Wat als Ik Kies voor Bedrijfsopvolging in een BV-structuur?

Verdiep je in de mogelijkheden voor bedrijfsopvolging van een BV - 0,5 dag
Trainingen en Korte Cursussen

Duur

1 dag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

09-11-2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze training, van onze businesspartner Fiscount, staat de bedrijfsopvolging bij de DGA centraal. De focus ligt dus met name bij de overdracht van zijn/haar bv(‘s). Hoe ga je om met overlijden? Dit vraagstuk wordt benaderd vanuit het ondernemingsrecht en vanuit fiscaal perspectief. Vanuit het ondernemingsrecht wordt bijzondere aandacht gegeven aan de betreffende bepalingen van de statuten en de aandeelhoudersovereenkomst. Vanuit het fiscaal recht wordt aandacht besteed aan welke noodzakelijke bepalingen het testament moet bevatten. Verder komen de fiscale faciliteiten voor de inkomsten-, schenk–, erf– en overdrachtsbelasting aan de orde. Tenslotte zullen enkele mogelijke overdrachtsvormen worden behandeld, zoals verkoop, afsplitsen en schenken, gedeeltelijk schenken, werken met cumprefs.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedere adviseur en accountant die DGA’s adviseert.

Aanpak

Tijdens deze training leer je alle mogelijkheden voor het overdragen van een onderneming. Je gaat aan de slag met enkele testamentaire basistechnieken, juridische status statuten en een aandeelhoudersovereenkomst. Je krijgt zicht op de samenhang tussen deze statuten, de overeenkomst en het testament. Alle belangrijke thema's komen tijdens deze training aan bod, waaronder de fiscale faciliteiten omtrent bedrijfsopvolging en overdrachtsvormen. Praktijk en theorie worden in de verschillende programmaonderdelen voortdurend afgewisseld. Je oefent op intensieve wijze, onder begeleiding van professionals van Fiscount, met diverse cases uit de praktijk. Na deze training ben je in staat om met de DGA op hoofdlijnen in gesprek te gaan omtrent zijn bedrijfsopvolging.

Permanente educatie

Permanente educatie (PE) is van essentieel belang. Met deze training van Fiscount kun je ook aan je PE-verplichting werken en blijft je kennis actueel. De training sluit aan op de vereisten van de NOAB en RB. Bovendien maakt deze training je onmiddellijk succesvoller in de dagelijkse praktijk.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur