• Home
  • Intervisie Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB

Intervisie Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB

Onderdeel van Praktijkopleiding AA – Accountancy MKB - 2 jaar
Praktijkopleiding AA en Stagebureau

Duur

24 maanden

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

12-11-2021

Meer weten over de AA-opleiding?

We organiseren regelmatig informatiebijeenkomsten over de route naar je AA-titel en de opleidingen die wij hiervoor aanbieden. Bekijk snel wanneer de volgende bijeenkomst plaatsvindt en meld je aan.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Intervisie is een verplicht onderdeel in het eerste en tweede jaar van de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB. Kun je dit niet bij je eigen stagebureau volgen? Dan bieden wij je de kans om het onderdeel Intervisie te behalen via Stagebureau Markus Verbeek Praehep. In het intervisiegesprek gaat het om persoonlijke problemen en uitdagingen in de werksituatie waarmee je als trainee te maken hebt.

Waarom je intervisie bij Markus Verbeek Praehep

Markus Verbeek Praehep is als stagebureau erkend door de Raad voor de Praktijkopleiding. De nieuwe, volledige Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB is goedgekeurd door de NBA en daarmee ook de intervisiebijeenkomsten. Wij zijn erkend en garanderen je dat je met het afronden van de intervisiebijeenkomsten bij ons een essentieel onderdeel van je praktijkopleiding afrondt. Naast het behalen van je theoretische opleiding is het afronden van je praktijkopleiding de laatste stap naar de titel AA.

Voor wie?

Een aantal accountantskantoren in Nederland beschikt over een eigen stagebureau. Het kan zijn dat intervisiebijeenkomsten niet door het eigen stagebureau worden aangeboden. In dat geval biedt Markus Verbeek Praehep uitkomst. Wij bieden dit onderdeel los aan, zodat je dit verplichte onderdeel succesvol kunt afronden.

De intervisiebijeenkomst

Tijdens de eerste 2 jaar volg je 2 intervisiebijeenkomsten per studiejaar. In de intervisiegroep bespreek je onder begeleiding van een coach van Markus Verbeek Praehep een geanonimiseerd werkprobleem (wat niet te herleiden is tot een specifieke case). Het kan gaan om zaken als: de grote werkdruk, moeizame samenwerking met de leidinggevende, gebrek aan belangstelling voor de begeleiding van de trainee door de praktijkbegeleider, moeite met het voeren van gesprekken met klanten, de slechte werksfeer, niet de goede klanten toebedeeld krijgen in het kader van de praktijkopleiding. Nadat je een werkprobleem hebt uitgekozen, komen analyse en bewustwording van het issue aan de orde tijdens de intervisiebijeenkomst. Je bespreekt met je groepsgenoten het groepsthema en de sessie eindigt met een evaluatie en vervolgafspraken.

Vooropleiding

Je kunt deelnemen aan de intervisiebijeenkomsten wanneer je de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB volgt en aan je eerste jaar gaat beginnen.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur