• Home
  • HBO Bachelor Bedrijfseconomie specialisatie Fiscale economie

HBO Bachelor Bedrijfseconomie specialisatie Fiscale economie

NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding
HBO Bacheloropleiding

Duur

Langer dan 36 maanden

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

December 2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze HBO Bacheloropleiding wordt uitgevoerd door onze businesspartner Hogeschool NCOI. Deze specialisatie Fiscale economie biedt je de kans om jouw HBO Bachelor Bedrijfseconomie een extra accent te geven. Als fiscaal econoom richt je je op meerdere varianten van belasting en help je bedrijven of particulieren met de afhandeling hiervan. Je hebt kennis van economie en recht en kunt zo advies geven bij economische en juridische kwesties. Hiermee heb je een duidelijke specialisatie met goede baanperspectieven. Tijdens jouw studie ga je aan de slag met jouw specialisatie Fiscale economie. Met persoonlijke begeleiding van gerenommeerde docenten met veel praktijkervaring pas je nieuwe kennis en inzichten direct toe in jouw eigen werkomgeving. Zo word je ideaal opgeleid voor het werk in de fiscale economie.

Resultaat

  • Je bent volwaardig opgeleid voor een rol als als business controller met uitstekende arbeidsmarktperspectieven en hebt specifiek extra kennis opgedaan op het belangrijke gebied van fiscaliteiten
  • Na succesvolle afronding ontvang je het officieel erkende Bachelorgetuigschrift HBO Bachelor Bedrijfseconomie

Voor wie?

Deze opleiding is ontwikkeld voor diegenen die belangstelling hebben voor fiscale economie en opgeleid willen worden tot Bachelor. Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring.

Aanpak

HBO Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. Je kunt korter of langer over jouw opleidingstraject doen. Een eerdere HBO-opleiding of veel werkervaring levert je mogelijk vrijstellingen en daarmee een verkort programma op. Het kan ook zijn dat je te druk bent om de opleiding in 4 jaar af te ronden. Dan kun je door onze modulaire aanpak de duur van jouw opleiding eenvoudig verlengen tot maximaal 6 jaar. De kosten zijn gebaseerd op 3 jaar. Heb je langer nodig, dan betaal je geen extra kosten.

De opleiding richt zich direct op de kern van het vakgebied. Daardoor is alles voor je herkenbaar en meteen toepasbaar in jouw dagelijks werk. Om het programma overzichtelijk en goed georganiseerd te houden rond je per module steeds 1 onderwerp af.

Het programma bestaat uit een kernprogramma, waarin de kern van bedrijfseconomie behandeld wordt, een verdiepingsprogramma waarin je aan de slag gaat met financieel beleid en strategie, een specialisatieprogramma waarin je je verdiept in fiscale economie en een afstudeerprogramma.

De specifieke opzet van de opleiding maakt het mogelijk dat je een belangrijk deel direct koppelt aan jouw specialisatie als keuze. Juist omdat de opleiding is gericht op werkenden, is dit direct te realiseren. Je kunt meteen vanaf het eerste jaar jouw praktijkprogramma en eindopdracht richten op fiscale economie. Je volgt daarnaast een aantal specifieke modules waarin je je ontwikkelt tot specialist in fiscale economie en je bekwaamt je verregaand in belastingrecht. De verschillende onderwerpen die je tijdens de opleiding geleerd hebt, combineer je in jouw eindscriptie. Hiermee toon je je Bachelorniveau aan. Je kunt dit ook weer direct laten aansluiten op jouw specialisatierichting fiscale economie. Voorafgaand wordt uitgebreid ingegaan op hoe je dit aanpakt. Tijdens het afstuderen krijg je bovendien persoonlijke begeleiding van een scriptiebegeleider die bekend is met jouw afstudeeronderwerp.

Jouw leerroute

Er zijn diverse leerroutes mogelijk. Met elke variant behaal jij jouw erkende HBO Bachelorgetuigschrift, maar op basis van jouw vooropleidingsniveau of werkervaring kun je je opleiding anders doorlopen.

  • Regulier

In 3 fases en een afstudeerfase doorloop jij jouw HBO Bachelor. Je kunt instromen met een diploma HAVO of MBO-niveau 4. Heb je deze diploma’s niet? Dan kun je ook instromen met een 21+ toets.

  • HBO OP MAAT

In deze flexibele leerroute bepaal jij samen met een studiecoach op basis van je achtergrond, werk- en leerervaring hoe, wat en waar je leert. Dit kan door middel van valideren, leren op de werkplek of het volgen van onderwijs. Bekijk HBO OP MAAT voor meer informatie.

Studeren zonder passende baan

Onze opleidingen zijn zeer gericht op de beroepspraktijk. Die praktijk is belangrijk, omdat je daar veel leert. Meestal kun je dit combineren vanuit je baan. Heb je geen (passende) baan, dan kun je toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie pas je de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijksituaties. Je loopt 3 maanden stage om specifieke beroepscompetenties te ontwikkelen. Dat kan aan het eind van de studie, waarbij je dit combineert met het afstuderen. Als je eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heb je dan al wel een baan die past bij het werkveld? Dan is een stage niet meer nodig.

Toelatingsvoorwaarden

Je kunt deelnemen aan dit programma met een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4. Heb je dit niet en ben je minimaal 21 jaar? Dan kun je instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling van Hogeschool NCOI.

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor deze opleiding is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet. Zie Fiscaal voordeel voor meer informatie.

Praktische informatie en kosten

In het schema vind je onze ruime mogelijkheden. Je kunt je opleidingskosten aftrekken van het belastbaar inkomen bij je belastingaangifte. Zie Praktische informatie voor meer informatie.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur