• Home
  • Externe Verslaggeving in het MKB Nu en Toekomst PE

Externe Verslaggeving in het MKB Nu en Toekomst PE

Verzorgd door dr. Ferdy van Beest - 0.5 dag
PE NBA cursussen en trainingen

Duur

1 dag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

09-11-2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze training wordt ingegaan op recente ontwikkelingen binnen het vakgebied externe verslaggeving, toegespitst op het mkb. Naast reguliere ontwikkelingen ontvang je een update van de wijzigingen in de verschillende RJ-uitingen. Op basis van huidige internationale ontwikkelingen wordt tijdens de training in kaart gebracht welke verwachtingen er zijn richting de toekomst. Uiteraard wordt hierbij ook ingegaan op ontwikkelingen die tot stand komen door corona en de gevolgen van nieuwe standaarden op bijvoorbeeld latenties. Daarbij komen ook de vereisten rondom micro-, kleine en middelgrote ondernemingen aan bod. Er zal onder andere worden ingegaan op voorbeelden van ondernemingen die zich bevinden op de grens van de overgang van klein naar middelgroot. Tot slot komen ook ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en niet-financiële informatie aan bod. De training wordt verzorgd door dr. Ferdy van Beest, universitair docent en Manager Data Proposities en Integrated Reporting.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedereen die op professioneel niveau in aanraking komt met externe verslaglegging in zijn of haar beroepspraktijk, zoals accountants, controllers, gebruikers van de jaarrekening en opstellers van de jaarrekening. De training is geschikt voor deelnemers met en zonder PE-verplichting.

Aanpak

Tijdens deze training actualiseer je je kennis op het gebied van externe verslaggeving gerelateerd aan het mkb. Je leert hoe er vanuit de rol van vaktechniek wordt aangekeken tegen verslaggevingsproblematiek en welke risico’s hieruit voortvloeien. Daarbij leer je hoe je probleemgebieden rondom verslaggevingsproblematieken herkent. Ook krijg je handvatten aangereikt om de economische consequenties van beslissingen rondom externe verslaggeving inzichtelijk te maken. In de training wordt de nadruk gelegd op verschillende grijstinten binnen de verslaggeving, alsook de economische consequenties die veelal onderbelicht blijven. Ook wordt aandacht besteed aan de professional judgement. Verschillende werkvormen zullen elkaar afwisselen, van presentaties tot cases en discussies.

Professional uit de praktijk

Dr. Ferdy van Beest werkt als manager Data Proposities en Integrated Reporting bij Flynth Adviseurs en Accountants. Hij verricht een breed scala aan werkzaamheden die in belangrijke mate betrekking hebben op het adviseren van klanten op het gebied van externe verslaggeving, alsmede het oplossen van vaktechnische problemen op dit gebied. Daarbij heeft advisering op het gebied van integrated reporting en duurzaamheid zijn bijzondere belangstelling. Daarnaast is hij werkzaam als universitair docent aan de Nyenrode Business Universiteit op het gebied van Financial Accounting & Reporting, met name vanuit het vakgebied externe verslaggeving. Verder is Ferdy bekend van het geven van presentaties, het schrijven van boeken en artikelen en het begeleiden van mensen.

In 2011 is Ferdy gepromoveerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het onderwerp ‘Rules-based and principles-based accounting standards and earnings management’. In het verleden is Ferdy jarenlang senior toezichthouder geweest bij de AFM rondom financiële verslaggeving.

Ferdy houdt zich in de volle breedte bezig met verslaggevingsvraagstukken voor zowel de micro-ondernemingen, de middelgrote ondernemingen alsook voor de grote ondernemingen. Hij kijkt daarbij naar de ontwikkelingen op het gebied van financiële en niet-financiële informatie. Over Integrated Reporting merkt hij op dat ''duurzaamheid voor de mkb-ondernemer geld kan opleveren''. Het verhoogt de relevantie van de bedrijfsinformatie voor alle stakeholders van de mkb-ondernemer. Ferdy: ”Kijk naar de stikstofproblematiek en naar de PFAS-problematiek. Ondernemingen moeten met het duurzaamheidsvraagstuk aan de slag en daar een langetermijnvisie voor ontwikkelen. Accountants in het mkb moeten – om hun klanten te ondersteunen met het formuleren van de bedrijfsstrategie en het bedrijfsbeleid – zich hierin sterker gaan verdiepen.”

PE-punten

Permanente educatie (PE) is van essentieel belang. Met deze training van Markus Verbeek Praehep behaal je 3 PE-punten en blijft je kennis actueel. De training sluit aan op de vereisten van de NBA. Bovendien maakt deze training je onmiddellijk succesvoller in de dagelijkse praktijk.

Klassikaal of e-learning

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Kies je liever voor een lesvariant waarbij je geen lessen hoeft te volgen op vaste tijdstippen? Kies dan voor de lesvariant e-learning. Je studeert in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand, onder online begeleiding van een docent waar je met al je vragen terecht kunt. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie Opleidingsvarianten op onze website.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur