• Home
 • Introductie Business Intelligence PE

Introductie Business Intelligence PE

Praktijkgerichte training met PE-punten - 1 dag
PE NBA cursussen en trainingen

Duur

1 dag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

25-06-2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Business Intelligence (BI) is een continu proces waarmee organisaties op gerichte wijze data verzamelen en registreren en analyseren. BI helpt je om op basis van resulterende informatie en kennis betere besluiten te nemen en om de prestaties van een organisatie te verbeteren. Zo bestaat BI uit een combinatie van tools, maar ook het geheel aan concepten, processen, strategieën, cultuur, methodieken en ICT-hulpmiddelen. Samen zorgen zij ervoor dat organisaties zich intelligenter kunnen gedragen en ontwikkelen. Dat maakt kennis van business intelligence erg interessant voor jou als financieel professional. Tijdens deze training ga je in op de kernbegrippen van business intelligence. Je leert welke mogelijke problematiek het implementeren van BI kan hebben op het gebied van organisatie en IT.

Aanpak

Tijdens deze training vergroot je je inzicht in de theoretische concepten van BI. Je leert meer over het proces van het openen, importeren en bewerken van data. Ook het maken van rapportages om tot nieuwe inzichten te komen komt aan bod. Hierbij word je begeleid door een ervaren trainer. Deze ondersteunt je bij het toepassen van de theorie in je dagelijkse praktijk.

PE-punten

Permanente educatie (PE) is van essentieel belang. Met deze training van Markus Verbeek Praehep behaal je 5 PE-punten en blijft je kennis actueel. De training sluit aan op de vereisten van de NBA. Bovendien maakt deze training je onmiddellijk succesvoller in de dagelijkse praktijk.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor financieel professionals die kennis willen maken met de mogelijkheden van business intelligence. Enige kennis van relationele databases en het opstellen van rapportages in Excel is een pre.

Met deze training draag je bij aan je permanente educatie, waarmee je je kennis binnen het vakgebied onderhoudt en verder ontwikkelt. De training is ook geschikt voor deelnemers zonder PE-verplichting.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Inleiding BI
 • Definities en begrippen
 • OLTP versus OLAP
 • Strategisch versus tactisch
 • Datamart, Datawarehouse
 • Dimensional modeling
 • Dimensies, hiërarchieën, attributen
 • Feitentabel
 • Stermodel (snowflake)
 • Slowly changing dimensions
 • Multidimensionele database (Cube)
 • ETL
 • Data cleansing
 • Data mining

Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het certificaat van deelname ‘Introductie Business Intelligence' van Markus Verbeek Praehep.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

Deze training duurt 1 dag.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kosten tot 01 september 2021

Bij dag variant, bij betaling in 1 termijn

Trainingskosten
€ 550,50
Trainingsmateriaal
€ 50,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 600,50
Kosten vanaf 01 september 2021

Bij dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 570,50
Studiemateriaal
€ 60,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 25,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 655,50
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen


Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur