• Home
 • HBO Juridische Communicatieve Vaardigheden

HBO Juridische Communicatieve Vaardigheden

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 3 maanden
HBO Programma

Duur

3 maanden

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

September 2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Werken in het juridische veld vraagt om een speciale set aan communicatieve vaardigheden. Zo moet je kunnen omgaan met conflicten, kunnen doorvragen en feiten kunnen controleren. In dit korte HBO-programma oefen je onder begeleiding van een ervaren docent met verschillende gesprekstechnieken. Zo kun je na afloop van dit programma je gespreksstijl aanpassen aan de situatie en persoon. Een vaardigheid die je zal helpen bij het adviseren, mediëren en overtuigen van toehoorders. Dit programma wordt uitgevoerd door onze businesspartner NCOI.

Vrijstelling

Dit praktijkgerichte programma wordt verzorgd op HBO-niveau. Indien je toegelaten wordt tot de HBO Bacheloropleiding van onze businesspartner NCOI, kom je in aanmerking voor vrijstelling.

Aanpak

In het programma HBO Juridische Communicatieve Vaardigheden leer je persoons- en situatiegebonden communiceren. Zo kijk je naar het probleem, de persoon, de fase van het gesprek en eventuele interculturele invloeden bij het bepalen van je gesprekstechniek. De vaardigheden die je opdoet kun je niet alleen in gesprekken, maar ook tijdens presentaties en onderhandelingen toepassen. Topdocenten uit de praktijk zorgen ervoor dat dit programma bijzonder boeiend is. Samen met hen leg je voortdurend de koppeling tussen theorie en praktijk.

Voorbereiding en studiebelasting

Het doornemen van de theorie en het maken van de thuisopdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per studiebijeenkomst.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de studie heb je toegang tot onze moderne online leeromgeving.

Voor wie?

Je hebt in je werk te maken met juridische zaken en gespreksvoeringen. Je wilt je communicatieve vaardigheden daarom verder ontwikkelen op HBO-niveau. Je werkt bijvoorbeeld als medewerker op een juridische afdeling of je werkt bij een advocaten- en notariskantoor. Ben je juridisch secretaresse, bedrijfsmaatschappelijk werker of sociaal-juridisch hulpverlener? Ook dan is dit programma zeer zinvol.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

Gespreksvoering in de juridische praktijk

(4 bijeenkomsten)

 • Opbouw en introductie van het gesprek
 • Structureren van juridische gesprekken
 • Doorvragen en feiten checken
 • Het slechtnieuwsgesprek
 • Omgaan met weerstand in de juridische praktijk
 • Mediation en conflicthantering
 • Interculturele communicatie
 • Overtuigend argumenteren

  Examens en diploma

  Je rondt de module af met een mondeling examen. Bij een voldoende beoordeling ontvang je het diploma ‘HBO Juridische Communicatieve Vaardigheden’ van onze businesspartner Hogeschool NCOI.

  Indien je eventueel verder wilt studeren en je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden voor de Bachelor, dan ontvang je vrijstelling voor het gelijke onderdeel uit de HBO Bacheloropleiding.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Studiekosten: Inschrijfgeld
€ 100,-
Studiekosten: Lesgeld
€ 990,-
Overige kosten: Studiemateriaal
€ 150,-
Studiekosten: Examenkosten
€ 275,-
Overige kosten: Arrangementen (Food & Beverage)
€ 50,-
Overige kosten: Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.580,-
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur