Over Markus Verbeek Praehep

Over Markus Verbeek Praehep

Flexibel studeren

Voor mensen met een veeleisende baan en een druk privéleven is niets zo belangrijk als flexibiliteit. Bij Markus Verbeek Praehep kun je kiezen uit maar liefst 4 studie­varianten. Er is dus altijd een variant die bij jou past. Je kunt kiezen­ voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of de thuisstudievariant. En natuurlijk is het altijd mogelijk tussentijds over te stappen naar een variant die je op dat moment beter uitkomt. Deze flexibiliteit en de verschillende start­momenten per jaar zorgen ervoor dat onze opleidingen voor iedereen binnen handbereik zijn!
 

Dagopleiding

In de dagopleiding volg je bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur of van 10.00 uur tot 13.00 uur op een doordeweekse dag. De planning ervan is volledig afgestemd op mensen met een drukke baan, wat betekent dat er – afhankelijk van de duur van het programma – gemiddeld 1 dagbijeenkomst per 2 weken wordt gepland. In een aantal situaties wijkt dit af. Voor de exacte interval kun je de lesplanning bij de opleiding van je keuze raadplegen. In het overzicht bij de beschrijving van de opleidingen zie je op welke dagen en in welke plaatsen de dagopleidingen worden aangeboden.
 

Avondopleiding

Niet iedereen kan een doordeweekse dag vrijmaken voor een opleiding­. Daarom biedt Markus Verbeek Praehep al jaren met veel succes avondopleidingen­ aan. De avondbijeenkomsten worden georganiseerd van 19.00 uur tot 22.00 uur. Gezien de benodigde hoeveelheid tijd wordt iedere week een bijeenkomst gepland. Voor sommige van onze modules kan het voorkomen dat je bij uitzondering een enkele keer 2 avondbijeenkomsten per week volgt. Bij de beschrijving van de opleidingen­ is opgenomen op welke avonden en in welke plaatsen de avond­programma’s worden aangeboden.
 

Zaterdagopleiding

De opzet van de zaterdagopleiding is gelijk aan de dagopleiding. Je volgt de bijeenkomsten op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur of van 10.00 uur tot 13.00 uur. Zo combineer je de voordelen van een dagopleiding met een fulltimebaan.
 

Studeren op afstand

Markus Verbeek Praehep biedt een groot aantal opleidingen ook aan op afstand. Dit biedt je de flexibiliteit om een erkende opleiding te combineren met je persoonlijke situatie. Je kunt hierbij kiezen uit e-learning en de Virtual Classroom.

e-learning

Bij e-learning volg je de opleiding niet klassikaal, maar in je eigen tijd en in je eigen tempo. Dit biedt de volgende voordelen:

 • studeren wanneer het jou uitkomt;
 • langer doen over stof die je ingewikkeld vindt;
 • stof die je makkelijk vindt sneller afronden;
 • eenvoudig in je privéleven te passen;
 • geen reistijd en -kosten

Virtual Classroom

Wil je wel vanuit huis studeren, maar is zelfstudie niets voor jou? Dan biedt onze Virtual Classroom uitkomst. De Virtual Classroom heeft alle eigenschappen van klassikaal onderwijs, maar dan vanuit huis. Dit biedt de volgende voordelen:

 • contact met je docent en medestudenten via een live-verbinding;
 • praktisch toepasbare lesstof met vragen en opdrachten;
 • de mogelijkheid om in subgroepen aan een opdracht werken;
 • schermen delen, presenteren en in veel gevallen ook examens afleggen;
 • het houvast van vaste lestijden;
 • geen reistijd en -kosten
 

Verschillende startmomenten per jaar

Voor alle opleidingen en trainingen geldt dat je op meerdere momenten­ gedurende het jaar kunt starten. Voor elke studievariant geldt dat tijdens de zomervakantie van school en tijdens de kerstperiode geen georganiseerde studieactiviteiten plaatsvinden. Hierdoor kun je genieten van een welverdiende rustperiode en heb je tijd voor andere dingen. Je kunt deze periode natuurlijk ook gebruiken om opdrachten uit te werken. Met de overige schoolvakanties wordt zoveel mogelijk rekening gehouden, maar dit lukt niet altijd. Het kan voorkomen dat bijeenkomsten in deze vakanties gepland worden. Waar mogelijk wordt tussen verschillende modules extra tijd ingepland ter voorbereiding op eventuele schriftelijke examens. Je hebt dan meer studietijd voor de voorbereiding op het examen.
 

Tussentijds overstappen

Je kunt indien gewenst tussentijds overstappen van de ene studievariant naar de andere. Uiteraard is het prettiger wanneer je bij aanvang van de opleiding direct van start gaat in de juiste variant, maar er kunnen­ zich allerlei situaties voordoen, waardoor je je opleidings­variant wilt aanpassen. Je wilt bijvoorbeeld overstappen van de dag naar de avond, of van een variant met bijeenkomsten naar afstandsonderwijs, of juist andersom. Of je wilt je opleiding graag voortzetten in een andere opleidingsplaats­, omdat je bent verhuisd. Wij regelen het uiteraard graag. Wij verzoeken je tijdig contact op te nemen met onze adviseurs, zodat wij de planning kunnen aanpassen. Voor de administratieve verwerking en aanpassing van je planning zijn wij genoodzaakt een ­tegemoetkoming in de kosten te berekenen van € 125,-.
 

Flexibele stapelbare aanpak voor SPD en Accountancy

Markus Verbeek Praehep biedt voor de HBO Bacheloropleiding SPD Bedrijfs­administratie en de volledige lijn Accountancy HBO Bachelor en de Post HBO's die daarbij horen de mogelijkheid om deze per module te volgen. Deze mogelijkheid is bijzonder interessant, want zo is de opleiding stapsgewijs, in eigen tempo te doorlopen. Er zijn geen verplichtingen dat alle modules worden afgenomen. Je beslist en betaalt per module. Het is bij het stapelen van modules verstandig om in te schrijven voor Bachelor. Zie daarvoor onze producten HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie en HBO Bachelor Accountancy. Daarmee wordt je toelatingsdossier bij Hogeschool Markus Verbeek Praehep direct in orde gemaakt en worden de onderdelen in de HBO Bachelor aangeboden, die niet direct gekoppeld zijn aan een module. Neem voor meer informatie contact op met onze opleidingsadviseurs via: 035 - 5 280 811.

Wij hebben elke maand een digitale open avond!
Wil jij alles weten over onze opleidingen? Meld je dan aan voor één van onze digitale open avonden. Wij vertellen over klassikaal studeren, e-Learning en de virtual classroom. Daarnaast krijg je informatie over onze manier van lesgeven en kun je direct vragen stellen.