• Home
  • Maatschap, VOF en CV in de Dagelijkse Praktijk

Maatschap, VOF en CV in de Dagelijkse Praktijk

Ontwikkel je op het gebied van de maatschap en (commanditaire) vennootschap - 0,5 dag
PE NBA cursussen en trainingen

Duur

1 dag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

10-11-2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In een maatschap is sprake van een samenwerkingsverband tussen 2 of meerdere personen die geld, knowhow, arbeid, of goederen inbrengen. De oprichting van een maatschap of vennootschap onder firma (vof) tussen ouders en kinderen is meestal de eerste stap naar een bedrijfsopvolging in de familiesfeer. Bedrijfsopvolging binnen een familiebedrijf is een proces waarbij veel zaken goed en al vroegtijdig moeten worden geregeld. Moet het bedrijfspand op dat moment als buitenvennootschappelijk bedrijfsvermogen worden gehouden of is een inbreng met een voorbehoud stille reserves een betere optie? Welke fiscale voordelen treden op bij het omzetten van een vof tussen ouders en kind naar een commanditaire vennootschap? Welk voortzettingsbeding wordt in verband met de toekomstige bedrijfsopvolging binnen de familiesfeer in de firma-akte opgenomen? Op deze en nog veel meer vragen gaan we in tijdens deze praktijkgerichte training van onze businesspartner Fiscount.

Voor wie?

De training is geschikt voor adviseurs op het gebied van de maatschap en (commanditaire) vennootschap.

Aanpak

Tijdens deze training actualiseer je je kennis van de maatschap en (commanditaire)vennootschap. Je gaat aan de slag met actuele vraagstukken zoals de inbreng van onroerende zaken in personenvennootschappen en de voortzetting van de onderneming na ontbinding van de bedrijfsopvolger. Alle belangrijke thema's komen tijdens deze training aan bod, waaronder het regime 2021 van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek bij investeringen, beëindiging van de personenvennootschap en met de geruisloze doorschuiving met toepassing van de bedrijfsopvolgingsregeling. Praktijk en theorie worden in de verschillende programmaonderdelen voortdurend afgewisseld. Je oefent op intensieve wijze, onder begeleiding van Fiscount professionals, met cases en opdrachten uit de praktijk. Na deze training ben je op de hoogte van de fiscale aandachtspunten bij personenvennootschappen in de dagelijkse praktijk.

PE-punten

Permanente educatie (PE) is van essentieel belang. Met deze training van Fiscount, kun je ook aan je PE-verplichting werken en blijft je kennis actueel. De training sluit aan op de vereisten van de NOAB en RB. Bovendien maakt deze training je onmiddellijk succesvoller in de dagelijkse praktijk.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur