Nu ook digitale examens bij Markus Verbeek Praehep

Op maandag 5 oktober legde de eerste student van Markus Verbeek Praehep een digitaal examen af. Pieter van Lokven maakte in het testcenter van Lamark in Arnhem het examen Arbeidsrecht in het kader van de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie.

Zelf de examendatum bepalen
Het afleggen van een digitaal examen is sinds dit studiejaar mogelijk bij Markus Verbeek Praehep. De studenten kunnen op een zelfgekozen datum zelf een stoel boeken in een van de achttien examenplaatsen. Op dit moment is het alleen voor het examen Arbeidsrecht van Praktijkdiploma Loonadministratie mogelijk om examen af te leggen in het testcenter van Lamark. Een aantal andere opleidingen volgt in de komende maanden.

‘In control’
De reden dat wij nu ook interne (digitale) examens aanbieden, is dat rechtspersonen voor hoger onderwijs van regelgevende en accrediterende instanties ‘in control’ moeten zijn van de onderwijsprocessen, inclusief het examenproces. Bij examens die afgenomen worden door externe instanties is dit niet altijd het geval. Omdat diverse opleidingen eveneens integraal deel uitmaken van door de NVAO-geaccrediteerde Bacheloropleidingen, hebben wij ervoor gekozen om op deze wijze in control te zijn. Daarmee voldoet een behaald examen aan de eisen die de regelgevende instanties hieraan stellen. MVP heeft besloten deze opzet ook bij andere opleidingen door te voeren.

Extern examen ook nog steeds mogelijk
Het is overigens nog steeds mogelijk om naast een intern examen een extern examen af te leggen tegen de additionele vergoeding die de externe instantie hiervoor berekent. De opleidingen bereiden hierop voor, maar de studenten moeten zich net als voorheen separaat aanmelden.
Deze manier van examineren is Pieter alvast goed bevallen. Hij vond het vooral erg prettig dat hij zelf de examendatum kon bepalen. En niet minder belangrijk: Pieter is geslaagd voor zijn examen. Van harte gefeliciteerd!
Op de foto kunt u zien hoe een testcenter er vanbinnen uitziet. Bezoek voor meer foto’s de website van Lamark.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur