Post Bachelor Bedrijfswaardering

Wat is jouw bedrijf waard? - 3 maanden
Post-Bachelor

Duur

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Soms is het nodig om de waarde van je bedrijf te weten. Stel je wilt geld ophalen in een investeringsronde, fuseren of een bedrijf overnemen, dan moet je goed kunnen onderbouwen wat de waarde van je organisatie is. Afhankelijk van het doel gebruik je verschillende methoden voor bedrijfswaardering. Wil je hier alles over weten? Volg dan deze Post Bachelor Bedrijfswaardering.

Voor wie?

Of je nu een bedrijf wilt kopen, verkopen, wilt fuseren of dat je een andere reden hebt, het is altijd handig om de waarde van je bedrijf je kunnen bepalen. In deze Post Bachelor Bedrijfswaardering leer je precies hoe dat moet.

Aanpak

In deze opleiding leer je alles wat je moet weten over bedrijfswaardering. Je ontdekt welke factoren je moet meenemen bij de waardebepaling van je bedrijf en welke methoden er worden gebruikt voor verschillende situaties. Deze kennis kun je binnen je eigen organisatie toepassen, maar komt ook van pas als je de boekhouding van een potentiële overnamekandidaat onder de loep neemt. Alles van waarderingsconcepten tot due diligence komt in deze opleiding aan bod. Daardoor ben je na afloop van deze opleiding in staat om tot een goed onderbouwde bedrijfswaardering te komen.

Vooropleiding

Je hebt HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de studie heb je toegang tot onze moderne online leeromgeving.

PE-punten

Permanente Educatie (PE) is van essentieel belang. Met deze opleiding van Markus Verbeek Praehep blijft je kennis niet alleen actueel, maar behaal je ook 10 PE-punten in het kader van de Permanente Educatie van de NBA.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Examens en diploma

Je sluit deze opleiding af met een praktijkgerichte opdracht. Bij een voldoende beoordeling ontvang je het diploma ‘Post Bachelor Bedrijfswaardering’.

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Waarderingsconcepten
  • Bedrijfstypologieën
  • Waardebepalende factoren
  • Due diligence
  • Zin of onzin van vuistregels
  • Waarde en prijs
  • Fiscaliteit
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

  • Duur van de opleiding: 3 maanden
  • Varianten: !!GEEN GEGEVENS!!
  • Dag: 2 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Lesgeld: € 1.290,-
Studiemateriaal: € 250,-
Reprorechten: € 15,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt dit programma ook in 3 termijnen betalen.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur