• Home
 • Training Rapportage Schrijven Complexe Opdrachten voor de Praktijkopleiding AA MKB

Training Rapportage Schrijven Complexe Opdrachten voor de Praktijkopleiding AA MKB

Extra ondersteuning tijdens de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB - 1 dag
Praktijkopleiding AA en Stagebureau

Duur

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

09-04-2021

Meer weten over de AA-opleiding?

We organiseren regelmatig informatiebijeenkomsten over de route naar je AA-titel en de opleidingen die wij hiervoor aanbieden. Bekijk snel wanneer de volgende bijeenkomst plaatsvindt en meld je aan.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je werkt toe naar het niveau van beginnend beroepsbeoefenaar. In het derde jaar schrijf je rapportages met dat niveau in gedachten. Aan wat voor opdrachten moet je denken? Waar begin je? En hoe zorg je ervoor dat je rapportage een heldere opbouw en structuur heeft? Dat leer je tijdens deze Training Rapportage Schrijven Complexe Opdrachten voor de Praktijkopleiding AA MKB. Je ontwikkelt vaardigheden om leerdoelen concreet te formuleren en verdiept je in de aandachtspunten van rapportages voor het laatste praktijkopleidingsjaar. Je gaat aan de slag met de CEA-eindtermen en leert hoe je schriftelijk aantoont dat je met de uitvoering van je complexe opdracht aan deze eindtermen voldoet. Zo bereid je je goed voor op de rapportages van je Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB.

Aanpak

Tijdens het derde jaar van je praktijkopleiding beschrijf je in je rapportages onder andere een fiscale en een bedrijfseconomische adviesopdracht passend binnen de gelijknamige werkdomeinen. Op het gebied van overige assurance voer je in het laatste praktijkopleidingsjaar relatief complexe overige assurance-opdrachten uit. Wanneer je de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB zonder contactdagen volgt zijn dit er minimaal 4 en wanneer je de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB met contactdagen volgt minimaal 2. Van deze opdrachten worden alle fases beschreven in de rapportages: van opdrachtaanvaarding tot en met de rapportage en de eindbespreking met de klant. Dit uiteraard op het niveau van een beginnend beroepsbeoefenaar.

Tijdens deze training leer je hoe je een rapportage schrijft bij een complexe opdracht. Je ontwikkelt vaardigheden om de door jou uitgevoerde werkzaamheden, ondanks hun complexiteit, concreet te beschrijven. Aan de hand van het model van Korthagen leer je reflecteren op je eigen handelen. De training wordt gegeven door een docent die ruime ervaring heeft met de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Voor wie?

Je volgt de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB en je bent je aan het voorbereiden op het laatste praktijkopleidingsjaar. Je wilt je goed voorbereiden op het schrijven van rapportages over complexe opdrachten. Deze training biedt je een goede voorbereiding.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Structuur en aandachtspunten halfjaarrapportages en jaarrapportages met betrekking tot complexe opdrachten
 • Rol van praktijkbegeleider en beoordelaar
 • Leerdoelen
 • Beschrijven uitgevoerde werkzaamheden
 • Streams en toepassing model Korthagen
 • Toelichting 4 componenten van groei
 • Uitspraken Accountantskamer
 • Wet- en regelgeving beschrijven
 • Begeleiding praktijkbegeleider, gemaakte afspraken
 • Schrijfstijl
 • CEA-eindtermen
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

Deze training duurt 1 dag.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Trainingskosten
€ 390,-
Trainingsmateriaal
€ 19,50
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 25,-
Locatiekosten
€ 29,50
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 464,-
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Gemiddelde beoordeling training

Uit undefined ervaringen

Modulair studeren
Modulair studeren
Modulair studeren
Modulair studeren
Modulair studeren

Verfijn zoekopdracht

Filter

Zoekresultaten

Modules
Locaties
Lesvormen
Startmomenten

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur