• Home
  • HBO Bachelor Rechten specialisatie Arbeids- en sociaal recht

HBO Bachelor Rechten specialisatie Arbeids- en sociaal recht

HBO Bacheloropleiding

Duur

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze HBO Bachelor wordt uitgevoerd door onze businesspartner Hogeschool NCOI. Binnen het vakgebied van HR zijn veel juristen werkzaam, vanwege de vele rechten en plichten van werkgevers en werknemers. Wil je een rechtenstudie combineren met HR-aspecten, zodat je in dit boeiende vakgebied aan de slag kunt? Dan is deze opleiding een goede keuze. In deze specialisatierichting van de NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Rechten verdiep je je in de vele verschillende rechtsgebieden en ga je extra in op het arbeidsovereenkomstenrecht en sociale zekerheid. In de opleiding wordt steeds een verband gelegd met je eigen beroepspraktijk. Door middel van praktijkgerichte opdrachten doe je praktische vaardigheden en inzichten op die je direct in je werk kunt toepassen. Zo leg je met deze Bacheloropleiding een stevig fundament voor je verdere loopbaan.

Voor wie?

Je hebt belangstelling voor recht in het algemeen en arbeids- en sociaal recht in het bijzonder. Je wilt opgeleid worden tot volledig Bachelor Rechten met als specialisatie arbeids- en sociaal recht.

Aanpak

Het programma bestaat uit een kernprogramma, waarin je gericht aan de slag gaat met de kern van Nederlands recht. In fase 2 en 3 ga je je verder specialiseren in arbeids- en sociaal recht en werk je aan je communicatieve en adviesvaardigheden.

De opzet maakt het mogelijk dat je een belangrijk deel van je opleiding direct koppelt aan je specialisatie. Zo kun je meteen vanaf het eerste jaar je praktijkprogramma en eindopdracht koppelen aan je specialisatie Arbeids- en sociaal recht. Daarnaast volg je een aantal verdiepende modules over je specialisatie.

De verschillende onderwerpen waarover je tijdens de opleiding geleerd hebt, combineer je in je eindscriptie. Je kunt je eindscriptie ook direct laten aansluiten op je specialisatierichting. Bovendien is het mogelijk om een onderzoek in je organisatie te doen. Ter voorbereiding op het schrijven van je eindscriptie woon je in je afstudeerfase 2 bijeenkomsten bij. Hierin krijg je uitleg over hoe je een onderzoek uitvoert en een eindscriptie schrijft. Daarnaast krijg je persoonlijke begeleiding van een afstudeerbegeleider die bekend is met je afstudeeronderwerp. Zo word je optimaal begeleid naar een succesvolle afsluiting van je opleiding.

Studeren zonder passende baan

Onze opleidingen zijn zeer gericht op de beroepspraktijk. Die praktijk is belangrijk, omdat je daar veel leert. Meestal kun je dit combineren vanuit je baan. Heb je geen (passende) baan, dan kun je toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie pas je de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijksituaties. Je loopt 3 maanden stage om specifieke beroepscompetenties te ontwikkelen. Dat kan aan het eind van de studie, waarbij je dit combineert met het afstuderen. Als je eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heb je dan al wel een baan die past bij het werkveld? Dan is een stage niet meer nodig.

Toelatingsvoorwaarden

Je kunt deelnemen aan dit programma met een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4. Heb je dit niet en ben je minimaal 21 jaar? Dan kun je instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling van Hogeschool Markus Verbeek Praehep.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de studie heb je toegang tot onze moderne online leeromgeving.

Vervolgopleidingen

  • Post Bachelor Arbeids- en Sociaal Recht
  • Masterclass Arbeidsrecht

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor deze opleiding is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet. Zie Fiscaal voordeel voor meer informatie.

Praktische informatie en kosten

In het schema vind je onze ruime mogelijkheden. Je kunt je opleidingskosten aftrekken van het belastbaar inkomen bij je belastingaangifte. Zie Praktische informatie voor meer informatie.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur