MVP bouwt fiscale opleidingen verder uit

Sinds 2003 verzorgt Markus Verbeek Praehep naast financieel-administratieve ook fiscale opleidingen. Marie-Christine Sleurink is landelijk contactpersoon van de fiscale opleidingen voor Markus Verbeek Praehep. Ze heeft dagelijks te maken met mensen van 20 tot ver in de 50 die zich verder willen verdiepen in hun vakgebied. 

Student en studieadviseur

Als student Bedrijfskunde ervaart ze het leven als werkende student aan den lijve. 'Ik vind het heel leuk om weer eens aan de andere kant te zitten. Het is een groot voordeel om de studie-inzichten aan de praktijk te kunnen linken. Daardoor kan ik de lesstof veel beter plaatsen, wat heel motiverend werkt; dat herken ik bij de studenten Fiscaal van Markus Verbeek Praehep'. Acht jaar geleden startte de eerste groep CB Belastingadviseur in Zwolle. Inmiddels biedt MVP op maar liefst dertig plaatsen fiscale opleidingen aan, van MBO tot (post) HBO-niveau. De basis van de opleidingen is opgezet in nauwe samenwerking met het Register Belastingadviseurs (RB).

Breed fiscale opleidingslijn

Sleurink: ‘De opleidingen tot belastingassistent, -consulent en -adviseur geven we zoals het RB die zelf ook op een beperkt aantal plaatsen in het land aanbiedt in de avonden. Programma’s die elk jaar worden aangepast aan wijzigingen in de fiscale wet- en regelgeving. Bij ons kun je deze opleidingen behalve ’s avonds ook overdag én in het hele land volgen, dus altijd dicht bij je woon- of werkplek. Daarnaast bieden we de Bacheloropleiding Fiscaal Recht (met getuigschrift van het RB) en de Vakopleiding Fiscale Economie (2-3 jaar, HBO-niveau)'.

Vier nieuwe praktijkopleidingen

Sleurink hoort in haar functie uit eerste hand wat de behoeften zijn en vertaalt deze samen met haar collega Frans van Luit, opleidingscoördinator fiscale opleidingen, naar nieuwe programma’s. 'De tweejarige praktijkopleidingen op het gebied van Inkomstenbelasting, Omzetbelasting, Loonbelasting en Vennootschapsbelasting zijn hiervan voorbeelden. Deze nieuwe opleidingen op HBO-niveau gaan dit najaar van start.’

Investeren in jezelf

'Het vraagt veel van je om naast een baan te studeren maar het levert natuurlijk ook veel op. Ook nu werkgevers niet altijd een opleiding willen betalen, zien we dat studenten de noodzaak voor scholing ervaren en er zelf voor gaan. Terecht, het fiscale vakgebied vraagt dit. Als je niet bijblijft, kun je geen goede adviezen geven aan je klanten.’ Als je werkzaam bent binnen een vakgebied dat aan zo veel voortdurende verandering onderhevig is, is Permanente Educatie (PE) heel belangrijk en soms ook verplicht.  Daarom biedt MVP ook een uitgebreid PE-programma voor financiële en payrollprofessionals. 'Behalve met de inhoud van het vak proberen we ook mee te groeien met de student van nu', zegt Sleurink. 'De student van nu staat, meer dan vroeger, volop in verbinding met alle aspecten en verleidingen van het leven.

We werken er hard aan om de studie beter studeerbaar te maken, door bijvoorbeeld colleges gunstig in te plannen, studenten te voorzien van extra opgaven om mee te oefenen en door het organiseren van examentrainingen. Hoewel we dat voor andere opleidingen wel doen, bieden we voor fiscale opleidingen geen e-Learning aan. We vinden de interactie tussen studenten en onze docenten uit de praktijk te belangrijk voor de ontwikkeling van advieskwaliteiten.’

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur