Module Fiscale Aspecten van de Onderneming

Onderdeel van de HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie - 3 maanden

Bekijk kosten Zie kostenoverzicht
PDF aanvragenDirect inschrijven035 - 760 48 50 06 82 34 68 19

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar.:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vrij: 08:00 - 17:00 uur

Algemeen

Deze module is gericht op het verkrijgen van kennis van de belangrijkste belastingwetten (Wet op de loonbelasting en Wet OB). De betekenis van de regels en hun onderlinge samenhang wordt duidelijk in de praktijkgerichte cases van deze module. Deze module kan mogelijk worden ingebracht in onder andere de opleiding HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie van Markus Verbeek Praehep.

Houd er rekening mee dat deze module wordt aangeboden in het kader van de overstapregeling SPD Bedrijfsadministratie en aanverwante opleidingen. Dit betekent dat de opleiding alleen gevolgd kan worden wanneer je voor september 2017 bent gestart met de opleiding waar deze module onderdeel van is.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Het programma wordt verzorgd op beginnend HBO-niveau. Enige voorkennis van de basis­principes van boekhouden is gewenst. Indien je niet beschikt over deze voorkennis, adviseren wij het volgen van de opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB®) dan wel Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®).

Programma

Programma

  • Belangrijkste belastingwetten
  • Wet op de loonbelasting
  • Wet OB
  • Regels en hun onderlinge samenhang
  • Actuele ontwikkelingen in fiscale regelgeving
  • Fiscale gevolgen maatschappelijke verschijnselen
  • Dagelijkse praktijk en uitzonderlijke situaties

Examen

Extern examen van NGO/ENS. Voor exameninfo zie www.hbospd.nl

Planning

Opleidingsvarianten

De module duurt 3 maanden. De module wordt in een avond­variant aan­geboden. De avondopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur en 1 bijeenkomst van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de examentraining. Je kunt deze module ook volgen op basis van e-learning (zie Studeren op Afstand voor meer informatie).

Opleidingsdata en locaties (inschrijven is mogelijk voor al deze momenten)

Kostenspecificatie

Kosten

Cursusgeld: € 675,-
Studiemateriaal: € 62,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze module ook in 3 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Kosten

Cursusgeld: € 675,-
Studiemateriaal: € 62,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze module ook in 3 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Onderdeel van

Open Dag

Wil je meer weten over de werkwijze van Markus Verbeek Praehep of wil je persoonlijk studieadvies? Meld je dan aan voor een van onze open dagen in Utrecht of Amsterdam en kom in gesprek met een van onze opleidingsadviseurs.

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.