HBO Financial Controller

Opleiding naar de titel RFC voor financieel professionals - 30 maanden
HBO Programma

Duur

30 maanden

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

Maart 2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je ambieert de rol van financial controller of bent werkzaam als financieel professional. Daarbij wil je een sterk onderscheidende positie op de arbeidsmarkt voor je winnen. Sinds september 2020 bieden wij jou dé mogelijkheid om je te onderscheiden van de duizenden professionals die werkzaam zijn in het veld. Met deze HBO Financial Controller. Tijdens de opleiding ben je aspirant lid van het Register voor Financial Controllers van de SRFA. Als aspirant lid en geregistreerde bij de SRFA ontvang je korting op wel 600 verschillende vervolgopleidingen en trainingen, zodat je deze kunt volgen in het kader van jouw continue ontwikkeling. Als je na deze opleiding de Post Bacheloropleiding Register Financial Controller (RFC), bestaande uit 3 modules afrondt, mag je de officiële titel RFC voeren, waarmee je jouw expertise onderstreept.

Aanpak

Tijdens deze opleiding ontwikkel je de vaardigheden om financiële rapporten op te stellen en investeringsanalyses te maken. Je wordt begeleid door een ervaren docent die je ondersteunt bij het koppelen van de theorie aan je praktijk. Je verdiept je in risicomanagement en leert hoe je data-analyses effectief inzet bij belangrijke besluitvorming. Hierbij houd je continu zicht op de strategie, missie en visie van je organisatie. Ook leer je hoe je financiële rapportages, projectplannen en businesscases overtuigend presenteert. Aan de hand van praktische opdrachten ontwikkel je gevorderde adviesvaardigheden en leer je hoe je succesvol projecten organiseert en uitvoert. Na afloop beschik je over de kennis en vaardigheden om jouw directie of management te ondersteunen bij belangrijke besluitvormingsprocessen.

Voorbereiding en studiebelasting

Het doornemen van de theorie en het maken van de thuisopdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per studiebijeenkomst.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de studie heb je toegang tot onze moderne online leeromgeving.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Voor wie?

Je wilt je ontwikkelen tot Register Financial Controller en je onderscheiden van de duizenden andere financieel professionals binnen je vakgebied.

Beschik je over het diploma van de HBO Bachelor Accountancy, HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie, HBO Bachelor Bedrijfseconomie of een vergelijkbaar HBO Bachelordiploma? Dan kun je verkort studeren naar jouw RFC-titel. Kies dan voor Register Financial Controller van Markus Verbeek Praehep.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

Fase 1

 • Jaarrekening en consolidatie
 • Internal control & accounting information systems 1
 • Management accounting & control
 • Belastingrecht 2
 • Strategie, leiderschap en organisatie 1

Fase 2

 • Financiering
 • Internal control & accounting information systems 2
 • Financial accounting 1
 • Business IT for financials
 • Business control
 • Strategie, leiderschap en organisatie 2

Examens en diploma

Je rondt de modules Belastingrecht 2, Internal control & accounting information systems 2, Business IT for financials, Business control en Strategie, leiderschap en organisatie 2 af met een praktijkgerichte opdracht. De overige modules rond je af met een digitaal examen.

Bij een voldoende beoordeling van alle onderdelen ontvang je het officiële diploma 'HBO Financial Controller ' van Markus Verbeek Praehep. Je mag dan de officiële titel RFC voeren. Hiermee toon je aan dat je een kwalitatief goede opleiding hebt genoten en je vak aantoonbaar bijhoudt door je voortdurend te blijven ontwikkelen.

RFC is het kwaliteitskeurmerk in Nederland voor financial controllers die een kwalitatief goede opleiding hebben genoten en hun vakgebied bijhouden. Kijk voor meer details op www.srfa.nl.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 30 maanden
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dag: 41 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avond: 82 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kosten tot 01 september 2021

Bij dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 7.990,-
Studiemateriaal
€ 1.450,-
Examenkosten
€ 2.310,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 1.025,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 12.790,-
Kosten vanaf 01 september 2021

Bij dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 7.990,-
Studiemateriaal
€ 1.460,-
Examenkosten
€ 2.310,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 1.025,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 12.800,-
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur