Overdrachtsbelasting 2021

Leer de overdrachtsbelasting toepassen in praktische situaties - 1,5 uur
Trainingen en Korte Cursussen

Duur

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De regels rondom de overdrachtsbelasting zijn vanaf 1 januari 2021 weer gewijzigd als gevolg van de tariefswijziging en de startersvrijstelling bij de aankoop van een eigen woning door jongeren. Bij de advisering over bijvoorbeeld een aanstaande bedrijfsoverdracht met onroerend goed is het wel van belang een duidelijk beeld te krijgen of en in hoeverre er overdrachtsbelasting verschuldigd is, welke vrijstellingen er gelden en welke valkuilen zich op dat moment kunnen voordoen. Tijdens deze training van onze businesspartner Fiscount actualiseer je je kennis van de overdrachtsbelasting 2021.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedere adviseur en accountant.

Aanpak

Tijdens deze training ga je aan de slag met actuele vraagstukken zoals, wanneer geldt de startersvrijstelling en wie mag het verlaagde tarief van 2% bij de aankoop van een woning toepassen? En wat is voor de overdrachtsbelasting een onroerend zaaklichaam? Verder behandelen we belangrijke thema's zoals vrijstellingen bij bedrijfsopvolgingen in de familiesfeer en het recht op cultuurgrondvrijstelling. Er worden actualiteiten besproken en er is gelegenheid om vragen te stellen. Praktijk en theorie worden in de verschillende programmaonderdelen voortdurend afgewisseld. Je oefent op intensieve wijze, onder begeleiding van Fiscount professionals, met verschillende praktijkcases. Na de training heb je je kennis over de overdrachtsbelasting 2021 vernieuwd en kun je dit toepassen binnen je eigen organisatie.

Permanente educatie

Permanente Educatie (PE) is van essentieel belang. Met deze training van Fiscount kun je ook aan je PE-verplichting werken en blijft je kennis actueel. De training sluit aan op de vereisten van de NOAB en het RB. Bovendien maakt deze training je onmiddellijk succesvoller in de dagelijkse praktijk.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur