• Home
  • Collectief Pensioen (e-learning inclusief examenrecht)

Collectief Pensioen (e-learning inclusief examenrecht)

Leer alles over collectieve pensioenregelingen voor werknemers - 2 maanden
Vakopleiding Branche-erkend

Duur

2 maanden

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

Augustus 2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het Nederlandse pensioenstelsel kent drie pijlers: sociale zekerheid, collectieve regelingen en individuele aanvullingen. In deze opleiding Collectief Pensioen wordt ingegaan op het collectieve pensioen. Driekwart van de Nederlandse werknemers kan of moet gebruikmaken van het bedrijfstakpensioen. In deze opleiding van onze businesspartner NIBE-SVV leer je onder welke voorwaarden een bedrijf pensioenregelingen aan de medewerkers moet aanbieden. Ook verdiep je je in dekkingsgraden en vermogensbeheer in relatie tot pensioen. Na afloop van deze opleiding heb je de kennis in huis om actief persoonsgebonden advies te geven op het gebied van pensioenopbouw. De praktijkgerichte aanpak van de ervaren topdocenten, gecombineerd met de moderne online leeromgeving, maakt deze opleiding zeer aantrekkelijk. Met de brede opgedane kennis is de stap naar een specialisatie bovendien binnen handbereik.

Voor wie?

Deze opleiding Collectief Pensioen is ontwikkeld voor (nieuwe) front- en backofficemedewerkers van pensioenfondsen. Daarnaast is de opleiding interessant voor iedereen die als onderdeel van zijn werkzaamheden kennis omtrent collectieve pensioenen dient te bezitten. Denk hierbij aan HR-medewerkers, payrollers en financieel adviseurs.

Aanpak

Het doel van deze opleiding is dat je inzicht en kennis verwerft op het gebied van collectieve pensioenen. De uitvoering van pensioenregelingen en vragen van pensioengerechtigden staan centraal in deze opleiding. Je verdiept je daarom in de wet- en regelgeving op het gebied van pensioenopbouw en maakt kennis met verschillende pensioensystemen. Je leert over de waardevastheid van pensioenen en bestudeert aanvullende regelingen. Hierdoor kun je de gevolgen van veranderingen in de persoonlijke situaties van pensioengerechtigden inschatten.

Je volgt de opleiding via e-learning. Het programma wordt verzorgd door zeer ervaren topdocenten die zelf actief zijn in de praktijk. De opleiding is praktijkgericht, zeer toegankelijk en bereidt je uitstekend voor op de toets. Via een moderne online leeromgeving kun je vragen over opdrachten en oefeningen stellen aan je docent of medestudenten.

Vooropleiding

Er wordt uitgegaan van ten minste MBO-niveau. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren.

Voorbereiding en studiebelasting

De opleiding wordt gegeven via e-learning. Je bepaalt zelf je studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 2 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van diverse opdrachten betekenen dan een studiebelasting van ongeveer 12 uur per week.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de studie heb je toegang tot onze moderne online leeromgeving.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur