HBO Financial Controller

Opleiding naar de titel RFC voor financieel professionals - 30 maanden
HBO Programma

Duur

30 maanden

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

Maart 2022

Laat je opleidingsbudget niet liggen

Heb je jouw opleidingsbudget voor 2021 nog niet (volledig) gebruikt? Lees dan snel verder hoe je voor het eind van het jaar nog alles uit je opleidingsbudget haalt.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je ambieert de rol van financial controller of bent werkzaam als financieel professional. Daarbij wil je een sterk onderscheidende positie op de arbeidsmarkt voor je winnen. Sinds september 2020 bieden wij jou dé mogelijkheid om je te onderscheiden van de duizenden professionals die werkzaam zijn in het veld. Met deze HBO Financial Controller. Tijdens de opleiding ben je aspirant lid van het Register voor Financial Controllers van de SRFA. Als aspirant lid en geregistreerde bij de SRFA ontvang je korting op wel 600 verschillende vervolgopleidingen en trainingen, zodat je deze kunt volgen in het kader van jouw continue ontwikkeling. Als je na deze opleiding de Post Bacheloropleiding Register Financial Controller (RFC), bestaande uit 3 modules afrondt, mag je de officiële titel RFC voeren, waarmee je jouw expertise onderstreept.

Voor wie?

Je wilt je ontwikkelen tot Register Financial Controller en je onderscheiden van de duizenden andere financieel professionals binnen je vakgebied.

Beschik je over het diploma van de HBO Bachelor Accountancy, HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie, HBO Bachelor Bedrijfseconomie of een vergelijkbaar HBO Bachelordiploma? Dan kun je verkort studeren naar jouw RFC-titel. Kies dan voor Register Financial Controller van Markus Verbeek Praehep.

Aanpak

Tijdens deze opleiding ontwikkel je de vaardigheden om financiële rapporten op te stellen en investeringsanalyses te maken. Je wordt begeleid door een ervaren docent die je ondersteunt bij het koppelen van de theorie aan je praktijk. Je verdiept je in risicomanagement en leert hoe je data-analyses effectief inzet bij belangrijke besluitvorming. Hierbij houd je continu zicht op de strategie, missie en visie van je organisatie. Ook leer je hoe je financiële rapportages, projectplannen en businesscases overtuigend presenteert. Aan de hand van praktische opdrachten ontwikkel je gevorderde adviesvaardigheden en leer je hoe je succesvol projecten organiseert en uitvoert. Na afloop beschik je over de kennis en vaardigheden om jouw directie of management te ondersteunen bij belangrijke besluitvormingsprocessen.

Voorbereiding en studiebelasting

Het doornemen van de theorie en het maken van de thuisopdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per studiebijeenkomst.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de studie heb je toegang tot onze moderne online leeromgeving.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur