Financieel management en Business Control

Voor business controllers brengt de digitale revolutie binnen de financiële sector veranderingen met zich mee. Waar de financial controller langzaam maar zeker de rol van informatiemanager op zich neemt, gaat de business controller nog een stapje verder. Die wordt de sparringpartner voor het management.

BUSINESS CONTROLLERS RICHTEN DE INFORMATIEVOORZIENING IN

Hoe richten we de informatievoorziening in? Over die vraag buigt de business controller zich. Het gaat daarbij meer dan alleen om financiële data. Een meer geïntegreerde aanpak is vereist. De business controller moet het contact onderhouden met andere afdelingen die misschien veel minder kijk hebben op de cijfers. Hoe moeten zij die lezen? En is de informatie die de managers en board krijgen duidelijk genoeg? Als business controller moet je vooral kunnen dóórvragen. Niet iedereen is immers in staat om zijn vraag zo helder te formuleren dat de business controller er wat mee kan.

ONTWIKKEL NIEUWE VAARDIGHEDEN

De nieuwe rol vraagt andere competenties. De business controller moet kunnen communiceren en adviseren en over ICT-kennis beschikken. Van hem wordt ook verwacht dat hij de uitdijende hoeveelheid data kan analyseren, interpreteren en presenteren. Daarnaast blijft vakkennis noodzakelijk. Er kan nog zoveel geautomatiseerd worden, uiteindelijk moet je wel weten hoe de cijfers in het systeem zijn beland en wat ze betekenen. Data zijn ook niet heilig. Zijn ze wel betrouwbaar? Worden ze op de juiste manier vastgelegd? Welke informatie is er belangrijk voor de business van jouw organisatie? Heb je voldoende lijntjes openstaan naar de verschillende managers die je kunnen helpen om de data juist te interpreteren? Zij zijn wel degenen die de business en de achtergronden kennen.

WIE BEPAALT WELKE DATA JUIST ZIJN?

De supercomputer IBM Watson wordt vaak gebruikt als hét voorbeeld van de innovatie die ons te wachten staat. Nu al is hij veel sneller en nauwkeuriger dan de mens. IBM Watson struint in een noodsnelheid het internet af om data te verzamelen van het internet. Maar… wie bepaalt nu welke data juist zijn? Wat nu als een land als China dat bepaalt? Of landen waar de president zelf wil bepalen welke informatie juist en niet juist is? De achilleshiel van onze informatiemaatschappij. Weet jij hier als business controller mee om te gaan?

BLIJF DE CONCURRENTIE EEN STAP VÓÓR

Wil je als business controller voorop blijven in je vak? Houd er dan rekening mee dat dan niet het recht van de sterkste geldt. Diegene die zich het best kan aanpassen aan de veranderende omstandigheden is de concurrentie altijd een stap voor. Markus Verbeek Praehep weet als geen ander hoe dit werkt. Al bijna 125 jaar haken we aan bij de laatste ontwikkelingen in de financiële markt. Daarop passen wij onze opleidingen aan.

FINANCIËLE OPLEIDINGEN MET PRAKTISCHE TOEPASSING

De business controller heeft doorgaans een bacheloropleiding genoten. Als hij doorgroeit in zijn functie is het noodzakelijk om als vervolg te kiezen voor een Post HBO Controllersopleiding of een Master Finance & Control, of voor een wetenschappelijke Masteropleiding. Bij de eerste twee gaat het vooral om de praktische toepassing van het aangeleerde. Uiteraard is dit bij een wetenschappelijke opleiding ook aanwezig, maar daar ligt vaak meer de nadruk op het wetenschappelijk onderzoek. Volg de opleiding in zijn geheel of behaal je Post HBO-diploma of Mastergraad via deelopleidingen (bijvoorbeeld via Masterclasses). 

Soft skills geven financieel manager toegevoegde waarde

Opleidingen per vakgebied

Opleidingen per niveau

Alle opleidingen in dit vakgebied

Masteropleiding

Een Masteropleiding duurt 2 jaar en is opgebouwd uit 7 verschillende Masterclasses. Je rondt de Masteropleiding af met een scriptie. Na afronding ontvang je een officieel getuigschrift en kan je de bijbehorende Mastertitel voeren. Om toegelaten te worden tot een Masteropleiding, dien je een HBO Bachelor- of academische opleiding afgerond te hebben, aangevuld met 2 jaar relevante werkervaring.

Professional Master

Een Professional Master duurt gemiddeld 6 tot 12 maanden en bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses. Je rondt elke Masterclass af met een eindopdracht of case en je maakt een overkoepelend eindplan. Na afronding van het Professional Master kan je versneld doorstuderen voor een volledige Masteropleiding. Om deel te mogen nemen aan een Professional Master, heb je een afgeronde opleiding op HBO Bachelor- of WO-niveau en enkele jaren relevante werkervaring nodig.

Masterclass

Om toegelaten te worden tot een Masterclass heb je enkele jaren relevante werkervaring en in de meeste gevallen een afgeronde opleiding op HBO Bachelor- of WO-niveau nodig. Een Masterclass wordt individueel afgerond met een eindopdracht of case. Met dit diploma kan je vaak versneld doorstuderen in een Masterprogramma of een volledige Masteropleiding.

Post Bachelor

De duur van onze Post Bacheloropleidingen varieert van 10 maanden tot 2 jaar. Een Post Bacheloropleiding is opgebouwd uit modules. Elke module wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen. Je kunt deelnemen aan een Post Bacheloropleiding als je een vooropleiding op HBO-niveau hebt.

Training

Tijdens de trainingen staat jouw eigen praktijk altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kan je direct in de praktijk brengen.

LIEVER OP JE GEMAK NAAR ONS AANBOD KIJKEN?

De nieuwe studiegids voor financiele professionals met opleidingen op alle niveaus

studiegids aanvragen

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar.

035 528 0811
Stuur ons een mail

Ma t/m do van 08.00 - 18.00 uur
Vr van 08.00 - 17.00 uur

Onze website maakt gebruik van cookies.