Prinsjesdag Podcast

Afgelopen dinsdag 20 september was het weer Prinsjesdag. In onze podcast ‘Prinsjesdag 2022’ praten we over de belangrijkste wijzigingen in wet- en regelgeving die invloed hebben op de dagelijkse werkzaamheden van de Salarisadministrateur en Payroll Professional. En ook niet onbelangrijk: wat betekenen de wijzigingen voor onze portemonnee? Je hoort praktische tips en krijgt advies over hoe je je kunt voorbereiden op de wijzigingen. 

Strategisch Accountmanager Markus Verbeek Praehep Belinda Kerkhove ging in gesprek met Alex Schrijver en Wim Selfhout. Beiden kerndocent in de payroll. Ze bespreken wijzigingen die betrekking hebben op de kilometervergoeding en de verhoging van het minimumloon. Wat betekent de ophoging van het minimumloon en de thuiswerkvergoeding? Zijn we geholpen met de ophoging van de kilometervergoeding? En hoe gaan organisaties daar mee om? Er komt een ander stelsel aan voor de pensioenregeling, zijn we daar klaar voor? En wat betekent dit concreet? 
In 25 minuten bespreken we de belangrijkste onderwerpen met experts uit de praktijk.

Luister nu onze Prinsjesdag Podcast via Spotify of klik hieronder om af te spelen.

Gasten 

Alex Schrijver is al sinds 2013 kerndocent bij Markus Verbeek Praehep. Hij is docent voor de verschillende modules binnen de vakken Praktijk Diploma Loonadministratie (PDL) en Vakopleiding Payroll Services (VPS) en daarnaast op onderwerp gerichte kennissessies. 

“Door mijn werk in de praktijk: verwerker van loonadministraties en als klant(relatie)beheerder, kan ik de vertaling maken tussen hoe het was, hoe het werkt en hoe het wordt. Waarbij voor mij ook de vragen, opmerkingen, wensen en soms frustraties vanuit het werkveld bekend terrein zijn.”

Wim Selfhout is sinds 2014 kerndocent bij Markus Verbeek Praehep. Voor MVP verzorgt hij alle loonadministratievakken op het niveau 3, 4 en 5. Dus basiskennis loonadministratie, praktijkdiploma loonadministratie en vakdiploma payroll services. Binnen deze diplomalijn verzorgt hij de modules loonheffingen, arbeidsrecht/sociale zekerheid en personeel en organisatie. Ook onze PE-trainingen en de vakken in de loonadministratie vallen onder zijn verantwoordelijkheid. 

“Om mijn vakgebied bij te houden houd ik de ontwikkelingen binnen de inkomstenbelasting en de loonadministratie nauwgezet in de gaten. Dit doe ik door een berichtenservice van het ministerie van sociale zaken en financiën te volgen. Informatie uit eerste hand. Daarbij is het altijd de uitdaging om de vertaalslag te maken ‘wat betekent een wijziging in wet- en regelgeving voor de praktijk’.”
 

Wat is de beste manier om ervoor te zorgen dat je kennis helemaal up-to-date is? 

Bij ons een updatesessie Salarisadministratie volgen. In één dag ben je helemaal bijgepraat en krijg je de laatste inzichten van Prinsjesdag. De hele maand oktober kun je ook gebruikmaken van onze Dubbeldeal actie. Dat betekent dat je 2 PE-sessies krijgt voor de prijs van 1. Dan kun je bijvoorbeeld samen met een collega een training volgen. Een overzicht van al onze PE-trainingen vind je hier.
 

Bekijk hier een deel van onze andere (payroll) opleidingen: