Register MKB Belastingconsulent (MKB BC) - 1 jaar

Ontwikkel je tot belastingconsulent - 1 of 2 jaar
HBO Programma

Duur

12 maanden

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

December 2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze opleiding bereidt je uitstekend voor op het beroep van belastingconsulent. Het adviseren bij de toepassing van de fiscale wet- en regelgeving is een belangrijke taak in je (toekomstig) beroep als belastingconsulent. Zo ontwikkel je je tot de fiscale duizendpoot die weet wat er speelt op het gebied van fiscaliteiten, verzorg je belastingaangiften en breng je fiscale adviezen uit. Na afronding van je studie en na inschrijving bij de SRFA mag je de titel MKB BC voeren (www.srfa.nl).

Vrijstelling

Vanuit deze opleiding kun je met 6 vrijstellingen doorstromen naar de opleiding Register MKB Belastingadviseur (MKB BA) of de HBO Bachelor Fiscaal Recht en Economie.

Register MKB Belastingconsulent (MKB BC)

Tijdens de opleiding word je kosteloos ingeschreven in het aspirant-register MKB Belastingconsulent (MKB BC) van de Stichting Register Fiscaal & Financieel Advies (SRFA). De SRFA is een actief register van ruim 600 financieel professionals. Registratie bij de SRFA toont aan dat je een gedegen financiële opleiding hebt genoten én dat je jouw kennis en vaardigheden up-to-date houdt. Na afloop van de opleiding ben je toelaatbaar voor het Register MKB Belastingconsulent (MKB BC) en mag je de beschermde titel MKB BC voeren.

Voor wie?

Je wilt je op HBO-niveau ontwikkelen tot allround belastingconsulent voor zzp’ers, particulieren, ondernemers en het mkb.

Aanpak

In deze opleiding ontwikkel je essentiële kennis van en inzicht in het fiscale domein. Onze ervaren docenten zijn zelf actief in de praktijk, waardoor zij een ideaal klankbord vormen. Zo kun je praktijksituaties aan hen voorleggen en overleggen over mogelijke oplossingen en benaderingen. Ook wordt de theorie steeds gekoppeld aan concrete en zeer herkenbare praktijkopdrachten, waarmee je inzicht wordt verdiept. Zie het programma voor de inhoud van deze opleiding.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is kennis van boekhouden gewenst. Je hebt bijvoorbeeld Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) van Markus Verbeek Praehep gevolgd. Je beschikt over een relevante werkomgeving waarin je de opdrachten uit dit HBO-programma goed kunt uitvoeren.

Voorbereiding en studiebelasting

Het doornemen van de theorie en het maken van de thuisopdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per studiebijeenkomst.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de studie heb je toegang tot onze moderne online leeromgeving.

Vervolgopleidingen

  • Register MKB Belastingadviseur (MKB BA)
  • HBO Bachelor Fiscaal Recht en Economie

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor dit programma is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet. Zie Fiscaal voordeel voor meer informatie.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur