• Home
  • Accountancy opleidingen

Accountancy opleidingen

Werk je bij een accountants- of administratiekantoor en wil je jezelf verder ontwikkelen in de accountancy? Kies dan voor een accountancy opleiding van...

Lees meer

Werk je bij een accountants- of administratiekantoor en wil je jezelf verder ontwikkelen in de accountancy? Kies dan voor een accountancy opleiding van Markus Verbeek Praehep. Of je nu net begint als ...

Lees meer

Werk je bij een accountants- of administratiekantoor en wil je jezelf verder ontwikkelen in de accountancy? Kies dan voor een accountancy opleiding van Markus Verbeek Praehep. Of je nu net begint als assistent-accountant of al meer ervaring hebt, bij...

Lees meer

Accountancy opleidingen: 155 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Filters

Masteropleiding (2)

Masterclass (7)

HBO Bacheloropleiding (2)

Post Bachelor (9)

HBO Programma (13)

Werk je bij een accountants- of administratiekantoor en wil je jezelf verder ontwikkelen in de accountancy? Kies dan voor een accountancy opleiding van Markus Verbeek Praehep. Of je nu net begint als assistent-accountant of al meer ervaring hebt, bij ons vind je altijd een opleiding die past bij jouw kennis en ervaring. Wil je je AA-titel* halen? Dan kun je bij ons de gehele route naar deze titel volgen, waaronder de unieke geïntegreerde opleiding waarmee je de doorlooptijd fors verkort. Het complete aanbod accountancy opleidingen vind je op deze pagina.

* AA staat voor Accountant Administratieconsulent. Deze titel is wettelijk beschermd. Daarmee sta je ingeschreven in het register van de Nederlandse Beroepsorganisatie van accountants (NBA).
 

Waarom accountancy studeren?

Het vak van de accountant verandert. Vakinhoudelijke kennis is en blijft belangrijk, maar het invoerwerk wordt steeds meer geautomatiseerd. Daarbij wordt er steeds vaker een beroep gedaan op de accountant als adviseur op bedrijfseconomisch en fiscaal gebied en bij diverse automatiseringsvraagstukken. Met een studie accountancy ontwikkel je alle kennis en vaardigheden, die je in deze rol nodig hebt. Bovendien kun je je na afronding van de accountantsopleiding in het ledenregister van de NBA laten inschrijven zodat je de hoog aangeschreven AA-titel mag voeren.
 

Accountancy opleidingen op elk niveau

Of je nu net begint in de accountancy, of al enige jaren ervaring hebt, je vindt bij ons altijd een passende accountancy studie op jouw niveau. Leg een goede basis met de vakopleiding Moderne Bedrijfsadministratie. Of ga juist de diepte in met een HBO Bachelor accountancy of Post HBO Accountancy-MKB opleiding. Ook als je al lange tijd in het vak zit is het belangrijk om je vakkennis bij te houden. Bijvoorbeeld met het Fit for Future Programma voor Accountants PE.
 

Hoe word je AA-Accountant?

Wil jij AA-Accountant worden? Dan kun je bij Markus Verbeek Praehep de complete route naar je AA-titel afleggen. Na de HBO Bachelor Accountancy volg je de Post Bachelor AA Accountancy - MKB, gevolgd door de Praktijkopleiding AA Accountancy - MKB via ons stagebureau. Je kunt de theorie en praktijk ook geïntegreerd volgen met de Post Bachelor AA Accountancy - MKB Geïntegreerd. Je vermijdt dan dubbele toetsing. Na je bacheloropleiding behaal je de AA-titel al in 3 jaar tijd. Na succesvolle afronding van de Praktijkopleiding of de geïntegreerde opleiding mag je de AA-titel voeren.
 

Waarom kiezen voor een accountancy opleiding van Markus Verbeek Praehep?

Bij Markus Verbeek Praehep studeer je in deeltijd accountancy, waardoor je de opleiding perfect kunt combineren met je drukke baan als (assistent-)accountant. Je kunt in één keer de gehele accountancy opleiding volgen, in fases of per module studeren. In onze accountancy opleidingen komen alle onderwerpen waar de accountant van nu mee te maken krijgt, uitgebreid aan de orde. Ook besteden we aandacht aan de juiste beroepshouding, gedrag en ethiek. In onze online leeromgeving kijk je video’s en artikelen over bepaalde onderwerpen eenvoudig nog eens terug, zelfs nadat je de lessen hierover al hebt gehad. En natuurlijk voldoen al onze accountancy opleidingen aan de actuele eindtermen van de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA).
 

De studieroute tot AA-Accountant toegelicht