• Home
  • Veel Gemaakte Fouten in de Samenstelpraktijk PE

Veel Gemaakte Fouten in de Samenstelpraktijk PE

Verzorgd door dhr. Boudewijn de Kock (AA) - 0.5 dag
PE NBA cursussen en trainingen

Duur

1 dag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

28-06-2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze training worden veel gemaakte fouten in de samenstelpraktijk behandeld. Deze fouten kunnen leiden tot dossiers die van onvoldoende niveau zijn en tot jaarrekeningen waar fouten in zitten. Dit kan weer leiden tot een onvoldoende bij een toetsing van jouw accountantskantoor. Tijdens de training wordt de wet- en regelgeving van de samenstelpraktijk uitgebreid doorgenomen en samengevat. Je frist je kennis op dit gebied op en actualiseert deze. De training wordt verzorgd door dhr. Boudewijn de Kock, AA-Accountant en specialist in vaktechnische ontwikkelingen.

Aanpak

Tijdens deze training leer je waar een toetsingswaardig samensteldossier aan moet voldoen. Hierbij wordt jouw parate kennis op het gebied van regelgeving voor samenstelopdrachten weer op een actueel niveau gebracht. Na afloop van de training ben je in staat om zelf te beoordelen of jouw samensteldossier de toets der kritiek kan doorstaan. Hierbij word je bijgebracht wat de normstelling is, die in de praktijk wordt gehanteerd. Ook ben je na afloop in staat om de werkprocessen voor samenstelopdrachten in je organisatie efficiënt te stroomlijnen conform de wet- en regelgeving en wellicht ook diverse overbodige werkstappen te elimineren. De training zal plaatsvinden in de vorm van een presentatie met daarbij een uitgebreide mogelijkheid voor discussie gedurende de presentatie.

Professional uit de praktijk

Boudewijn de Kock is een AA-Accountant met hart voor het accountantsberoep en is zeer goed ingevoerd in de vaktechnische ontwikkelingen. Zijn interesse ligt met name bij de ontwikkelingen in de mkb-sector. Na 21 jaar in de openbare praktijk te hebben gewerkt is hij nu reeds 12 jaar als consultant werkzaam bij Full Finance. Daar adviseert hij nu mkb-accountantskantoren hoe zij met nieuwe wet- en regelgeving moeten omgaan. Boudewijn begeleidt bij het efficiënt inrichten en beoordelen van werkprocessen/werkzaamheden (assurance/non assurance). Tevens voert hij opdrachtgerichte kwaliteitsbeoordelingen en dossierreviews uit op zowel assurance als non-assurance opdrachten en bereidt hij kantoren voor op een toetsing. Vraagstukken binnen de mkb-accountantspraktijk op het gebied van verslaggeving, het samenstellen van jaarrekeningen, het uitvoeren van controle-opdrachten, het behandelen van compliancevraagstukken behandelt hij met veel kennis en kunde.

Boudewijn is daarnaast voor de NBA beoordelaar en examinator van trainees uit de praktijkopleiding, is lid van de redactieraad van de CEA, heeft in diverse commissies van de NOVAA en NBA geparticipeerd en is toetser geweest voor de NBA en de SRA.

PE-punten

Permanente Educatie (PE) is van essentieel belang. Met deze training van Markus Verbeek Praehep behaal je 3 PE-punten en blijft je kennis actueel. De training sluit aan op de vereisten van de NBA. Bovendien maakt deze training je onmiddellijk succesvoller in de dagelijkse praktijk.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Voor wie?

De training is bedoeld voor iedereen die binnen het accountantskantoor geheel of gedeeltelijk verantwoordelijk is voor samensteldossiers. Daarbij is de training geschikt voor deelnemers met en zonder PE-verplichting.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Externe verslaggeving in het algemeen
  • Externe verslaggeving ten aanzien van bijzondere posten
  • Wwft
  • VGBA
  • Cos 4410

Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het certificaat van deelname ‘Veelgemaakte Fouten in de Samenstelpraktijk' van Markus Verbeek Praehep.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

Deze training bestaat uit 1 dagdeel van 10.00 uur tot 12.30 uur. De training vindt plaats bij het Carlton President te Utrecht.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Lesgeld: € 275,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Hierbij is een netwerklunch inbegrepen. Ook is er gelegenheid om gratis te parkeren.

Volg in juni 2 of meer trainingen uit het programma van de PE-week en ontvang 30% korting per training.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen


Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur