Excessief Lenen van de Eigen Vennootschap - Update 2021

Verdiep je in de Wet excessief lenen bij een eigen vennootschap - 1,5 uur
PE NBA cursussen en trainingen

Duur

1 dag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

11-11-2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

1 januari 2023 is de beoogde ingangsdatum van het wetsvoorstel ‘’Excessief lenen bij een eigen vennootschap’’. De eerste peildatum is 31 december 2023. Dga’s moeten belasting gaan betalen over bovenmatige leningen. In het geval dat een aanmerkelijk belanghouder schulden van meer dan €500.000 (uitgezonderd schulden voor de eigen woning) aan zijn/haar bv heeft, is het meerdere belast tegen een tarief van 26,9%. Tijdens deze training van onze businesspartner Fiscount leggen we naast de nieuwe regelgeving ook de consequenties uit en krijg je mogelijke oplossingen voor diverse situaties aangereikt.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor elke adviseur of accountant die directeur-grootaandeelhouders adviseert.

Aanpak

Tijdens deze training actualiseer je je kennis van 'Excessief Lenen van de Eigen Venootschap'. Je gaat aan de slag met vraagstukken als wat is het doel van de wet en welke leningen tellen mee? Je krijgt inzichtelijk wie er worden geraakt. Alle belangrijke thema's komen tijdens deze training aan bod, waaronder de gevolgen van emigratie en immigratie. Zo ontwikkel je vaardigheden om voor klanten de negatieve gevolgen van het wetsvoorstel te voorkomen. Praktijk en theorie worden in de verschillende programmaonderdelen voortdurend afgewisseld. Je oefent op intensieve wijze, onder begeleiding van Fiscount professionals, met cases en opdrachten uit de praktijk. Na de training ben je uitstekend op de hoogte.

Permanente educatie

Permanente Educatie (PE) is van essentieel belang. Met deze training van Fiscount kun je ook aan je PE-verplichting werken en blijft je kennis actueel. De training sluit aan op de vereisten van de NOAB en het RB. Bovendien maakt deze training je onmiddellijk succesvoller in de dagelijkse praktijk.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur