• Home
  • Kansen en Risico’s bij Advies aan de DGA over Loonbelasting

Kansen en Risico’s bij Advies aan de DGA over Loonbelasting

Krijg inzicht in de mogelijkheden over de verzekeringsplicht van de dga
PE NBA cursussen en trainingen

Duur

1 dag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

11-11-2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Uit een peiling van de Belastingdienst blijkt dat veel adviseurs het gebruikelijk loon te hoog vaststellen. Ook wordt het gebruikelijk loon vaak ten onrechte op het minimumbedrag van € 47.000 vastgesteld. Cruciaal binnen de gebruikelijkloonregeling is het loon ‘uit de meest vergelijkbare dienstbetrekking’, maar hoe kom je daarachter? Heeft de Belastingdienst hier informatie over? Het loon van één van de werknemers binnen het bedrijf is hoger dan dat van de dga. Is dat een probleem? Eén van de meest gestelde vragen aan het einde van het jaar is of de dga een bonus vanuit de vrije ruimte van de Werkkostenregeling kan krijgen en of hij daarbij gebruik kan maken van de niet-benutte vrije ruimte van de werkmaatschappij. In deze training wordt op al deze aspecten en meer ingegaan.

Voor wie?

Deze training is voor accountants, belastingadviseurs en salarisadviseurs.

Aanpak

Tijdens deze training leer je wanneer een DGA wel of niet verplicht verzekerd is voor de werknemersverzekeringen en hoe het zit bij zijn echtgenote en kinderen. Je leert creatieve oplossingen bedenken betreft de verzekeringsplicht en alle valkuilen hierbij. Verder verdiep je je in ex-aandeelhouders en de gevolgen als de DGA ziek wordt. Praktijk en theorie worden in de verschillende programmaonderdelen voortdurend afgewisseld. Je oefent op intensieve wijze, onder begeleiding van Fiscount professionals, met cases en opdrachten uit de praktijk. Na de training ben je uitstekend op de hoogte.

PE-punten

Permanente educatie (PE) is van essentieel belang. Met deze training van Fiscount behaal je 1,5 PE-punten voor de NBA en RB, 1 PE-punt voor NOAB, 15 PE-punten voor het NIRPA en blijft je kennis actueel. De training sluit aan op de vereisten van de NBA, RB, NOAB en NIRPA. Bovendien maakt deze training je onmiddellijk succesvoller in de dagelijkse praktijk.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur