Referaat Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB

Onderdeel van Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB
Praktijkopleiding AA en Stagebureau

Duur

2 maanden

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

01-10-2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur

Meer weten over de AA-opleiding?

We organiseren regelmatig informatiebijeenkomsten over de route naar je AA-titel en de opleidingen die wij hiervoor aanbieden. Bekijk snel wanneer de volgende bijeenkomst plaatsvindt en meld je aan.
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Kun je het verplichte referaat ter afronding van je Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB niet bij je eigen stagebureau volgen? Dan bieden wij jou de kans om je referaat te houden. Wij bieden het referaat los aan, zodat jij dit onderdeel toch kunt afronden. Tijdens dit referaat houd je een presentatie waarin je toelicht hoe je met lastige dilemma’s, waarin de theorie en wet- en regelgeving niet direct voorziet, omgaat. Dit doe je aan de hand van een opdracht die je voor dit referaat maakt.

Waarom je referaat bij Markus Verbeek Praehep

Markus Verbeek Praehep is als stagebureau erkend door de Raad voor de Praktijkopleiding. De nieuwe, volledige Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB is goedgekeurd door de NBA en daarmee ook het referaat. Wij zijn erkend en garanderen je dat je met het afronden van het referaat bij ons een essentieel onderdeel van je praktijkopleiding afrondt. Naast het behalen van je theoretische opleiding, is het afronden van je praktijkopleiding de laatste stap naar de titel AA.

Opzet van de opleiding

Je werkt in een referaatgroep. In de referaatgroep houd je samen met medetrainees voordrachten, referaten, over cases die behandeld zijn in de eigen beroepspraktijk. Je onderbouwt je keuzen en er wordt aan de hand van de case die je inbrengt gediscussieerd met medetrainees. Met het referaat toon je aan dat je in staat bent om goed om te gaan met dilemma’s waarin de wet- en regelgeving geen duidelijk antwoord heeft. Hoe ga je te werk wanneer er geen duidelijke leidraad meer is? Dit wordt getoetst tijdens het referaat. Hierbij moet je in staat zijn je keuzen te onderbouwen en te verdedigen. De dilemma’s die je behandelt, ben je daadwerkelijk tegengekomen in de praktijk. Voorafgaand aan de sessie van de referaatgroep maak je verslag van een opdracht die je hebt behandeld. Hierin beschrijf je dilemma’s die je bent tegengekomen en hoe je hiermee bent omgegaan. Tot slot plaats je deze dilemma’s in de maatschappelijke context.

Vooropleiding

In het laatste jaar van je praktijkopleiding mag je het onderdeel referaat oppakken. Daarbij moet je zicht hebben op de afronding van het praktijkprogramma. In de praktijk mag een trainee het referaat in het laatste praktijkopleidingsjaar oppakken.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Voor wie?

Een aantal (accountants)kantoren in Nederland beschikt over een eigen stagebureau. Het komt echter voor dat het referaat niet door het eigen stagebureau wordt verzorgd. In dat geval biedt Markus Verbeek Praehep uitkomst. Wij bieden het referaat voor je aan, zodat je je praktijkopleiding AA zonder probleem succesvol kunt afronden. Hierbij is het mogelijk om het referaat incompany uit te voeren. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met een van onze studieadviseurs: 035 - 5 280 811.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Afronding referaat

Je referaat wordt beoordeeld op basis van 4 deelgebieden:

  • De inhoudelijke behandeling van het onderwerp
  • De presentatievaardigheden
  • De schriftelijke vaardigheid
  • De participatievaardigheden

Bij een voldoende beoordeling van je referaat rond je dat onderdeel van je opleiding Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB af.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

  • Duur van de module: 2 maanden
  • Varianten: Dag
  • Dag: 4 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 1.895,-
Studiemateriaal
€ 40,-
Examenkosten
€ 275,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 75,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 2.300,-
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Modulair studeren
Modulair studeren
Modulair studeren
Modulair studeren
Modulair studeren

Verfijn zoekopdracht

Filter

Zoekresultaten

Modules
Locaties
Lesvormen
Startmomenten

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur