Fiscale economie

Werk jij als financieel professional? Dan is kennis van fiscale economie onmisbaar om je werk goed te kunnen uitvoeren. Daarom vind je bij Markus Verbeek...

Lees meer

Werk jij als financieel professional? Dan is kennis van fiscale economie onmisbaar om je werk goed te kunnen uitvoeren. Daarom vind je bij Markus Verbeek Praehep een breed aanbod aan opleidingen op het...

Lees meer

Werk jij als financieel professional? Dan is kennis van fiscale economie onmisbaar om je werk goed te kunnen uitvoeren. Daarom vind je bij Markus Verbeek Praehep een breed aanbod aan opleidingen op het gebied van fiscale economie. Op deze pagina vertellen...

Lees meer

Fiscale economie: 46 opleidingen

HBO Bacheloropleiding (2) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

Post Bachelor (1) Een Post Bachelor is een programma gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van een Post Bachelor zit tussen HBO- en beginnend Masterniveau in. De duur van programma varieert tussen de 3 en 12 maanden.

HBO Programma (12) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

Trainingen en Korte Cursussen (3) Tijdens de trainingen staat jouw eigen praktijk altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kan je direct in de praktijk brengen.

NVAO-geaccrediteerd
2 dagen Trainingen en Korte Cursussen
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Trainingen en Korte Cursussen

PE NBA cursussen en trainingen (27) Onze PE NBA-cursussen en -trainingen zijn toegankelijk voor AA/RA accountants en financieel professionals. We bieden 1-daagse trainingen, maar ook volledige opleidingen. Op een inspirerende manier aan jouw PE-verplichting voldoen? Kies dan een training in Data Science, IT & Innovatie of een vaardigheidstraining die past bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Je Excel-skills verbeteren? Een vaktechnische training volgen? Kies een van de onderstaande trainingen.

NVAO-geaccrediteerd
3 maanden PE NBA cursussen en trainingen
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden PE NBA cursussen en trainingen
NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NBA cursussen en trainingen
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden PE NBA cursussen en trainingen
NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NBA cursussen en trainingen

PE NIRPA cursussen en trainingen (1) Ben jij als salarisadministrateur of payrollprofessional ingeschreven bij het Nederlands Instituut voor Register Payroll Accounting (NIRPA)? Of wil je graag up-to-date blijven in dit vakgebied? Kies dan een van de onderstaande trainingen.

Werk jij als financieel professional? Dan is kennis van fiscale economie onmisbaar om je werk goed te kunnen uitvoeren. Daarom vind je bij Markus Verbeek Praehep een breed aanbod aan opleidingen op het gebied van fiscale economie. Op deze pagina vertellen we je meer over de verschillende mogelijkheden.
 

Waarom is kennis van fiscale economie belangrijk voor fiscalisten?

Fiscale economie gaat om de invloed van belastingen op de economie. Denk daarbij aan de invloed op zowel de overheid als bedrijven en particulieren. In dit vakgebied is zowel economische als juridische kennis van belang. Fiscale economie is dan ook sterk verbonden aan het fiscaal recht. Voor de financieel professional is kennis van allebei deze zaken in allerlei financiële functies onmisbaar om de juiste beslissingen te kunnen nemen.
 

Op HBO-niveau aan de slag met fiscale economie

Wil je een opleiding fiscale economie op HBO-niveau volgen? Dan bieden wij verschillende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor het programma HBO Fiscale Economie. Hierin staan de fiscale kernelementen op zakelijk gebied centraal. Je gaat aan de slag met alle essentiële onderwerpen op het gebied van inkomsten-, omzet-, loon- en vennootschapsbelasting.

Volg je liever een complete HBO Bacheloropleiding? Kies dan voor de HBO Bachelor Fiscaal Recht en Economie. Hiermee ontwikkel je je tot een allround professional die in elke fiscale omgeving zelfstandig kan functioneren. Wil je je vanuit een bedrijfseconomische achtergrond verder ontwikkelen op fiscaal gebied? Kies dan voor de HBO Bachelor Bedrijfseconomie specialisatie Fiscale economie.
 

SRFA: register voor fiscalisten

Wil jij kunnen aantonen dat je een expert bent op het gebied van fiscale economie en andere aspecten van het fiscale vakgebied? Laat je dan registreren bij de Stichting Register Fiscaal & Financieel Advies (SRFA). Met een registratie in het Register MKB Belastingadviseur (MKB BA) of Register MKB Belastingconsulent (MKB BC) laat je zien dat je een fiscaal professional bent die zijn of haar vak bijhoudt.

Om je te mogen registreren in een van deze registers, moet je wel een gedegen fiscale opleiding hebben gevolgd. Kies je voor de opleiding Register MKB Belastingconsulent (MKB BC) of Register MKB Belastingadviseur (MKB BA) van Markus Verbeek Praehep? Dan weet je zeker dat je na succesvolle afronding aan alle eisen voldoet om je te mogen registreren en de titel MKB BA of MKB BC te mogen dragen.
 

Waarom een opleiding fiscale economie van Markus Verbeek Praehep?

Kies je voor een opleiding fiscale economie van Markus Verbeek Praehep? Dan kies je voor een opleiding van hoge kwaliteit. Onze docenten komen zelf uit de fiscale beroepspraktijk. Hierdoor kunnen zij jou optimaal helpen bij praktijkvraagstukken. Daarnaast zijn al onze opleidingen fiscale economie speciaal ontwikkeld voor werkenden. Hierdoor zijn ze goed te combineren met een drukke baan en privéleven. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je opleiding in modules te volgen, waardoor je de studielast kunt spreiden. En komt reizen naar een van onze opleidingslocaties niet goed uit? Dan is het ook mogelijk om een module of zelfs de complete opleiding in de virtual classroom te volgen.