Blockchain

Wat is blockchain en welke impact heeft het op jouw vakgebied en je eigen werk? Wat kun je zelf met blockchain? Kom voor de antwoorden naar de inspirerende Masterclass Blockchain op donderdag 8 maart 2018 in Utrecht.
 
Een bredere omarming van blockchain maakt veel functies in het financiële vakgebied overbodig. De impact van blockchain begrijpen en kunnen doorvertalen naar jouw eigen situatie is dus zeer waardevol. Na de Masterclass Blockchain snap je blockchain en ken je de voordelen, mogelijkheden en obstakels van deze technologie. Je verdient er bovendien 2 PE-punten mee.  

Financiën en IT

Blockchain-expert Olivier Rikken vertelt je tijdens de Masterclass over blockchain vanuit twee perspectieven: het financiële vakgebied en de technische en IT-gerelateerde kant. Markus Verbeek Praehep en Computrain hebben hun kennis en krachten gebundeld om tot deze Masterclass te komen.

Er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers. De animo is groot, dus schrijf je snel in. 

Masterclass Blockchain 

Wanneer: donderdag 8 maart 2018
Hoe laat: 12:30 - 16:30 uur
Waar: BCN Rijnsweerd, Daltonlaan 100, Utrecht
Kosten: € 150,-  exclusief btw

2 PE-punten (NBA)

Het maximum aantal deelnemers is bereikt. Helaas is aanmelden niet meer mogelijk. 

Samenwerking Markus Verbeek Praehep en Computrain

Achter een blockchain-netwerk en het goed integreren van blockchain binnen een organisatie ligt een gecompliceerde techniek. Daarom is de IT-expertise van Computrain binnen de Masterclass Blockchain waardevol. De kracht van Markus Verbeek Praehep zit hem in de expertise binnen het financiële vakgebied. Hier zie je de meeste toepassingen van blockchain. Natuurlijk komt ook de Bitcoin aan de orde, die een steeds prominentere plek krijgt binnen het betalingsverkeer. Bitcoin toont de impact van blockchain en dit is nog maar een van de vele mogelijke toepassingen!

Gratis toegang tot Online Academy

Deelnemers van de Masterclass Blockchain krijgen bij hun inschrijving 3 maanden gratis toegang tot Online Academy. Via dit e-learningplatform heb je onbeperkt toegang tot ruim 100 online trainingen, waaronder die van Markus Verbeek Praehep en Computrain. Altijd en overal. Waar en wanneer je wilt. Na de Masterclass Blockchain kun je dus laagdrempelig blijven doorleren.

Programma van de Masterclass Blockchain

Spreker: Olivier Rikken

 

12:30 - 13:30 uur Inloop met soep en luxe broodjes
13:30 - 14:45 uur Masterclass Blockchain, deel 1:
Wat is blockchain?
Hoe werkt blockchain?
Mythes versus feiten
Wat kun je ermee en hoe kan blockchain huidige bedrijfsmodellen beïnvloeden?
14:45 - 15:15 uur Pauze
15:15 - 16:30 uur Masterclass Blockchain, deel 2:
Wat voor soort blockchains zijn er?
Wat zijn smart contracts, hoe werken ze globaal en wat is hun juridische status?
Wanneer kun je blockchain gebruiken?
Wat zijn de risico’s en uitdagingen van blockchain?
16:30 uur Afsluiting

Over de Masterclass Blockchain

Weet je nog weinig van blockchain? Geen probleem, want de Masterclass begint met een introductie over dit onderwerp. Met voorbeelden uit zijn eigen praktijk legt blockchain-expert Olivier Rikken uit wat blockchain precies is, waar het vandaan komt en welke impact het zal hebben. In deel twee van de Masterclass kijken we naar de kenmerken van blockchains, de belangrijkste diensten die ontstaan of overgenomen worden door deze technologie en hoe blockchain technisch werkt.

De Masterclass Blockchain mag je niet missen wanneer je meer wilt weten over of op zoek bent naar de mogelijkheden van blockchain!

Over Computrain

Computrain is in de afgelopen 30 jaar uitgegroeid tot dé IT-opleider van Nederland. Computrain heeft een aanbod van ruim 850 trainingen, opleidingen, examens en certificeringsprogramma’s in de domeinen Gebruik, Beheer, Development, Business IT en Soft skills. Bezoek voor meer informatie de website van Computrain.
 

Wij hebben elke maand een digitale open avond!

Wil jij alles weten over onze opleidingen? Meld je dan aan voor één van onze digitale open avonden. Wij vertellen over klassikaal studeren, e-Learning en de virtual classroom. Daarnaast krijg je informatie over onze manier van lesgeven en kun je direct vragen stellen.