Referaat Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB

Onderdeel van Praktijkopleiding AA – Accountancy MKB

Losse modules
Bekijk kosten Zie kostenoverzicht
PDF aanvragenDirect inschrijven035 - 760 48 50

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar.:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vrij: 08:00 - 17:00 uur

035 528 0811
Neem contact op
Algemeen

Kun je het verplichte referaat ter afronding van je Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB niet bij je eigen stagebureau volgen? Dan bieden wij jou de kans om je referaat te behalen. Wij bieden het referaat los aan, zodat jij dit onderdeel toch kunt afronden. Tijdens dit referaat houd je een presentatie waarin je toelicht hoe je met lastige dilemma’s, waarin de theorie en wet- en regelgeving niet direct voorziet, omgaat. Dit doe je aan de hand van een opdracht die je voor dit referaat maakt.

Waarom je referaat bij Markus Verbeek Praehep

Markus Verbeek Praehep is als stagebureau erkend door de Raad voor de Praktijkopleiding. De nieuwe, volledige Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB is goedgekeurd door de NBA en daarmee ook het referaat. Wij zijn erkend en garanderen je dat je met het afronden van het referaat bij ons een essentieel onderdeel van je praktijkopleiding afrondt. Naast het behalen van je theoretische opleiding, is het afronden van je praktijkopleiding de laatste stap naar de titel AA.

Voor wie?

Een aantal (accountants)kantoren in Nederland beschikt over een eigen stagebureau. Het komt echter voor dat het referaat niet door het eigen stagebureau wordt verzorgd. In dat geval biedt Markus Verbeek Praehep uitkomst. Wij bieden het referaat voor je aan, zodat je je praktijkopleiding AA zonder probleem succesvol kunt afronden. Hierbij is er de mogelijkheid om het referaat incompany uit te voeren. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met een van onze studieadviseurs: 035 - 5 280 811.

Opzet van de opleiding

Je werkt in een referaatgroep. In de referaatgroep houd je samen met medetrainees voordrachten, referaten, over cases die behandeld zijn in de eigen beroepspraktijk. Je onderbouwt je keuzen en er wordt aan de hand van de case die je inbrengt gediscussieerd met medetrainees. Met het referaat toon je aan dat je in staat bent om goed om te gaan met dilemma’s waarin de wet- en regelgeving geen duidelijk antwoord heeft. Hoe ga je te werk wanneer er geen duidelijke leidraad meer is? Dit wordt getoetst tijdens het referaat. Hierbij moet je in staat zijn je keuzen te onderbouwen en te verdedigen. De dilemma’s die je behandelt, ben je daadwerkelijk tegengekomen in de praktijk. Voorafgaand aan de sessie van de referaatgroep maak je verslag van een opdracht die je hebt behandeld. Hierin beschrijf je dilemma’s die je bent tegengekomen en hoe je hiermee om bent gegaan. Tot slot plaats je deze dilemma’s in de maatschappelijke context.

Vooropleiding

Je kunt deelnemen aan een referaatgroep als je in het laatste jaar van de praktijkopleiding zit. Daarbij moet je zicht hebben op de aftronding van het praktijkprogramma.

Programma

Afronding referaat

Je referaat wordt beoordeeld op basis van 4 deelgebieden:

  • de inhoudelijke behandeling van het onderwerp
  • de presentatievaardigheden
  • de schriftelijke vaardigheid
  • de participatievaardigheden

Bij een voldoende beoordeling behaal je je referaat dat onderdeel is van je opleiding Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB.

Planning

Opleidingsdata en locaties (inschrijven is mogelijk voor al deze momenten)

Kostenspecificatie

Kosten

Cursusgeld: € 1.990,-
Studiemateriaal: € 30,-
Arrangementkosten: zie onderstaande toelichting

Je kunt deze opleiding ook in 12 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

De door de NBA verplicht af te dragen bijdragen zijn hier niet bij inbegrepen. Afdracht hiervan vindt direct plaats via de NBA.

Kosten

Cursusgeld: € 1.990,-
Studiemateriaal: € 30,-
Arrangementkosten: zie onderstaande toelichting

Je kunt deze opleiding ook in 12 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

De door de NBA verplicht af te dragen bijdragen zijn hier niet bij inbegrepen. Afdracht hiervan vindt direct plaats via de NBA.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Module-overzicht

Een gehele opleiding in één keer doen of opdelen in modules?

Bij Markus Verbeek Preahep kun je bij veel opleidingen kiezen om je modulair in te schrijven in plaats van direct voor de hele opleiding. Direct inschrijven is voordeliger maar misschien geef je toch de voorkeur aan modulair studeren.

Gehele Opleiding

  • Gemiddeld 17% voordeliger
  • De volledige opleiding van A tot Z
  • Betalen in termijnen

Modulair

  • Maximale flexibiliteit
  • Je bepaalt zelf je tempo
  • Prijzen kunnen stijgen

Open Dag

Wil je meer weten over de werkwijze van Markus Verbeek Praehep of wil je persoonlijk studieadvies? Meld je dan aan voor een van onze open dagen in Utrecht of Amsterdam en kom in gesprek met een van onze opleidingsadviseurs.

Aanmelden

LIEVER OP JE GEMAK NAAR ONS AANBOD KIJKEN?

De nieuwe studiegids voor financiele professionals met opleidingen op alle niveaus

studiegids aanvragen

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar.

035 528 0811
Stuur ons een mail

Ma t/m do van 08.00 - 18.00 uur
Vr van 08.00 - 17.00 uur

Onze website maakt gebruik van cookies.