Datascience, Innovatie en IT

De schotten tussen afdelingen verdwijnen. Daar waar vroeger de boekhouder zijn kunstje deed en de ICT’er dat van hem, groeien vakgebieden naar elkaar...

Lees meer..

De schotten tussen afdelingen verdwijnen. Daar waar vroeger de boekhouder zijn kunstje deed en de ICT’er dat van hem, groeien vakgebieden naar elkaar toe. De financial van nu dient onmiskenbaar te beschikken over een stevige dosis ICT-kennis. Zonder gaat het niet meer. We leven immers in een wereld waar de technologische ontwikkelingen steeds sneller gaan. Blockchain, artificial intelligence, big...

Lees meer..

De schotten tussen afdelingen verdwijnen. Daar waar vroeger de boekhouder zijn kunstje deed en de ICT’er dat van hem, groeien vakgebieden naar elkaar toe. De financial van nu dient onmiskenbaar te beschikken over een stevige dosis ICT-kennis. Zonder gaat het niet meer. We leven immers in een wereld waar de technologische ontwikkelingen steeds sneller gaan. Blockchain, artificial intelligence, big data en business intelligence, nanotechnologie, robotica: ze gaan grote invloed hebben op de maatschappij in zijn geheel en op de werkenden in Nederland.  Dat geldt zeker voor de financieel professional....

Lees meer..

Datascience, Innovatie en IT: 14 opleidingen in Almere

Filters

Filter

Masterclass (1) Om toegelaten te worden tot een Masterclass heb je enkele jaren relevante werkervaring en in de meeste gevallen een afgeronde opleiding op HBO Bachelor- of WO-niveau nodig. Een Masterclass wordt individueel afgerond met een eindopdracht of case. Met dit diploma kan je vaak versneld doorstuderen in een Masterprogramma of een volledige Masteropleiding.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden Masterclass NVAO-geaccrediteerd

HBO Bacheloropleiding (3) Onze HBO Bacheloropleidingen duren ongeveer 3 jaar. Ze bestaan uit 3 fasen en een individuele afstudeerfase. Na afronding van de opleiding ontvang je een Bachelorgetuigschrift en mag je de bijbehorende internationaal erkende Bachelortitel voeren. Om toegelaten te worden tot een HBO Bacheloropleiding heb je minimaal een HAVO- of MBO niveau 4-diploma of ben je minimaal 21 jaar.

Post-Bachelor (1) De duur van onze Post Bacheloropleidingen varieert van 10 maanden tot 2 jaar. Een Post Bacheloropleiding is opgebouwd uit modules. Elke module wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen. Je kunt deelnemen aan een Post Bacheloropleiding als je een vooropleiding op HBO-niveau hebt.

HBO Programma (9) De HBO-programma’s bestaan meerdere modules en duren 3 maanden tot 1 jaar. Bij HBO-programma’s van 3 of 4 modules werk je aan een eindopdracht. Met het diploma van een HBO-programma kan je versneld doorstuderen naar een Bachelorgetuigschrift bij Markus Verbeek Praehep.

De schotten tussen afdelingen verdwijnen. Daar waar vroeger de boekhouder zijn kunstje deed en de ICT’er dat van hem, groeien vakgebieden naar elkaar toe. De financial van nu dient onmiskenbaar te beschikken over een stevige dosis ICT-kennis. Zonder gaat het niet meer. We leven immers in een wereld waar de technologische ontwikkelingen steeds sneller gaan. Blockchain, artificial intelligence, big data en business intelligence, nanotechnologie, robotica: ze gaan grote invloed hebben op de maatschappij in zijn geheel en op de werkenden in Nederland.  Dat geldt zeker voor de financieel professional.

Tekort aan hoger opgeleide financials

Computers nemen steeds meer werk uit handen. Als financial moet je daarom op de hoogte zijn van de nieuwste technieken om data beschikbaar te kunnen maken en ze om te kunnen vormen tot informatie die voor het management geschikt is. Er is een tekort aan hoger opgeleide financials, maar de financial die zich niet verder verdiept in de ICT moet vrezen dat hij stukken minder interessant wordt voor zijn werkgever.

Verdiep je in Excel of security

Excel blijft nog steeds belangrijk voor de financial; je moet ermee kunnen lezen en schrijven. Maar hoe zit het met andere toepassingen waarmee je dashboards voor het management kunt ontwerpen? En met de privacywetgeving als je met al die data werkt? Is jouw organisatie wel goed beveiligd? Cybersecurity wordt steeds belangrijker. De data van klanten worden immers beheerd. Hoe zorgen we ervoor dat ze er vertrouwen in kunnen hebben dat hun gegevens veilig zijn en niet op straat komen te liggen? Dat zijn zaken waarover moet worden nagedacht. En niet alleen door de afdeling ICT. Juist de financials moeten goed weten hoe ze aan een optimale cybersecurity kunnen bijdragen.

Groeiend aantal ICT-opleidingen voor de financial

Markus Verbeek Praehep biedt een groeiend aantal ICT-opleidingen aan voor financials. We organiseren dat samen met professionals die hun sporen hebben verdiend én met gespecialiseerde businesspartners.

Digitalisering biedt kansen voor de financieel professional

Start nu in de Virtual Classroom

Inschrijven is nog steeds mogelijk: Volg je klassikale lessen tijdelijk online via de virtual classroom of via e-learning met switchgarantie.