• Home
  • IB-winst en Vennootschapsbelasting PE

IB-winst en Vennootschapsbelasting PE

Praktijkgerichte (PE) training - 3 maanden
PE NBA cursussen en trainingen

Duur

3 maanden

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

Maart 2022

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je wilt meer leren over de fiscale wetgeving in het algemeen. Daarbij wil je je verdiepen in belastingen die worden geheven over de winst van organisaties, zowel via inkomstenbelasting als vennootschapsbelasting. Tijdens deze training komen de belangrijkste onderwerpen op dit gebied aan bod, waaronder doorschuifregelingen, inkomen uit aanmerkelijk belang en TBS, renteaftrekbepalingen en deelnemingsvrijstellingen. Daarbij ga je aan de slag met actuele vraagstukken als de afschaffing van de vennootschapsbelasting en je maakt een inventarisatie van de huidige plicht. Wat je leert, pas je aan de hand van praktische opdrachten direct toe binnen je werk. Zo heb je direct profijt van deze training.

Voor wie?

Je bent financieel professional en wilt meer leren over de inkomstenbelasting over winst en de vennootschapsbelasting. Met deze training kun je ook aan je PE-verplichting werken.

Deze training is geschikt voor deelnemers met en zonder PE-verplichting.

Aanpak

Tijdens deze training vergroot je je inzicht in de inkomstenbelasting over winst en in vennootschapsbelasting. Je gaat aan de slag met uiteenlopende vraagstukken, zoals: aan welke eisen moet je voldoen om bij de inkomstenbelasting als ondernemer gezien te worden? Welke fiscale voordelen zijn er als een nv of bv wordt omgezet in een vennootschap? Ook verdiep je je in de kern van de inkomsten- en vennootschapsbelasting. Je leert meer over winstbelasting en vergroot je inzicht in de rol die de juridische structuur van de organisatie hierin speelt. Natuurlijk word je tijdens de training begeleid door een ervaren trainer. Hij zorgt voor interactieve bijeenkomsten waar veel ruimte is voor discussie en casuïstiek.

Permanente Educatie

Permanente educatie (PE) is van essentieel belang. Met deze training van Markus Verbeek Praehep blijft je kennis actueel en kun je, afhankelijk van de eisen van het betreffende register, inbrengen als PE. Bovendien maakt deze training je onmiddellijk succesvoller in de dagelijkse praktijk.

Klassikaal of e-learning

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Kies je liever voor een lesvariant waarbij je geen lessen hoeft te volgen op vaste tijdstippen? Kies dan voor de lesvariant e-learning. Je studeert in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand, onder online begeleiding van een docent waar je met al je vragen terecht kunt. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie Opleidingsvarianten op onze website.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur