Vermogensetikettering en Foutenleer bij Woon-/Werkpanden

Verdiep je in de fiscale aspecten bij de vermogensetikettering en foutenleer
Trainingen en Korte Cursussen

Duur

1 dag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

08-11-2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De vermogensetikettering in de winstsfeer bij woon-werkpanden van IB-ondernemers vereist een zorgvuldige afweging. Fouten zijn vaak het gevolg van een onjuiste vermogensetikettering. Een onjuiste vermogensetikettering kan naderhand namelijk slechts worden hersteld met toepassing van de foutenleer en in overleg met de inspecteur. Hij zal hierbij een redelijke tegemoetkoming moeten geven. Als eenmaal is gekozen een woon-werkpand te kwalificeren als bedrijfsvermogen, is het alleen bij een bijzondere omstandigheid toegestaan deze onroerende zaak weer over te brengen naar het privévermogen. Hoe je fouten kunt repareren en wat de fiscale aspecten zijn bij vermogensetikettering van woon-werkpanden leer je tijdens deze training van onze businesspartner Fiscount.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedere adviseur en accountant die IB-ondernemers adviseert.

Aanpak

Tijdens deze praktische training, van onze businesspartner Fiscount, ga je aan de slag met vermogensetikettering en het belang ervan. We behandelen belangrijke thema's zoals de vermogensetikettering bij woon-werkpanden, de toerekening van de ondergrond/omliggende grond en de toepassing van de foutenleer bij woon-werkpanden. Verder gaan we onder andere in op de bijzondere omstandigheid bij woon-werkpanden in de winstsfeer, tbs-vermogen in box 1 en de vertaling naar het privévermogen. Je leert ook over de relevante rechtspraak over de vermogensetikettering en foutenleer. Na deze training ben je op de hoogte van de fiscale aspecten bij de vermogensetikettering en foutenleer van woon-werkpanden.

Permanente educatie

Permanente educatie (PE) is van essentieel belang. Met deze training van Fiscount kun je ook aan je PE-verplichting werken en blijft je kennis actueel. De training sluit aan op de vereisten van de NOAB en RB. Bovendien maakt deze training je onmiddellijk succesvoller in de dagelijkse praktijk.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur