Prinsjesdag 2022, wat verandert er voor de Payroll Professional?

Afgelopen dinsdag 20 september was het de 3e dinsdag van september en dus Prinsjesdag. Zoals Koning Willem – Alexander zei: “Wij leven in een tijd van tegenstrijdigheden en onzekerheid. Het is tegenstrijdig dat bestaanszekerheden onder druk staan en armoede toeneemt in een periode van economische groei en lage werkloosheid.” Dit maakt de wijzigingen in wet- en regelgeving relevant voor ons allemaal. Maar wat houden al deze wijzigingen precies in? 

In onze Prinsjesdag Podcast bespreken we de wijzigingen in wet- en regelgeving die invloed hebben op de dagelijkse werkzaamheden van de Salarisadministrateur en Payroll Professional. En ook niet onbelangrijk: wat betekenen de wijzigingen voor onze portemonnee? Je hoort praktische tips en krijgt advies over hoe je je kunt voorbereiden op de wijzigingen.

Luister nu de podcast
 

De belangrijkste wijzigingen

In onze podcast bespreken we de belangrijkste wijzigingen voor de Payroll Professional. Maar ook voor werkgevers én werknemers in het algemeen. Zoals bijvoorbeeld de pensioenregeling. Deze staat al een tijdje in de steigers, een ander stelsel komt eraan. Zo krijg je de mogelijkheid om 10% van je pensioen uit te laten betalen. Dat klinkt heel aanlokkelijk, maar is het verstandig om te doen?

Wat bespreken we nog meer?

  • Loonkosten voordelen en subsidies voor de werkgever
  • Korte op totale belasting voor inkomensafhankelijke combinatie korting
  • Stijging minimumloon
  • Het feit dat veel wijzigingen tijdelijk zijn
  • Koopkracht compensatie
  • Thuiswerkvergoeding
  • Kilometervergoeding 
  • Ouderschapsverlof volgens Europese richtlijnen 

Je hoort praktische tips en krijgt advies over hoe je je kunt voorbereiden op de wijzigingen.
 

De Podcast 

Strategisch Accountmanager Markus Verbeek Praehep Belinda Kerkhove ging in gesprek met Alex Schrijver en Wim Selfhout. 

Luister nu de podcast
 

Wat is de beste manier om ervoor te zorgen dat je kennis helemaal up-to-date is? 

Bij ons een updatesessie Salarisadministratie volgen. In één dag ben je helemaal bijgepraat en krijg je de laatste inzichten van Prinsjesdag. De hele maand oktober kun je ook gebruikmaken van onze Dubbeldeal actie. Dat betekent dat je 2 PE-sessies krijgt voor de prijs van 1. Dan kun je bijvoorbeeld samen met een collega een training volgen. Een overzicht van al onze PE-trainingen vind je hier.
 

Bekijk hier een deel van onze andere (payroll) opleidingen: 

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur