Van PDL naar VPS: de logische én zinvolle vervolgstap

Praktijkdiploma Loonadministratie op zak en zin om verder te leren? De Vakopleiding Payroll Services van Markus Verbeek Praehep biedt een waardevolle verdieping. In deze vernieuwde opleiding ontwikkel je jezelf tot een allround payrollprofessional. Je bent dan niet alleen thuis in salarisadministratie, maar kunt ook gedegen adviezen geven op het gebied van HR en personeelszaken. "Daar is veel behoefte aan", aldus opleidingsmanager Iris Reinhard.

De digitalisering neemt alsmaar toe en daar heeft ook de wereld van payrolling mee te maken. Daarbinnen verschuiving de werkzaamheden. Steeds meer taken worden overgenomen door computers. Reuze handig, maar ze hebben geen antwoord paraat op de financiële en fiscale vraagstukken waarmee bedrijven blijven zitten, bijvoorbeeld over de veranderende wet- en regelgeving. Er ontstaat daardoor een duidelijke behoefte naar een betrouwbare sparringpartner die ingewikkelde zaken uitlegt en met gedegen adviezen komt. Deze rol wordt steeds nadrukkelijker van een payrollprofessional verlangd. Hier liggen mooie kansen voor ambitieuze financieel medewerkers.

Veel vraag naar geschoold personeel

Iris Reinhard: "Bij veel bedrijven hebben HR-medewerkers in de loop der tijd payrollwerkzaamheden op zich genomen. Zij hebben behoefte aan een update van de al aanwezige kennis. Zo kunnen ze nog beter worden in hun vak en van waarde zijn voor de organisatie. Ook bij startups zie je een toenemende behoefte aan praktijkgerichte payrollopleidingen. Bij deze bedrijven moet een salarisadministratie worden opgezet en ze hebben vragen over regels en wetten. Kortom: vanuit verschillende kanten is de roep om gedegen en actuele payrollopleidingen goed hoorbaar."

Van kennis naar verdieping

Financieel medewerkers die zich op het gebied van payroll willen ontwikkelen zijn bij Markus Verbeek Praehep aan het juiste adres. De opleidingen zijn zo opgebouwd dat je een logisch en helder traject kunt volgen. Van kennis naar verdieping, qua niveau steeds een tree hoger. Heb je het Praktijkdiploma Loonadministratie behaald, dan heb je al veel relevante kennis opgedaan. "Je weet dan waar je alle informatie kunt vinden", aldus Iris. "De Vakopleiding Payroll Services is een logische vervolgstap. Na deze opleiding ga je de informatie ook echt opzoeken om klanten van dienst te zijn. Je bent dan aan het adviseren."

Vakopleiding Payroll Services anders opgezet

Met de Vakopleiding Payroll Services heeft Markus Verbeek Praehep een waardevolle opleiding in huis. Iris: "We hebben de opleiding bovendien wat anders opgezet. Aantrekkelijker. De modules zijn meer onderscheidend van elkaar. Eerst had je twee modules Sociale en fiscale wetgeving en Arbeidsrecht, nu is het één module Loonheffingen en één module Arbeidsrecht en sociale zekerheid. Daarmee is het niveauverschil tussen VPS en PDL ook veel duidelijker gemaakt. PDL is nu echt niveau 4 (MBO), VPS niveau 5 (HBO). Je kunt nog meer laten zien wat je in huis hebt."

Naast de modules Loonheffingen, Arbeidsrecht en sociale Zekerheid en Personeel en organisatie is er de module Communicatie aan toegevoegd. "Deze opbouw wordt bepaald door de Associatie", aldus Iris. "Het grote verschil met PDL is dat Personeel, organisatie en communicatie daar één module is, terwijl het er hier twee zijn. Daardoor leer je uiteindelijk meer over beide onderwerpen."

Ervaren vakdocenten

Naast een uitgebreid aanbod opleidingen en ruime ervaring biedt Markus Verbeek Praehep nog een voordeel: de opleidingen worden gegeven door ervaren vakdocenten die met beide benen stevig in de financiële wereld staan. Ze weten exact wat er speelt en passen de lesopdrachten aan op actuele ontwikkelingen. Daarmee maken ze een koppeling met de praktijk van de studenten. Maar ook de studenten kunnen onderling ervaringen en kennis uitwisselen. Ook dat is een manier om nieuwe inzichten op te doen.

Doorstromen naar Bachelor

Na de Praktijkdiploma Loonadministratie de Vakopleiding Payroll Services volgen? Het is een logische en zinvolle vervolgstap. En ook daarbij hoef je het niet te laten. Iris: "Na het volgen van onze VPS kun je heel gemakkelijk doorstromen naar onze Bachelor Management Payroll Services of de HBO Associate degree Payroll Services. Als je ook de PDL hebt gevolgd, kom je in aanmerking voor zeven vrijstellingen. Daarmee wordt de stap alleen maar kleiner."

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur