volgen met de Post HBO AA Accountancy - MKB Geïntegreerd. Je vermijdt dan dubbele toetsing en na je bacheloropleiding behaal je al in 3 jaar tijd de AA-titel. Na succesvolle afronding van de Praktijkopleiding of de geïntegreerde opleiding mag je de AA-titel voeren.
 

Waarom kiezen voor een accountancy opleiding van Markus Verbeek Praehep?

Bij Markus Verbeek Praehep studeer je in deeltijd accountancy, waardoor je de opleiding perfect met je drukke baan als (assistent-)accountant kunt combineren. Je kunt in één keer de gehele opleiding volgen, in fases of per module studeren. In onze accountancy-opleidingen komen alle onderwerpen waar de accountant van nu mee te maken krijgt uitgebreid aan de orde. Ook besteden we aandacht aan de juiste beroepshouding, gedrag en ethiek. In onze online leeromgeving kijk je video’s en artikelen over bepaalde onderwerpen eenvoudig nog eens terug, zelfs nadat je de lessen hierover al hebt gehad. En natuurlijk voldoen al onze accountancy-opleidingen aan de actuele eindtermen van de CEA.
 

De studieroute tot AA-Accountant toegelicht