• Home
  • Lean Six Sigma Green Belt

Lean Six Sigma Green Belt

Praktijkgericht programma met directe koppeling naar je werk - 6 maanden
Trainingen en Korte Cursussen

Duur

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je je bedrijfsprocessen systematisch verbeteren? Met Lean Six Sigma Green Belt zorg je voor een duurzame verbetering van je bedrijfsresultaat. Met dit programma op HBO-niveau word je uitstekend opgeleid om de Lean Six Sigma-methode toe te passen. Hierdoor krijg je onder meer een beter inzicht in verspillingen binnen bedrijfsprocessen. Aan het einde van dit programma ben je niet alleen beter op de hoogte van de lean methodiek, maar ben je ook in staat deze daadwerkelijk toe te passen in je eigen werkomgeving. Je wordt conform de richtlijnen van de LSSA (Lean Six Sigma Academy) opgeleid tot het internationaal erkende certificeringsniveau van Lean Six Sigma Green Belt.

Voor wie?

Je bent afdelings-, project- of procesmanager en je wilt je verdiepen in procesoptimalisatie. Je wilt dit doen aan de hand van de Lean Six Sigma Green Belt-methode. Het programma wordt gegeven op HBO-niveau.

Aanpak

Je vergaart tijdens dit programma kennis van de fundamentele thema’s die ten grondslag liggen aan het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Dit doe je aan de hand van de Lean Six Sigma-methode. Zo word je uitstekend voorbereid en kun je succesvol aan de slag gaan met het optimaliseren van processen. De stof van het programma wordt behandeld onder begeleiding van ervaren en zeer deskundige docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Je werkt tijdens de bijeenkomsten aan cases en groepsopdrachten, waarin je de theorie voortdurend in verband brengt met de dagelijkse praktijk. Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de studie heb je toegang tot onze online leeromgeving.

Voorbereiding en studiebelasting

Het doornemen van de theorie en het maken van de thuisopdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per studiebijeenkomst.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de studie heb je toegang tot onze moderne online leeromgeving.

Examens en diploma

Na het volgen van beide modules maak je een integrale eindopdracht. Rond je deze af met een voldoende, dan ontvang je het diploma 'Lean Six Sigma Green Belt'.

Je wordt conform de richtlijnen van de LSSA (Lean Six Sigma Academy) opgeleid. Indien je het internationaal erkende certificaat Lean Six Sigma Green Belt wilt behalen, kun je het officiële LSSA-examen Lean Six Sigma Green Belt doen. Dit examen is niet inbegrepen in het programma. Je kunt je aanmelden voor dit certificeringstraject via de website van de LSSA.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur