• Home
  • Data: Wat Kan Ik ermee als Accountant PE

Data: Wat Kan Ik ermee als Accountant PE

Verzorgd door Bert Dijkstra RA - 0.5 dag
PE NBA cursussen en trainingen

Duur

1 dag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

29-06-2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

(Big) data, datagedreven werken, data is 'het nieuwe goud'. Je hoort en leest van alles, maar ondertussen vraag je je af: wat heb ik daar aan? En wat hebben mijn klanten daar aan? Wellicht gebruik je al een dashboard voor je klanten of doe je iets met Excel in de controle- en/of samenstelpraktijk. Maar wat kun je nog meer doen? Deze training is bedoeld voor accountants binnen kleine en middelgrote mkb-kantoren die nog niet of nauwelijks bezig zijn met het verkrijgen van inzichten uit hun eigen (klant)data en/of de data van hun klanten in de controle- en samenstelpraktijk. De ontwikkelingen op het gebied van IT bieden jou als accountant nieuwe kansen. De training wordt verzorgd door Bert Dijkstra, registeraccountant en deskundige op het gebied van data-analyse en data science. Na afloop van de training weet jij hoe je de volgende stap richting datagedreven werken zet.

Aanpak

Tijdens deze training wordt onder begeleiding van Bert Dijkstra aandacht besteed aan actuele technologische ontwikkelingen. Je ontdekt wat je met data kunt doen. Nu en in de toekomst. Je leert hoe je kansen, randvoorwaarden, valkuilen en uitdagingen herkent die een rol spelen bij het toepassen van nieuwe technologieën en het gebruik van data binnen jouw organisatie.

In de training wissel je concrete ideeën en ervaringen uit met de andere deelnemers, en worden op basis van de achtergrond en wensen van de deelnemers één of meerdere IT-toepassingen meer diepgaand behandeld.

Professional uit de praktijk

Bert Dijkstra houdt zich als zelfstandig ondernemer bezig met data-analyse en data science op het gebied van financiële en niet-financiële data. Vanwege zijn jarenlange ervaring als accountant in het mkb, past hij zijn data- en IT-kennis toe in de accountantssector, maar ook klanten uit andere sectoren bedient hij met zijn specialistische kennis.

Bert is ruim 17 jaar werkzaam geweest als accountant en business controller. Eerst bij een big four-organisatie en later bij een kleiner kantoor in het mkb. Bert kent het accountantsberoep van binnenuit. Hij heeft bijna een jaar geleden het accountantsberoep verlaten en is, na een uitstapje van 1 jaar als docent-onderzoeker bij een hogeschool, voor zichzelf begonnen.

Als accountant bij een representatief kantoor in het mkb ontdekte hij dat er binnen de accountantssector voor het mkb veel gebrek aan kennis is over de toepassingsmogelijkheden van data-analyse en IT. Bert verdiepte zich vanaf het begin in de mogelijkheden voor accountants, volgde het Certified Professional Program Data Science, groeide uit tot een data-expert binnen het accountantskantoor en is inmiddels zelfstandig adviseur.

Bert: ”Als we van alle berichtgeving uitgaan, dan moeten we met z’n allen datagedreven gaan werken en zijn onze data, en de data van onze klanten, goud waard. Het is dus belangrijk om hierover kennis te vergaren.”

PE-punten

Permanente Educatie (PE) is van essentieel belang. Met deze training van Markus Verbeek Praehep behaal je 3 PE-punten en blijft je kennis actueel. De training sluit aan op de vereisten van de NBA. Bovendien maakt deze training je onmiddellijk succesvoller in de dagelijkse praktijk.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Voor wie?

De training is geschikt voor accountants die werkzaam zijn in het mkb. Inschrijving is mogelijk zonder voorwaarden vooraf. De training is geschikt voor deelnemers met en zonder PE-verplichting.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Algemeen kader technologie en data
  • Technologische ontwikkelingen
  • Data in de dienstverlening van de accountant
  • gebruik van data in de controlepraktijk
  • gebruik van data in de samenstelpraktijk
  • gebruik van data in de adviespraktijk
  • Concrete toepassingen als voorbeeld
  • Randvoorwaarden, valkuilen en uitdagingen

Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het certificaat van deelname ‘Data: Wat kan ik ermee als Accountant' van Markus Verbeek Praehep.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

Deze training bestaat uit 1 dagdeel van 10.00 uur tot 12.30 uur. De training vindt plaats bij Carlton President te Utrecht.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Lesgeld: € 275,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Hierbij is een netwerklunch inbegrepen. Ook is er gelegenheid om gratis te parkeren.

Volg in juni 2 of meer trainingen uit het programma van de PE-week en ontvang 30% korting per training.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen


Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur