Praktische Toepassing Wwft binnen je Kantoor

Leer over de ontwikkelingen en de implementatie van de Wwft-regelgeving - 0,5 dag
Trainingen en Korte Cursussen

Duur

1 dag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

10-11-2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Om witwassen en terrorismefinanciering aan te pakken, is er de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).De Wwft–regelgeving en het toezicht op de naleving ervan wordt steeds strikter. Het is dus belangrijk om de Wwft goed te kennen. Tijdens deze training, van onze businesspartner Fiscount, behandelen we de theorie en helpen we je op weg met praktische maatregelen die je kunt toepassen binnen je kantoor, zodat je in staat bent de Wwft-zaken op orde te krijgen en te houden. Centrale vragen in deze training zijn: hoe richt je jouw organisatie voldoende Wwft-proof in, hoe monitor je klanten die zelf onder de Wwft vallen en wanneer is een Wwft-melding aan de orde?

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor bestuurders van accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren. Daarnaast kan deze training ook heel goed worden gebruikt om te voldoen aan de opleidingsverplichting die de Wwft bevat voor alle medewerkers op kantoor.

Aanpak

Tijdens deze training leer je over de implementatie van de Wwft-regelgeving. Je gaat aan de slag met actuele vraagstukken als voor wie en wanneer is de Wwft van toepassing? Hoe formuleer je een Wwft-beleid? Wat zijn de consequenties van het Wwft-risicoprofiel van klanten? Wanneer en hoe werkt de meldingsplicht? Hoe gebruik je een checklist Wwft en neem je dit mee in de bedrijfsverkenning? Verder behandelen we hoe een juiste monitoring werkt van klanten die onder de Wwft vallen en de valkuilen plus de attentiepunten van de Wwft. Er worden actualiteiten besproken en er is gelegenheid om vragen te stellen. Praktijk en theorie worden in de verschillende programmaonderdelen voortdurend afgewisseld. Je oefent op intensieve wijze, onder begeleiding van Fiscount professionals, met verschillende praktijkcases. Na deze training ben je weer op de hoogte van de nieuwste eisen van de Wwft en hoe je deze het beste kunt implementeren in jouw organisatie.

Permanente educatie

Permanente educatie (PE) is van essentieel belang. Met deze training van Fiscount, kun je ook aan je PE-verplichting werken en blijft je kennis actueel. De training sluit aan op de vereisten van de NOAB en RB. Bovendien maakt deze training je onmiddellijk succesvoller in de dagelijkse praktijk.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur