• Home
  • Module Data Science en Onderzoek

Module Data Science en Onderzoek

De topprioriteit van financiële organisaties - 3 maanden
Modules

Duur

3 maanden

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

Oktober 2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Data science en onderzoek vormen de topprioriteit van bestuurders in de financiële sector, zo blijkt uit diverse recente onderzoeken. Met de inzet van data science kan groei en concurrentievoordeel behaald worden. Daarmee vraagt data science om een efficiënte beheersing. In deze module leer je hoe je dat aanpakt. Je gaat aan de slag met de uitgangspunten van statistiek en ontwikkelt vaardigheden om statische analyses te maken en interpreteren. Daarbij leer je hoe je patronen kunt herkennen, zodat je kunt anticiperen op toekomstige risico's voor je organisatie. Ook vergroot je je inzicht in de wijze waarop data science wordt benut in de accountancy. Je leert hoe je met data-analyses de uitvoering van audits kunt verbeteren. Bijvoorbeeld door controles sneller en effectiever te monitoren of door fraudesignalen eerder te herkennen.

Resultaat

  • Je bent klaar voor de volgende module van de HBO Bachelor of Associate degree waar deze module deel van uitmaakt
  • Je kunt beoordelen hoe data science als instrument ingezet kan worden voor financials en je kent de tools die voorhanden zijn om data-analyses te maken
  • Je hebt kennisgemaakt met de benodigde statistische vaardigheden om een onderzoek uit te voeren in het kader van je studie

Vervolgopleidingen

  • HBO Associate degree Accountancy
  • HBO Bachelor Accountancy
  • HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor deze module is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet. Indien je gebruik wilt maken van deze aantrekkelijke regeling passen we je betalingsschema aan in maandelijkse termijnen. Je ontvangt maandelijks van DUO je krediet, zodat je zonder zorgen kunt studeren en je betalingen kunt voldoen. Zie Fiscaal voordeel voor meer informatie.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur