• Home
  • Professionele vaardigheden voor financieel professionals

Professionele vaardigheden voor financieel professionals

Wil jij jezelf onderscheiden als financieel professional? Dan is vakkennis alleen niet meer voldoende. Hoewel deze vakkennis wel nog steeds de basis vormt,...

Lees meer

Wil jij jezelf onderscheiden als financieel professional? Dan is vakkennis alleen niet meer voldoende. Hoewel deze vakkennis wel nog steeds de basis vormt, heb je daarnaast ook diverse professionele vaardigheden...

Lees meer

Wil jij jezelf onderscheiden als financieel professional? Dan is vakkennis alleen niet meer voldoende. Hoewel deze vakkennis wel nog steeds de basis vormt, heb je daarnaast ook diverse professionele vaardigheden nodig om je werk goed uit te kunnen voeren....

Lees meer

Professionele vaardigheden voor financieel professionals: 10 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Filters

HBO Programma (1)

Trainingen en Korte Cursussen (9)

Wil jij jezelf onderscheiden als financieel professional? Dan is vakkennis alleen niet meer voldoende. Hoewel deze vakkennis wel nog steeds de basis vormt, heb je daarnaast ook diverse professionele vaardigheden nodig om je werk goed uit te kunnen voeren. Door het ontwikkelen van de juiste vaardigheden zorg je dat je van waarde blijft in je veranderende vakgebied. Hiervoor vind je bij Markus Verbeek Praehep een ruim aanbod soft skills-trainingen voor financieel professionals.
 

Welke professionele vaardigheden heb je nodig als financieel professional?

Als financial van nu is het belangrijk om verschillende soft skills optimaal te ontwikkelen. Hieronder noemen we een aantal onmisbare vaardigheden voor financieel professionals.
 

Adviesvaardigheden

De adviesrol van de financieel professional wordt steeds belangrijker, dus is het van belang dat je je adviesvaardigheden verder ontwikkelt, zodat je je advies goed kunt overbrengen aan jouw werkgever of klant. Zo speel je optimaal in op de automatisering. Terwijl software en systemen zorgen voor foutloze rapportages, zorg jij voor de juiste interpretatie van de cijfers en breng je een gedegen advies uit. Wil je je adviesvaardigheden optimaal ontwikkelen? Volg dan de training Professioneel Adviseren voor Financieel Professionals.
 

Zakelijk inzicht

Als financieel professional krijg je steeds meer de rol van businesspartner. Dat betekent dat je veel meer met andere afdelingen zult moeten samenwerken. Zo kun je met hen afstemmen wat er moet gebeuren en kun je ze de juiste informatie geven. Kennis van alleen je eigen vakgebied is dus niet meer voldoende. Naast dat je goed moet kunnen samenwerken, heb je ook effectieve gespreksvaardigheden nodig en inzicht in wat er speelt in de rest van de organisatie, zodat je op basis hiervan een goed advies kunt geven.
 

Leiderschap en leidinggeven

De toenemende automatisering biedt financieel professionals de kans om een stapje hogerop te klimmen. Je hoeft je steeds minder bezig te houden met invoerwerkzaamheden en krijgt hierdoor de kans om je verder te ontwikkelen en een hogere functie op je te nemen. Ambieer je een leidinggevende functie? Dan is het verstandig om een aantal nieuwe vaardigheden te ontwikkelen voor deze rol, zoals overtuigingskracht, effectief beïnvloeden en gesprekstechnieken. Volg bijvoorbeeld de training Coachend Leidinggeven aan Financieel Professionals en ontdek hoe je het maximale uit je team kunt halen.
 

Breed aanbod soft skills-trainingen voor financieel professionals

Markus Verbeek Praehep biedt je een ruime keuze aan korte en intensieve vaardigheidstrainingen die specifiek gericht zijn op financieel professionals. Omdat onze trainers zelf uit de praktijk komen, weten zij precies wat jij als financial nodig hebt. Hierdoor kun jij het geleerde nog beter in de praktijk brengen.