• Home
  • Kansen en Risico’s bij Advies aan DGA over Verzekeringsplicht

Kansen en Risico’s bij Advies aan DGA over Verzekeringsplicht

Leer adviseren en beoordelen over de verzekeringsplicht van de dga
PE NBA cursussen en trainingen

Duur

1 dag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

11-11-2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Tijdens deze training staan diverse aspecten centraal van de verzekeringsplicht van de dga. Vaak zijn de loonheffingen het sluitstuk bij een herstructurering, terwijl de financiële gevolgen aanzienlijk zijn. In de eerste plaats vooral vanwege de stijging van de premies in 2021. Als iemand ten onrechte als niet verzekerd is aangemerkt, lopen de naheffingen en boetes behoorlijk op. Een minderheidsaandeelhouder is niet per definitie verzekerd. Het komt dus ook voor dat er premies zijn betaald, maar er achteraf toch geen recht op uitkering bestaat. Dit leidt tot teleurstelling en verwijten van de klant. Deze training biedt een goed overzicht van alle belangrijke onderwerpen binnen de verzekeringsplicht zoals de WW-premie, de gevolgen bij ziekte en een juiste managementovereenkomst.

Voor wie?

Deze training is voor accountants, belastingadviseurs en salarisadviseurs.

Aanpak

Tijdens deze praktische training leer je, onder begeleiding van Fiscount professionals, wanneer een DGA wel of niet verplicht verzekerd moet zijn voor de werknemersverzekeringen en hoe het zit met de echtgenote en kinderen van de DGA. Je krijgt kennis van het opstellen van een juiste managementovereenkomst en of dit kan leiden tot het voorkomen van een verzekeringsplicht. Verder behandelen we diverse onderwerpen zoals ex-aandeelhouders, hoge of lage WW-premie en de gevolgen bij ziekte. Na deze korte training kun je de verzekeringsplicht van de DGA beoordelen en adviseren over het voorkomen daarvan.

PE-punten

Permanente educatie (PE) is van essentieel belang. Met deze training van Fiscount behaal je 1,5 PE-punten voor de NBA en RB, 1 PE-punt voor NOAB, 15 PE-punten voor het NIRPA en blijft je kennis actueel. De training sluit aan op de vereisten van de NBA, NOAB, RB en NIRPA. Bovendien maakt deze training je onmiddellijk succesvoller in de dagelijkse praktijk.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur