• Home
  • HBO Juridische Communicatieve Vaardigheden

HBO Juridische Communicatieve Vaardigheden

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 3 maanden
HBO Programma

Duur

3 maanden

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

September 2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Werken in het juridische veld vraagt om een speciale set aan communicatieve vaardigheden. Zo moet je kunnen omgaan met conflicten, kunnen doorvragen en feiten kunnen controleren. In dit korte HBO-programma oefen je onder begeleiding van een ervaren docent met verschillende gesprekstechnieken. Zo kun je na afloop van dit programma je gespreksstijl aanpassen aan de situatie en persoon. Een vaardigheid die je zal helpen bij het adviseren, mediëren en overtuigen van toehoorders. Dit programma wordt uitgevoerd door onze businesspartner NCOI.

Vrijstelling

Dit praktijkgerichte programma wordt verzorgd op HBO-niveau. Indien je toegelaten wordt tot de HBO Bacheloropleiding van onze businesspartner NCOI, kom je in aanmerking voor vrijstelling.

Voor wie?

Je hebt in je werk te maken met juridische zaken en gespreksvoeringen. Je wilt je communicatieve vaardigheden daarom verder ontwikkelen op HBO-niveau. Je werkt bijvoorbeeld als medewerker op een juridische afdeling of je werkt bij een advocaten- en notariskantoor. Ben je juridisch secretaresse, bedrijfsmaatschappelijk werker of sociaal-juridisch hulpverlener? Ook dan is dit programma zeer zinvol.

Aanpak

In het programma HBO Juridische Communicatieve Vaardigheden leer je persoons- en situatiegebonden communiceren. Zo kijk je naar het probleem, de persoon, de fase van het gesprek en eventuele interculturele invloeden bij het bepalen van je gesprekstechniek. De vaardigheden die je opdoet kun je niet alleen in gesprekken, maar ook tijdens presentaties en onderhandelingen toepassen. Topdocenten uit de praktijk zorgen ervoor dat dit programma bijzonder boeiend is. Samen met hen leg je voortdurend de koppeling tussen theorie en praktijk.

Voorbereiding en studiebelasting

Het doornemen van de theorie en het maken van de thuisopdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per studiebijeenkomst.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de studie heb je toegang tot onze moderne online leeromgeving.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur