HBO Leergang Rechten

Fase 1 en 2 van NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Rechten - 2 jaar
HBO Programma

Duur

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze leergang krijg je een integraal programma op het gebied van recht. Alle essentiële onderwerpen komen aan bod. Na afloop heb je dan ook een gedegen kijk op het Nederlandse recht en weet je hoe je dit kunt toepassen, ook in jouw organisatie. Met je kennis en kwaliteiten weet je het Nederlands recht te vertalen naar praktijkoplossingen. Een bijzonder waardevol programma dat ook nog eens uit de eerste 2 fases van de officieel geaccrediteerde HBO Bachelor Rechten bestaat. Hierdoor ontvang je vrijstellingen voor de gelijknamige onderdelen uit de HBO Bachelor, indien je toelaatbaar bent.

Propedeuse HBO Bachelor

Het programma HBO Leergang Rechten maakt deel uit van de volledige HBO Bacheloropleiding Rechten. Wil je verder studeren en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de Bacheloropleiding. Met een aanvullende opdracht kun je met dit HBO-programma Rechten meteen het officiële Propedeusegetuigschrift behalen. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je toelaatbaar te zijn tot de HBO Bacheloropleiding. Kruis Propedeuse aan bij je aanmelding.

Voor wie?

Je wilt je integraal ontwikkelen op het gebied van recht in een praktijkgericht programma. Je wilt een grote stap maken richting een HBO Bachelorgetuigschrift Rechten.

Aanpak

In dit programma volg je 2 fases. In fase 1 doorloop je een modulair programma waarin je direct aan de slag gaat met de kern van het Nederlandse recht. Dit wordt meteen toegepast op concrete situaties. Zo verdiep je je in rechtskennis en ontwikkel je nuttige juridische vaardigheden. Je sluit deze fase af met een eindopdracht.

In fase 2 van dit programma ontwikkel je vaardigheden om civiele procedures in te richten en leer je ethisch handelen in de rechtspraktijk. Aansluitend volg je een keuzeprogramma, waarbij je zelf de keuze maakt voor Arbeids- en sociaal recht of Notarieel recht. Je koppelt je opgedane kennis, vaardigheden en inzichten door middel van cases en praktijkopdrachten aan je eigen werkomgeving.

Tijdens de bijeenkomsten werk je aan cases en opdrachten, waarbij de theorie voortdurend in verband wordt gebracht met de dagelijkse praktijk. Je rondt beide fases af met een eindopdracht waarin je het geleerde integraal toepast.

Bij dit programma heb je toegang tot een zeer moderne online leeromgeving. Omdat dit programma deel uitmaakt van de opleiding HBO Bachelor Rechten, ben je verzekerd van uitstekende en actuele kwaliteit die onder toezicht staat van de NVAO.

Voorbereiding en studiebelasting

Het doornemen van de theorie en het maken van de thuisopdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per studiebijeenkomst.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de studie heb je toegang tot onze moderne online leeromgeving.

Examens en diploma

Je sluit de modules Juridisch dossiermanagement, Juridisch procesmanagement, Compliance en ethiek en Recht in de praktijk af met een praktijkgerichte opdracht. De overige modules rond je af met een digitaal examen. Hierdoor kun je je examen zelf plannen en kun je het moment en de plaats zelf bepalen. Bovendien rond je beide fases af met een integrale eindopdracht. Heb je voor alles een voldoende beoordeling behaald, dan ontvang je het diploma ‘HBO Leergang Rechten’.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur