Uitklappen
Inklappen

Wil je voor of na de zomer starten met deze opleiding?

Start voor de zomer

Iedere zomer actualiseren wij het opleidingsaanbod. Het studieprogramma kan bijvoorbeeld herzien worden. Hieronder kan je met behulp van de knop aangeven of je de opleidingsvariant van voor of na de zomer wilt bekijken.

Start voor de zomer

Eerstvolgende startmomenten

23-04-2021, Utrecht

Dag, Inschrijven

Trainingsprogramma Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB

Onderdeel van Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB
Praktijkopleiding AA en Stagebureau

Duur

Langer dan 36 maanden

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

19-11-2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur

Meer weten over de AA-opleiding?

We organiseren regelmatig informatiebijeenkomsten over de route naar je AA-titel en de opleidingen die wij hiervoor aanbieden. Bekijk snel wanneer de volgende bijeenkomst plaatsvindt en meld je aan.
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het trainingsprogramma is een verplicht onderdeel binnen je Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB. Het programma bestaat uit een aantal verplichte trainingen en daarnaast een training naar keuze die aansluit op de uitslag van je nulmeting. Markus Verbeek Praehep biedt je de kans om dit trainingsprogramma te volgen, zodat je dit onderdeel van je Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB kunt afronden. Wij bieden dit trainingsprogramma aan in samenwerking met onze businesspartner Boertien Vergouwen Overduin. Boertien Vergouwen Overduin is een specialist op het gebied van vaardigheidstrainingen en wordt gemiddeld beoordeeld met een 8. Met je keuze voor Markus Verbeek Praehep als uitvoerder van het trainingsprogramma ben je dus verzekerd van kwalitatief uitstekende trainingen.

Aanpak

De trainingen worden ingepland en verdeeld over de 3 opleidingsjaren van de praktijkopleiding. We bieden een combinatie aan van verplichte modules en keuzemodules. Met het volgen van de verplichte modules voldoe je aan de gestelde norm vanuit het NBA. Het is mogelijk om het aantal trainingen tegen betaling uit te breiden met zogenaamde keuzemodules. In je eerste jaar volg je de 3-daagse training Persoonlijk Inzicht en Beïnvloedingsvaardigheden. In jaar 2 volg je de training Feedback Geven en Ontvangen en een keuzetraining. Deze keuzetraining is gestaafd aan je nulmeting en is bedoeld voor een verdere ontwikkeling voor je aandachtsgebieden.

 • Jaar 1: Persoonlijk Inzicht en Beïnvloedingsvaardigheden
 • Jaar 2: Feedback Geven en Ontvangen en 1 training naar keuze (zie programma)
 • Jaar 3: Professioneel Adviseren

Vooropleiding

Je kunt deelnemen aan het trainingsprogramma wanneer je de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB volgt en aan je eerste jaar gaat beginnen.

Waarom je trainingsprogramma bij Markus Verbeek Praehep?

Markus Verbeek Praehep is als stagebureau erkend door de Raad voor de Praktijkopleiding. De nieuwe, volledige Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB is goedgekeurd door de NBA en daarmee ook het trainingsprogramma. Naast het behalen van je theoretische opleiding is het afronden van je praktijkopleiding de laatste stap naar de titel AA.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Voor wie?

Dit trainingsprogramma is bedoeld voor iedereen die de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB wil afronden. Een aantal accountantskantoren in Nederland beschikt over een eigen stagebureau. Het komt echter vaak voor dat het trainingsprogramma niet door het eigen stagebureau wordt verzorgd. In dat geval biedt Markus Verbeek Praehep uitkomst. Wij bieden het trainingsprogramma voor je aan, zodat je je Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB zonder probleem succesvol kunt afronden. Het is mogelijk om het trainingsprogramma incompany uit te voeren. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met een van onze studieadviseurs.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Jaar 1

Persoonlijk Inzicht en Beïnvloedingsvaardigheden (Praktijkopleiding AA MKB)

Jaar 2

Feedback Geven en Ontvangen (Praktijkopleiding AA MKB)
Keuzetraining Trainingsprogramma Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB

 • Schriftelijk Rapporteren
 • Commercieel Onderhandelen en Beïnvloeden
 • Projectmanagement
 • Mindfulness
 • Overtuigingskracht
 • Persoonlijke Effectiviteit
 • Persoonlijke Kracht en Uitstraling
 • Timemanagement
 • Effectief Beïnvloeden
 • Effectief Vergaderen
 • Effectieve Gespreksvaardigheden
 • Assertief en Zelfverzekerd Communiceren
 • Effectief Communiceren met NLP
 • Conflicthantering
 • Overtuigend en Inspirerend Presenteren
 • Zelfverzekerd Presenteren

Jaar 3

Professioneel Adviseren (Praktijkopleiding AA MKB)

Afronding trainingsprogramma

Je ontvangt per gevolgde training een certificaat.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Wil je voor of na de zomer starten met deze opleiding?

Iedere zomer actualiseren wij het opleidingsaanbod. Het studieprogramma kan bijvoorbeeld herzien worden. Hieronder kan je met behulp van de knop aangeven of je de opleidingsvariant van voor of na de zomer wilt bekijken.

Start voor de zomer
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 4.995,-
Studiemateriaal
€ 155,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 225,-
Locatiekosten
€ 265,50
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 5.640,50
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur