Over Markus Verbeek Praehep

Over Markus Verbeek Praehep

Voordeliger studeren met het levenlanglerenkrediet

Een opleiding kan een flinke investering zijn, zeker wanneer je geen recht meer hebt op reguliere studiefinanciering. In dat geval biedt het levenlanglerenkrediet uitkomst. Met deze studiefinanciering voor volwassenen kun je namelijk tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid. Op deze pagina vertellen we je meer over hoe deze regeling werkt en hoe je er gebruik van kunt maken.
 

Wat is het levenlanglerenkrediet?

Met het levenlanglerenkrediet (LLLK) kan iedereen tot 56 jaar tegen heel gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid om en HBO Associate-degree-, HBO Bachelor- of Masteropleiding te volgen. De geaccrediteerde Ad-, Bachelor- en Masteropleidingen die Markus Verbeek Praehep aanbiedt, vallen ook onder deze regeling. Bij iedere opleiding staat aangegeven of het levenlanglerenkrediet van toepassing is.


Het levenlanglerenkrediet in drie stappen

1. Aanvragen

Het levenlanglerenkrediet vraag je aan via Mijn DUO (www.duo.nl). Hiervoor moet je studiekosten indienen bij DUO via een door Hogeschool Markus Verbeek Praehep ondertekend formulier. Dit geldt ook wanneer je een opleiding wilt volgen van een van onze businesspartners.
 

2. Lenen

Als student van een HBO Bachelor-deeltijdopleiding mag je in totaal vijf jaar geld lenen. Je kunt per jaar een krediet krijgen ter hoogte van je studiekosten. Dit zijn de onderwijskosten die als ‘studiekosten’ vermeld staan op je factuur. Studieboeken en arrangementskosten vallen niet onder deze regeling.
 

3. Terugbetalen

De aflossing start op de eerstvolgende 1 januari na het afronden of beëindigen van je opleiding. Je hebt dan vijftien jaar de tijd om je lening terug te betalen. Hoeveel je per maand moet aflossen, is afhankelijk van je inkomen.
 

Voorwaarden

Om gebruik te kunnen maken van het levenlanglerenkrediet, moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Je neemt deel aan een wettelijk erkende HBO Associate-degree-, HBO Bachelor-, of Masteropleiding. Ook als je start met het eerste jaar van deze opleidingen, is het levenlanglerenkrediet van toepassing.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit of een verblijfsvergunning type II, III of IV.
  • Je hebt geen recht (meer) op studiefinanciering.
  • Je bent op het moment van aanvragen maximaal 56 jaar.
  • Als je jonger bent dan 30 jaar kun je ook al gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet voor deeltijdopleidingen Ad of HBO Bachelor, of als je een tweede Ad- of HBO Bacheloropleiding wil volgen.
  • Je collegegeld of lesgeld wordt niet betaald of vergoed door een andere instantie, bijvoorbeeld je werkgever.


Bekijk de volledige voorwaarden op www.duo.nl.
 

Vragen? Neem contact op

Heb je vragen over het levenlanglerenkrediet? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs: 035 – 5 280 811.

Wij hebben elke maand een digitale open avond!
Wil jij alles weten over onze opleidingen? Meld je dan aan voor één van onze digitale open avonden. Wij vertellen over klassikaal studeren, e-Learning en de virtual classroom. Daarnaast krijg je informatie over onze manier van lesgeven en kun je direct vragen stellen.