• Home
 • IB-geen Winst en Loonbelasting PE

IB-geen Winst en Loonbelasting PE

Korte en praktische training met PE-punten - 3 maanden
PE NBA cursussen en trainingen

Duur

3 maanden

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

Maart 2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Elke financieel professional krijgt te maken met fiscale wetgeving. Inkomstenbelasting (geen winst) en loonbelasting zijn daarbij belangrijke vormen van belastingen waar elke organisatie mee te maken heeft. Hoe zorg jij ervoor dat je handelt binnen de kaders van de fiscale wetgeving? Met welke zaken moet je allemaal rekening houden? Met deze en vele andere interessante vragen ga je tijdens deze training aan de slag. Daarbij komt ook de inkomstenbelasting aan bod. Je leert meer over loonheffingen, over loonbestanddelen en over administratieve verplichtingen van werkgevers.

Aanpak

Tijdens deze training actualiseer je je kennis van de inkomstenbelasting bij geen winst en de loonbelasting. Je gaat aan de slag met box 1 en box 3 en recente wijzigingen hierbinnen. Alle belangrijke thema's komen tijdens deze training aan bod, waaronder de toerekening van inkomensbestanddelen, heffingsgrondslagen en persoonsgebonden aftrek. Onder begeleiding van een ervaren docent ontwikkel je vaardigheden om voor organisaties te berekenen welk bedrag zij niet over hun winst hoeven af te dragen aan de Belastingdienst. Ook kun je na afloop van deze training organisaties adviseren over de voorheffingen op de inkomstenbelasting. Je weet op basis van welke grondslag deze worden berekend en kunt zelf loonheffingen berekenen.

PE-punten

Permanente educatie (PE) is van essentieel belang. Met deze training van Markus Verbeek Praehep behaal je 18 PE-punten en blijft je kennis actueel. De training sluit aan op de vereisten van de NBA. Bovendien maakt deze training je onmiddellijk succesvoller in de dagelijkse praktijk.

Klassikaal of e-learning

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Kies je liever voor een lesvariant waarbij je geen lessen hoeft te volgen op vaste tijdstippen? Kies dan voor de lesvariant e-learning. Je studeert in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand, onder online begeleiding van een docent waar je met al je vragen terecht kunt. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie Opleidingsvarianten op onze website.

Voor wie?

Vanuit je rol als financieel professional wil je meer leren over de mogelijkheden van inkomstenbelasting bij geen winst en over loonbelasting. Kies daarom voor deze praktische training van Markus Verbeek Praehep. Deze training draagt bij aan je permanente educatie, waardoor je ook nog eens PE-punten behaalt.

Deze training is geschikt voor deelnemers met en zonder PE-verplichting.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Grondslagen en structuur van de wet IB 2001
 • Boxensysteem (box 1 en box 3)
 • Toerekening inkomensbestanddelen
 • Heffingsgrondslagen
 • Eigen woning
 • Persoonsgebonden aftrek, de giftenregeling, de verliesverrekening en de middelingsregeling
 • (Fictieve) dienstbetrekking
 • Werkkostenregeling
 • Loonheffing over de verschillende loonbestanddelen
 • Administratieve verplichtingen en sancties

Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het certificaat van deelname ‘IB-geen Winst en Loonbelasting' van Markus Verbeek Praehep.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

Deze training duurt 3 maanden.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kosten tot 01 september 2021

Bij dag variant, bij betaling in 1 termijn

Trainingskosten
€ 925,-
Trainingsmateriaal
€ 144,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.069,-
Kosten vanaf 01 september 2021

Bij dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 925,-
Studiemateriaal
€ 159,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 75,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.159,-
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen


Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur