HBO Bachelor Management Payroll Services

NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding

HBO Bacheloropleidingen
6 Locaties Door heel Nederland
mrt '18 Eerstvolgende startmoment
Zaterdag, Dag, Avond en E-learning Lesmomenten
Bekijk kosten Zie kostenoverzicht
PDF aanvragenDirect inschrijven035 - 760 48 50

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar.:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vrij: 08:00 - 17:00 uur

035 528 0811
Neem contact op
Algemeen

Deze unieke opleiding omvat alle onderwerpen die je nodig hebt als professional op het gebied van salarisadministratie, arbeid en belonen. Je ontwikkelt je tot volwaardig gesprekspartner voor het management en andere stakeholders. Daarnaast leer je hoe je een waardevolle bijdrage kunt leveren aan het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor complexe vraagstukken op het gebied van arbeid en belonen. Hierdoor maak je een enorme professionaliseringsslag in jouw carrière. De hele studie is ingericht op het studeren naast een baan.

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor deze HBO Bachelor is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet. Zie Subsidie en belastingvoordeel voor meer informatie.

Studeren zonder passende baan

Onze opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat je daar veel leert. Dit kun je veelal combineren vanuit jouw baan. Heb je geen (passende) baan, dan kun je toch deelnemen aan deze opleiding. Je loopt een halfjaar stage. Dat kan aan het eind van jouw studie, waarbij je dit combineert met jouw afstuderen. Als je eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heb je dan al wel een baan die past bij het werkveld? Dan is een stage niet meer nodig.

Voor wie?

Je bent ambitieus en je beschikt over ten minste 2 jaar relevante werkervaring. Je wilt je graag verder ontwikkelen tot professional op het gebied van salarisadministratie, arbeid en belonen.

Aanpak

HBO Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. Je kunt korter of langer over jouw opleidingstraject doen. Dit is afhankelijk van je werkervaring, je werkplek en de hoeveelheid tijd die je besteedt aan de opleiding. Tijdens inspirerende bijeenkomsten ga je in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases. Je koppelt dit direct aan jouw eigen werkomgeving. Zo kun je wat je leert, direct toepassen en ook daarvan weer leren. Hierdoor kent Markus Verbeek Praehep weinig uitval. Naast het HBO Bachelorgetuigschrift behaal je de diploma’s Vakopleiding Payroll Services (VPS®) en Compensation & Benefits Consultant (CBC®) van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Daarmee is deze opleiding een uitstekende stap in je carrière als payroll professional. In deze opleiding word je uitgebreid voorbereid op je examens. Als payroll professional is het cruciaal om de benodigde papieren in huis te hebben. Examens behalen is voor jou daarom van groot belang. In de bijeenkomsten van Markus Verbeek Praehep hebben oefenvragen ter voorbereiding op het examen een belangrijke rol. Vanuit onze jarenlange ervaring als opleider bieden wij daarom extra examentrainingen aan. Daardoor maak je met nog meer vertrouwen het examen.

Toelatingsvoorwaarden

Je kunt deelnemen aan deze HBO Bacheloropleiding met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. Heb je dit niet en ben je minimaal 21 jaar? Dan kun je instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de opleiding heb je toegang tot onze moderne online leeromgeving.

Programma

Programma 240 EC

Fase 1

 • Bedrijfsadministratie [DE] 8 EC
 • Bedrijfseconomie [DE] 8 EC
 • Belastingrecht [DE] 8 EC
 • Juridische en communicatieve vaardigheden [ME] 8 EC
 • Loonheffingen en aangiften [DE] 8 EC
 • Personeel, organisatie en communicatie PDL [DE] 4 EC
 • Arbeidsrecht en sociale zekerheid PDL [DE] 4 EC
 • Eindopdracht [EO] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC

Fase 2

 • Bestuurlijke informatievoorziening [DE] 8 EC
 • Loonheffingen VPS [DE] 8 EC
 • Arbeidsrecht en sociale zekerheid VPS [DE] 4 EC
 • Personeel en organisatie VPS [DE] 4 EC
 • Communicatie VPS [ME] 4 EC
 • Ondernemingsrecht [DE] 8 EC
 • IB-geen winst en loonbelasting [DE] 8 EC
 • Eindopdracht [EO] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 10 EC

Fase 3

 • Managementaccounting [MO] 12 EC
 • Strategische arbeidsvoorwaarden en belonen [DE] 12 EC
 • Organisatie en management [DE] 6 EC
 • Communicatie- en adviesvaardigheden CBC 6 EC
 • Adviesopdracht CBC [ME] 8 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 16 EC

Fase 4

 • De jaarrekening [DE]12 EC
 • Projectmanagement [MO]8 EC
 • Keuzemodules:12 EC
  • Effectief communiceren en beïnvloeden [ME]
  • Bedrijfskundig management [MO]
  • Inspirerend leidinggeven [MO]
  • Internal auditing, governance en compliance [MO]
  • Management van bedrijfsprocessen [DE]
  • Projectmanagement en organisatie [MO]
  • Strategisch management [MO]
  • HR-performancemanagement en HR-accounting [MO]
 • Praktijkprogramma [PF]8 EC
 • Eindscriptie [PF]20 EC

Deze opleiding kun je zowel overdag of ’s avonds op diverse locaties volgen. Afhankelijk van je keuze is het mogelijk dat je soms enkele bijeenkomsten volgt op een andere dag of avond. Het bijeenkomstenoverzicht wordt ruim op tijd bekendgemaakt.

Examens

De examens zijn een combinatie van digitale examens [DE], praktijkgerichte schriftelijke examens [SE], moduleopdrachten [MO], mondelinge examens [ME] en een praktijkportfolio [PF]. Ook werk je aan eindopdrachten [EO]. Een aantal examens worden afgelegd bij de Nederlandse Associatie voor Examinering. Voor de module Adviesopdracht CBC ontvang je professionele begeleiding van Markus Verbeek Praehep. Je maakt een scriptie voor deze module waarin een beloningsvraagstuk centraal wordt gesteld. Deze module rond je daarna samen met de module Communicatie- en adviesvaardigheden CBC af door een mondeling examen bij de Nederlandse Associatie voor Examinering. Bij een voldoende afronding van alle onderdelen ontvang je naast het getuigschrift de officiële diploma’s ‘Vakopleiding Payroll Services (VPS®) en ‘Compensation & Benefits Consultant (CBC®)’.

Getuigschrift

Je behaalt met deze opleiding een erkend diploma. Je ontvangt het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Management Payroll Services’ van Hogeschool Markus Verbeek Praehep. Je mag dan de titel Bachelor of Economics (BEc) voeren. Na het behalen van het getuigschrift kun je worden opgenomen in het register van het Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting (NIRPA).

Planning

Praktische informatie

Je kunt deze Bachelor overdag, op zaterdag en in de avond volgen. In het schema vind je de ruime mogelijkheden. Je kunt je opleidingskosten aftrekken van het belastbaar inkomen bij je belastingaangifte. Zie Subsidie en belastingvoordeel voor meer informatie.

Studeren op afstand

Zie Studeren op Afstand voor meer informatie.

Indien het startmoment niet voldoet aan uw wensen, verwijzen wij u graag naar de moduleplanner. Hier krijgt u, na selectie van de gewenste opleiding, op een overzichtelijke wijze te zien welke onderliggende modules op welk moment en waar te volgen zijn.

Opleidingsdata en locaties (inschrijven is mogelijk voor al deze momenten)

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij MVP kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
MVP is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
Kostenspecificatie

Kosten

Studiekosten: dossiervorming € 200,-
Studiekosten: cursusgeld € 10.480,-
Studiekosten: examenkosten € 4.415,-
Studiekosten: praktijkprogramma € 1.980,-
Overige kosten: studiemateriaal € 2.365,-
Overige kosten: arrangementen (Food & Beverage) € 1.480,37
Overige kosten: reprorechten € 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 20.935,37

Kosten

Propedeuse:
Dossiervorming: € 200,- (eenmalig)
Cursusgeld: € 3.490,-
Studiemateriaal: € 590,-
Examenkosten: € 168,- (per extern examen)
€ 195,- (per digitaal examen)
€ 260,- (per mondeling examen)
Praktijkprogramma: € 990,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Hoofdfase:
Cursusgeld: € 6.990,-
Studiemateriaal: € 1.775,-
Examenkosten: € 189,- (per VPS-examen)
€ 199,- (per CBC-examen)
€ 254,- (per extern mondeling examen)
€ 260,- (per VPS mondeling examen)
€ 195,- (per overig examen)
Praktijkprogramma: € 990,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Reprorechten: € 15,-

Je kunt deze opleiding ook in 3, 12 of 36 termijnen betalen. Deze laatste optie is enkel van toepassing voor particulieren. Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Reprorechten, hand-outs en trainingsmateriaal

Bij deze opleiding brengt Markus Verbeek Praehep de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Je betaalt meestal eenmalig € 15,- (excl. btw). Volg je een vaardigheidstraining? Dan betaal je eenmalig € 30,- (excl. btw) voor het studiemateriaal en eventueel extra kosten voor de aanvullende literatuur.

Module-overzicht

Een gehele opleiding in één keer doen of opdelen in modules?

Bij Markus Verbeek Preahep kun je bij veel opleidingen kiezen om je modulair in te schrijven in plaats van direct voor de hele opleiding. Direct inschrijven is voordeliger maar misschien geef je toch de voorkeur aan modulair studeren.

Gehele Opleiding

 • Gemiddeld 17% voordeliger
 • De volledige opleiding van A tot Z
 • Betalen in termijnen

Modulair

 • Maximale flexibiliteit
 • Je bepaalt zelf je tempo
 • Prijzen kunnen stijgen

Open Dag

Wil je meer weten over de werkwijze van Markus Verbeek Praehep of wil je persoonlijk studieadvies? Meld je dan aan voor een van onze open dagen in Utrecht of Amsterdam en kom in gesprek met een van onze opleidingsadviseurs.

Aanmelden

LIEVER OP JE GEMAK NAAR ONS AANBOD KIJKEN?

De nieuwe studiegids voor financiele professionals met opleidingen op alle niveaus

studiegids aanvragen

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar.

035 528 0811
Stuur ons een mail

Ma t/m do van 08.00 - 18.00 uur
Vr van 08.00 - 17.00 uur

Onze website maakt gebruik van cookies.